Ikke-kategoriseret

◊ Et Drømmekøb – Den Spanske Stol

11. april 2015

 photo Den spanskestol_zpssl8vj0fw.jpg
 photo spanskestol_zpsd1tansky.jpg

…Well en af mine drømmekøb…

Den Spanske Stol af Børge Mogensen er i mine øjne en meget smuk, rubust, maskulin og rustik lænestol, som jeg i mange år har drømt om. Jeg har ofte “visualiseret” mig selv siddende med computeren på det ene armlæn og kaffen på det andet (de er jo så fantastisk brede) .

Jeg holder meget af stolen i lys eg og med naturfarvet læder. Men skulle jeg vælge en stol til vores hjem, så skulle det absolut være versionen i røget eg og med sort polstring ( se den i bunden af indlægget). Den er så vanvittig smuk og den ville stå helt fantastisk til vores to Hans J. Wegner sofaer, der ligeså er fremstillet i røget eg (de kan ses i vores stue her).
Jeg ved snart ikke, hvor mange gange jeg har stået med næsen presset mod ruden hos FREDERICIA Furniture ved Nørreport Station og drømt om bare den ene, af de 2, som står i vinduet.

Stolen vil måske for nogen, fremstå for arkitektonisk og måske ikke decideret hyggelig. Til jer der har den opfattelse og i tilfælde af, at I en dag står med en partner, som meget gerne vil køre dankortet igennem for sådan en finhed: prøv lige at overvej, hvor enormt varm, hyggelig og stadig helt fantastisk smuk den ville være med 1 stk. Økologisk lammeskind liggende henslægt over 😉

denspan

•⋱◊⋰•

Billederne er lånt hos Fredericia Furniture.

 • Svar
  Anna
  12. april 2015 at 10:39

  Jeg elsker også den spanske stol og trykker også altid næsen flad mod ruden inde ved Fredericia Furniture 😀 Heldigt for mig arver jeg to af slagsen og min far har fået besked på at han under ingen omstændigheder må skille sig af med dem.

 • Svar
  Gitte Manskov Hersom
  23. april 2015 at 20:55

  Jeg kan huske dem fra min efterskole – der stod ikke mindre end 12 stk i den store hall som man kunne sidde og hygge sig i.

  Desværre gik skolen konkurs for en del år siden og dengang var jeg ikke et klap interesseret i indretning. For så havde jeg nok ringet derop og spurgt om jeg måtte købe et par stykker!

Svar

Instagram