VORES TØRRELOFT

Vores rippede lejlighed og en irriterende udgift

6. marts 2017

gulve-16

gulve-2I går fik vi tømt tørreloftet for alt andet end planter, så DUPA Gulve i dag kunne rykke ind og forvandle vores splitrende gulve til Nørrebros fineste.
Faktisk kan jeg ikke tage kredit for tømningen eller for at have fjernet 130 meter gulvlister. Jah faktisk kan jeg ikke tage kredit for noget, der er forgået i lejligheden de sidste 2 uger, udover at dokumentere processen på Instastories og andre medier (IG: @copenhagenwilderness)! Det er jo med en smule krummede tæer, at jeg endnu en gang forklarer følgende; nemlig at jeg for tiden krykker rundt med en brækket ankel. Jeg har vist fået det nævnt det aaalt for mange gange! Det er efterhånden ligefrem pinligt, at jeg ytrer mig på de sociale medier, da jeg i grove træk kun kredser om 3 temaer; mine svage ankler, vores kommende beton- og sildebensgulve og så newyorker glasvægge. Jeg beklager virkelig! Det må være et symptom på manglende stimuli, efter at have været isoleret så længe!

Nåh, men lejligheden er i hvertfald tømt og det har givet mig lejlighed til at overveje de indretningsmuligheder der er. Det er sjovt som en “barbering” lige kan få en til at se tingene i et nyt perspektiv.

Læs ogsåVORES NYE BETON GULV PÅ 4.SAL – DRØMMEN, MÅLET, OVERVEJELSERNE & FINANSERINGEN.
gulve-14Den nye udgift

Da gulvlisterne blev taget af, blev det særlig tydeligt i stuen, at vores hvide filt (tapet) krakelerede ret voldsomt nogle steder, selvom kærestemanden var fantastisk forsigtig.

Seriøst….ØV!

Særligt står det slemt til ved ydervæggene, hvor  gipsvæggenes tapet har klaret det næsten helt uden uheld. Så nu må vi nok i gang med at filte hele møget!
Det var en udgift vi lidt havde frygtet, men som vi virkelig havde håbet på kunne undgås. Hvis vi dog bare havde lodrette vægflader! Men som I kan se på billederne, så er stuen fyldt med virkelige mange skøre indfald fra taget – Super charmerende men SKIDE IRRITERENDE!

De nye gulvlister, som vi skal have købt, regner vi selv med at save til og skrue på. Men måske det slet ikke bliver nødvendigt med gulvlister med de nye gulve – vi ser det an.
Behøver man gulvlister i det hele taget? Kan de noget praktisk udover at pynte, som jeg i mit lange liv altrig rigtig har skænket en tanke?

I kan se flere forskellige smukke hjem med betongulve på min Pinterest

Filtopgaven derimod, tror jeg bliver en ubehagelig parforholdstester. Selvom vi egentlig klarede os godt igennem tapetseringen af væggen i entreen og spisestuen (for virkelig mange år siden), så tvivler jeg på, at denne er noget vi vil komme i mål med – robuste i parforholdet eller ej. Vi ser på det, ellers må vi hente et lidt tilbud ind.

gulve-15Væggen mellem stuen og spisestuen slog vi ned i starten af februar… det er så her, at vi en dag får den læææææækre jernvæg ;P

gulveMit musvit og egetræs tapet er nok noget af det jeg har høstet aller flest likes for i årenes løb – og jeg kan forstå det, det er nemlig simpelthen så fint. Tapetet hedder Waldemar og er fra svenske SandbergMen det skal væk nu…
gulve-6Vi har erhvervet os nogle udluftningskanaler hist og her. Vi er nemlig også så heldige, at muren er porøs og smuldrer – charmen ved et snart 150 år gammelt byggeri.

gulve-13

gulve-7

gulve-8Det er efterhånden mange år siden at vores rå murstensvægge har fået forankringsgrunder (blåt vand). Det er også sat på “to do” listen, når vi vender tilbage i lejligheden.

gulve-12

I kan følge med i vores boligopgradering i kategorien “Projekt Bolig Opgradering 2017“.

 • Svar
  i
  6. marts 2017 at 19:59

  Jeg tror det vil så fedt uden paneler. Råt mod råt. Men så kommer i bestemt ikke uden om filt 🙁

 • Svar
  Michelle
  6. marts 2017 at 20:12

  Ja, man kan sagtens køre det uden paneler/lister. Det er lidt mere “moderne” og råt. Har boet i Spanien i mange år, og der bruger man i de fleste tilfælde ikke lister. Tænker det har været til af både æstetiske og praktiske årsager; skjule afslutningen af gulvbrædderne/tapet og beskytte murværket/maling/vægge på slag fra kost/vask og i nyere tid støvsuger 😉 Så det kræver lidt mere nøjsommelighed hvis I vælger at køre uden paneler/lister. Spændende at følge med!

 • Svar
  Cecilie Græbe
  6. marts 2017 at 20:37

  Jeg er bygningsmaler og for et lille års tid siden var jeg ude på en spændene opgave, med noget nybyggeri, hvor de også havde nogle ret rå og kreative idéer. De havde pudset murstensvægge i hele huset, mørk naturskifer gulv og ingen paneler! Så vi måtte også male helt ned til gulvet og lægge en pæn fuge. Det så virkelig godt ud da vi var færdige, men hvordan væggen ser ud i dag, vides ikke? Tror paneler er en slags beskyttelse til væggen, til at gøre den mere modstandsygtig overfor slag og andre skrammer fra for eksempel en støvsuger der tit bliver kørt helt op ad panel/væg.

 • Svar
  Frank Lyden Jørgensen
  6. marts 2017 at 20:46

  Man kan gemme kabler omme bagved Perneler.
  Det er jo også fordi trægulv arbejder man kan skjule mellemrummet.

Svar

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.