GRØN

Vi skal redde plastikflasken…

7. april 2017

Indlægget indeholder Reklame.

Drikkeflasken er modtaget som gave. Alle udtalelser og holdninger er mine egne …og måske også jeres ?

njbVi skal redde plastik vandflasken og lade den blive på hylden sammen dens venner”… ville jeg have sagt, hvis jeg havde haft et lille afkom, der havde efterspurgt en flaske vand.

Krisen skal skisme kradse før jeg køber SKAMMEVAND 😒

I 2010 erklærede FN rent vand for en menneskeret. Noget vi må sande desværre ikke er tilfældet i en lang række områder på planeten Jorden. MEN det er den onden fløjteme da i Danmark! Vi er  privilegerede – og det har de fleste af os da også fået af vide, siden vi selvstændigt kunne tænde og slukke for en vandhane! Det tog lidt tid at lære, at man skal slukke for vandet når man har tandbørsten i munden, når håndsæben blev kørt rundt eller når shampooen blev skummet i håret. Men vi lærte det! Rigtig mange af os! Respekten og taknemmeligheden for den rene livsensvigtige ressource, der flyder ud af vores haner, blev støbt inden i os.
Men så glemte vi det åbenbart bare lidt igen, i bekvemmelighedens og vanens navn. Vi glemte, at (rent) vand kommer ud af hanen i Danmark! Vi begyndte at betale for vand, emballeret i forurenende plastikflasker, der fragtes til Danmark, på miljøets bekostning! Det er et paradoks!

I følge WHO dør der årligt op mod 1 million mennesker af diarré alene, som følgesygdomme til forurent vand (WHO.2016). Og så bruger vi penge på at købe skammevand, når det flyder rent ud af vores haner! Det er helt skævt!! Send den 10. krone et sted hen, hvor den rent faktisk redder et liv, slukker en tørst og ikke bidrager til mere mijløsvineri.

Jeg er overhovedet ikke hellig, fordi jeg har bestemt købt min andel af kildevandflasker. Men det er slut – helt slut og jeg har endnu ikke i 2017 købt en eneste kildevandflaske og det agter jeg at blive ved med IKKE at gøre. Jeg tager drikkeflasker med mig overalt og tilbage i marts fik jeg en ny en i samlingen… én der ikke ligner nogle af de andre og som jeg i den grad, synes sender et vigtigt statement!

Jeg har virkelig glædet mig til dette post, omkring dette bæredygtige produkt. Jeg synes det er det fineste initiativ, iværksat af 2 danske “drenge” der begge har et bragende ønske om at gøre op med de millioner tons plastik, der dagligt deponeres i naturen og i verdenshavene.

Drengene bag drikkeflasken Not Just a Bottle vil komme plastikflasken til livs. De har derfor skabt en bæredygtig håndlavet drikkeflaske i bambus, der er æstetisk appellerende og har en stærk signalværdi… Om det er på Cafébordet, arbejdsbordet eller ved siden af yogamåtten: den er en samtalestarter, som er med til at udbrede budskabet om at stoppe skammevand på plastikflasker (synes jeg)!

Drikkeflasken er fremstillet af bæredygtigt bambus og silikone (natur gummi) – helt fri for bispanol, tungmetaller og phthalater. Flasken kan indeholde 400 ml – kolde som varme væsker og så vejer den 320 gram uden væske.

I kan læse mere om de bæredygtige overvejelser og tiltag i udvindingen af flaskerneI kan købe flasken på Not Just A Bottle deres hjemmeside eller bor man i København forhandles de hos Ego Eco på Nørre Farimagsgade 82 ( det er også lidt mere bæredygtigt at hente den selv – uden motor ).

Nåh men Danmark;  lad os ikke gøre det attraktivt at sælge flaskevand! Pres jeres kommuner til at opsætte vandposter over alt i jeres byer, så I stedet kan fylde jeres drikkeflasker – overalt 😉

Hvis nogen af jer tænkte “WTF” da I læste min titel. FEDT, så er du allerede bevidst om hvor stort et miljøsvineri vandflasker står bag. Nu skal vi bare ALLE sammen bare gøre noget ved det! Hvor længe kan du gå uden at købe en flaske med vand ?

18f2cb51-ae59-4449-8b05-57ad3b232f11Flasken er behandlet med et bæredygtig lak, som faktisk er så ren at den kan drikkes.

njhkkNot Just a bottle afventer FSC certificering og arbejder ud fra Cradle to Cradle principper.

e8cc1db2-afa5-4710-addf-3e108c0bf3fdNot Just a Bottles labels er lavet af Bambusbfibre

nkb2

 

 • Svar
  Amalie
  7. april 2017 at 13:36

  Må vi ikke se din samling af drikkeflasker

  • Svar
   Copenhagen Wilderness
   7. april 2017 at 14:11

   Hahaha…jo det kan være når vi kommer ud af alle vores flyttekasser igen. Er 3 flasker egentlig en samling 😂?

 • Svar
  Jeanette H. Pedersen
  8. april 2017 at 14:18

  Amen to that. I er HELT enig 🙂 Super, super godt indlæg!
  Kærligst

  Jeanette

Svar

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.