Ikke-kategoriseret

◊ Instagram Terrorisering & grimme børn

10. august 2015 photo 90790ED3-3D6B-4118-83B1-84F54374E472.png_zpsyktlrver.jpeg

Humor, ironi, banderi, overdrivelser, underdrivelser og sarkasme kan forekomme i indlægget afhængig af hvor sensitiv man er …

For nogle dage siden slettede jeg en app, fordi den har tyranniseret mig alt for længe – eller rettere jeg har ladet mig tyrannisere af den. Jeg havde faktisk slettet den på min gamle telefon, som jeg en hektisk morgen, for nogle uger siden, tabte i en kloak på Nørreport. Men da jeg skulle opsætte den nye telefon via Itunes, var app’en der IGEN – Spawn of the Devil!!!!! Det er ikke 7 Minutes work out app’en der hidsigt fløjter og spørger om jeg er klar (fordi det er jeg aldrig) eller app’en der i tide og utide minder mig om, at vande mine planter (jaja, jeg er ganske vel “planteguru”, men jeg er altså ikke et overmenneske). Det er derimod app’en ” Følgere +“. Den app, er som sagt noget djævlen har skabt, spist og kastet op for at give os sarte og flittige Instagram brugere, søvnløse nætter!

Jeg elsker Instagram og jeg har benyttet det i årevis. Jeg har 2 kontoer: min private og bloggens. Jeg har i skrivende stund 8825 følgere på Frk.Overspringshandling og jeg elsker min lille familie derinde af gamle og nye følgere – der er fandeme meget IG-kærlighed derude. Antallet af følgere fiser altid lidt op og ned i forbindelse med man har postet et billede – sådan har det altid været.
“Følgere +” er en app, som bl.a. gør det muligt, at se sin personlige Instagram statistik, men den gør det også muligt at se, hvor mange følgere man har tabt og man kan guddødeme også se HVEM det er man har tabt. Jeg kan egentlig ikke engang huske, hvorfor jeg hentede den app – men jeg kan huske, at det var min fellow boligblogger kollega Kreavilla der til et event gjorde mig opmærksom på at den fandtes – al’ hjertens TAK for din delagtighed i at placere så meget frustration og selvpineri på min telefon ;p

I starten da jeg kiggede på app’en, løste jeg tabet af følgere konstruktivt; hvis de folk der havde unfollowet mig, havde åbne profiler, lurede jeg nogle gange på dem og konkluderede, at de var et ligegyldigt tab. Ud fra deres billeder blev jeg hurtigt enig med mig selv om, at de ikke besad en snert af æstetik i livet, at de ingen sans havde for indretning eller at de havde grimme børn eller kæledyr (ro på – ingen kæledyr er grimme. Det ved vi jo godt!).

Lige pludselig tog det dog en drejning for mig – jeg begyndte at blive lidt små-neurotisk og usikker når jeg ville uploade et billede. Jeg gik fra, at uploade lige hvad der passede mig og når det passede mig, til at overveje det. Fordi hvor mange følgere ville app’en gøre mig opmærksom på, at jeg havde tabt med FEDE TAL BØJET NEON !?
Jeg begyndte destruktivt at tænke “bor jeg grimt“, “har jeg dårlig smag“,  “er mine billeder ikke spændende nok– altså helt ærligt what’s not to love med billederne:  se, jeg har fået ny plante IGEN” & “se her er vores sofa fra en helt 20. vinkel” – helt seriøst: WHY DON’T YOU LOVE ME????????

Jeg tilkendegiver en snert af karikering/overdrivelse i ovenstående. Men helt ærligt, så tog jeg det sgu’ lidt til mig. Det handler ikke kun om, at jeg selv mener at være hele verdens navlehul og at jeg skal roses og anerkendes, hvert et sekund, for mine helt vanvittige IG-Skills. Men ved lidt selvransagelse er jeg kommet frem til, at min nærtagenhed bunder i, at ungdommen nu til dags og mig selv inklusiv på min 31 år (altså pr. definition UNG) bruger så meget krudt på at måle, veje og sammenligne os selv med andre. Vi higer efter at VÆRE DEN BEDSTE – I ALT,  til en grad hvor vi får lynhurtigt får overdynget os selv med uanede mængder negative tanker. Negative tanker der uhæmmet fodrer den indre utilstrækkelighedsfølelse. I mit tilfælde, blev hver en tabt følger til en “dårlig karakter” og et symbol på ikke at være “god nok” – HOLD KÆFT, hvor er det åndsvagt ik’ ?! Og den LORTE app, var med til at fordre mit indre usunde konkurrence menneske. Hvorfor havde jeg behov for det ? Det er sgu’ da et sygt behov ! Så nu har jeg tvunget mig selv og filosoferet mig tilbage til at slappe af igen, når jeg poster et billede – fordi jeg vil da egentlig skide på om I ikke ka’ li’ min nye plaid og derfor straffer mig ved at unfollow’ mig. Og vil egentlig også skide på tallene, når jeg gør det helt helt fatale som boligblogger og poster et billede af mig selv og BUM mister 100 følgere. Og så vil jeg i øvrigt også sige til dig kære “kendte” kvindemenneske i bolig- og interiørbranchen, der unfollowede mig efter et event (på trods af at du overhoved ikke havde talte med mig) – jeg SÅ DET GODT og jeg ligeglad, fordi din kat grim ;P

