VORES TØRRELOFT

Jeg har fået nyt nørdegrej i køkkenet

12. februar 2017

Indlægget er Sponsoreret.

homebarista-24-of-28Jeg har bestemt lavet min andel af kaffe-indlæg, både om bønner og maskiner. Og her kommer der skisme et indlæg mere – jeg er ikke tidligere barista for ingenting 🙂 Jeg ELSKER kaffe; som hyggedrik, som “Nødhjælp” i de sene bloggin’ aftentimer, såvel som i de tidlige sygeplejerskevagter eller i ekstremsporten: “nattevagt”.
Jeg elsker den varm, kold og endda nogen gange lunken (i en travl vagt er bunden af den 7 timer gamle termokande GULD!).

Når det kommer til bønnerne, er der for mit vedkommende ikke så meget at rafle om – vi køber kun Fairtrade og helst gerne økologiske – læs evt. mit indlæg “Jeg har brug for verdens største kaffepause“.

homebarista-17-of-28Herhjemme har vi en del forskellige kaffebryggere, da behovet varierer fra dag til dag.

Møder jeg på arbejde kl. 7 er jeg typisk oppe kl.5:15 af mig selv (der vågner jeg også alle de andre dage; A-menneske to the bone). På de arbejdsmorgener ryger der ofte en kapsel i vores Nespresso maskine imens dagcremen suger ind – det skal bare gå hurtigt! Vi bruger ikke Nespresso’s egne kapsler, men enten Irma’s eller Peter Larsens bionedbrydelige kapsler.

Har jeg en lang computer – eller sjootdag foran mig, så sætter jeg en kande over på “Min Mirakelmager” – her er det mængden af kaffe der tæller, kombineret med nogle anstændige bønner.

Har jeg tid eller rettere giver jeg mig selv tid, så går jeg gerne tilbage til det simple – fra før der var noget der hed en “kaffemaskine”; nemlig den helt simple metode, hvor varmt vand, med håndkraft hældes over veltilpas kværnede bønner i en filterholder og direkte ned i en kop eller kande. Det er erkendt en anelse nørdet og de fleste hverdags kaffedrikkere, vil nok hævde ikke at kunne smage forskel. Men udover smagsforskellen, om den er der eller ej – så er der også noget terapeutisk ved selve brygningsseancen. Vi taler ikke på lige fod med den japanske te-cermoni (så længe kan jeg ikke vente på kaffe), men med hele “slow living” konceptet, hvor opmærksomheden flyttes væk fra den forhastede hverdag, og hvor fokus i dette scenarie rettes mod at være tilstede i nuet, og udføre en brygning med omhu.

Det er hyggeligt, er det!

homebarista-3-of-28Keramik kopperne er fra Søstrene Grene (gamle).

De seneste par måneder har jeg brugt min Bodum Pour Over , men nu har jeg været så heldig at få lov til at udvælge nogle produkter fra danske Homebarista‘s webshop og altså opgradere mit udstyr en smule, hvilket selvsagt er luksus.

Jeg vil sparer jer for alle teknikaliteterne omkring brygning med “pour over metoden” og i stedet bare give jer et visuelt indtryk af disse smukke redskaber fra japanske Hario, der har en produktionshistorie der går helt tilbage til 1921. Personligt synes jeg de er en perfekt gave til en selv eller til kaffe-elskeren. Og er man i tvivl om hvorvidt man er “slow brew” typen eller ej – så har Homebarista et Hario startesæt til 160 kr. som man lige kan prøve tålmodigheden og smagsløgene af med.

Er der alligevel nogen af jer, som er interessede i hvordan man brygger den perfekte kop, så kan I kan se denne fine og simple instruktionsvideo (på engelsk). Den Pour Over der bruges i video’en er den klassiske og smukke Chemex fra 1941. Den indgår i øvrigt  i MOMA’s faste udstilling i New York ;). De findes I også i Homebaristas udvalg – lige hér.

homebarista-16-of-28Når det kommer til kaffemaskiner er drømmen en Mini La Marzocco – men 31.000 kr. er erkendt en pænt sjat at rive ud af en sygeplejerskeløn. Så jeg drikker gerne min kaffe fra mindre avancerede “maskiner”.

homebarista-9-of-28Hario V60 glaskanden er den fineste jeg nogensinde har set, med de fine oliventræ detaljer. Jeg fik ikke det smukke låg med på mine billeder men I kan se det hér.

homebarista-10-of-28Filterholderen i stål på billedet er også fra japanske Hario og passer til glaskanden. Hario V60 filterholderen er anderledes end de traditionelle tragte, denne er nemlig konisk udformet. Konstruktionen gør, at vandet vil løbe mod midten af filteret og derfor forlænge kontakten med kaffen. Filterholderen fås også i andre farver og materialer – herunder både porcelæn og plastik.

homebarista-13-of-28Hario Bueno elkedlen er nok den flotteste elkedel vi har nogensinde har ejet – så den står fremme hele tiden på vores køkkenbord. Den giver med sin svanehals en kontrolleret og ensartet ophældning. Kedlen skulle være nem at afkalke og så kan den rumme 0,8 L. På minus siden: den kan dog ikke aflæses ift. mængden af vand -kun max. grænsen kan aflæses. Kedlen koster 749 kr.

Hvis man vil tage “Slow Brew” konceptet en tand længere, så fås den smukke Hario kande også som almindelig kedel, der kan benyttes på stort set alle varmekilder. Den kan rumme 1 liter – se den hér.

homebarista-21-of-28Min lille håndlavede keramiske terracota kaffefilter holder, fandt jeg for nogle måneder sider på Etsy. Den er oprindeligt designet til at holde styr på “køkkensvampen” ved vasken, men jeg synes at den tjener “filter-formålet” rimelig godt. I finder linket til filterholderen hér.

homebarista-26-of-28

Det skal du bruge udover de vidste sager her i indlægget: 

  • En kaffekværn – tro mig, kaffen smager meget bedre, desto tættere den er kværnet på brygningen. Hario har en smuk kaffekværn til 289 kr. – intet slår duften af nykværnet kaffe <3
  • En vægt til at veje bønnerne af med – anvend en almindelig digital køkkenvægt eller hvis du ønsker en der er beregnet til formålet, så har Homebarista også disse vægte.
  • Svar
    Maja
    19. februar 2017 at 12:37

    Årh er desværre ikke kaffedrikker men bliver nødt til at høre om det kommer en DIY til metrovæggen? 😀

Svar

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.