Nøøj da, sikke et boligorienteret indlæg og det skal altså lige siges at jeg altså ikke er sur ellers halvt så agressiv som måske lyder ;P

Til dem der mener at være en del af ungdommen (uanset alder): Jeg er ked af generalisering og jeg beklager hvis nogen er blevet stødt over det. Jeg tror godt på at det findes fornuftige ungdommer, med en sund og afslappet tilgang til livet.

Til fejlfinderen: JAH, jeg hentede app’en igen for at få et screenshot 😉

 • Svar
  An
  10. august 2015 at 8:30

  Ha ha hvor er det sjovt. Men så rigtigt 🙂

 • Svar
  Lisbeth
  10. august 2015 at 14:55

  Haha, det lyder sgu da også bare som en helt vanvittig app. Djævlens værk må næsten være en underdrevet definition 😉

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Svar
   Frøken Overspringshandling
   10. august 2015 at 15:02

   Den er vitterlig vanvittig haha! Kan ikke anbefales herfra 😛

 • Svar
  Chalotte Kruse
  10. august 2015 at 16:34

  Jeg har også en app der kan det samme. Jeg kigger ikke på den hver dag, slet ikke og går ikke så meget op i det. Men tilgengæld vil jeg så sige, at jeg var lidt glad for at jeg havde den.
  Selv nogle som jeg troede var mine venner havde trykket unfollow, og det gjorde det sgu på samme tid. Det viste mig bare at dem skulle jeg ikke spilde min tid på mere. (Ikke kun på grund af det, der var mange andre ting også, men det var bare dråben)
  Men jo den kan næsten kun bringe triste miner med sig, den app der! 🙁

  • Svar
   Frøken Overspringshandling
   10. august 2015 at 17:08

   Åh Findes der flere af sådan nogle app’s! Noooooooooo
   Det er da rimli’ pinligt at opføre sig sådan og blive busted.Du har helt ret, lige der var app’en effektiv ift. vise folks sande ansigt.FLOVT 😉

 • Svar
  bianca
  10. august 2015 at 22:07

  well said. I took this App one week.
  I thought, I will become neurotic with that! totally agree with you!

  • Svar
   Frøken Overspringshandling
   11. august 2015 at 8:52

   Hahah… I totally did become neurotic. That app really is the spawn of devil…at least for people like me 😛

 • Svar
  Gitte
  11. august 2015 at 0:43

  Sjovt at du mister følger, hvis du poster et billede af dig selv. Jeg kan huske, at jeg tænkte “Nu ved jeg endelig, hvordan hun ser ud!” da jeg så det første billede af dig. Jeg interesserer mig ikke så meget for upersonlige profiler på IG – jeg vil gerne kunne fornemme personen bag, for ellers kunne jeg bare åbne et boligmagasin i stedet, hvis det var upersonlige billeder af fedt interiør, jeg ville have. Jeg synes, det giver noget ekstra til dine billeder, når man har en fornemmelse af personen, som bor der. So keep it up! 🙂

  • Svar
   Frøken Overspringshandling
   11. august 2015 at 8:57

   Tusind tak!!!! Det var virkelig sødt skrevet og det jeg er virkelig glad for at høre. Det er sørme rigtigt, at hver gang at jeg poster et, så mister jeg en del. Jeg har heldigvis også hørt det fra andre boligbloggere, så det er ikke nødvendigvs, fordi folk bliver væmmet over mig ansigt haha 😛 Jeg fortsætter ufortrødent i hvertfaldt , så må folk bare pille af 😀

 • Svar
  Charlotte
  11. august 2015 at 11:21

  jeg var meget underholdt af dit indlæg, så bramfrit og modigt skrevet.
  App’en den holder jeg mig helt og holden fra, for jeg vil som dig, nok bruge for meget tid på at analysere hvorfor dittenog hvorfor datten. Som ny blogger vil den være interessant, men jeg tør ikke. Jeg går langsom men støt op i followeres på IG men har da overvejet om man skulle købe sig til followeres – men hertil vil jeg sige, det synes jeg er snyd. Jeg er glad for hver og en ny followeres, som ærligt ønsker at følge mig og ikke fordi jeg har købt mig til den. Men det er hårdt arbejde, at få følgere. Og jeg bliver også rigtig øv, når jeg mister en og undre mig!!! Men appen kommer jeg ikke til at downloade for så vil jeg glo på den konstant og få flere grå hår 🙂 ha en god dag

Svar

Instagram