HVERDAG

Mit Plante Eksperiment

11. juni 2017

Sponsoreret


toyota-5

toyota-7

For et par uger siden fik jeg sponsoreret mig en lille bitte agurkeplante, som jeg nu i de forgangne uger har passet på noget utraditionel vis – altså sådan virkelig usædvanligt! Havde det været en baby, var vi nok blevet stemplet “som uegnede” og havde det været en Tamagotchi var den død!

Men altså… i henhold til eksperimentet, så gør jeg det godt – fordi Benny (min agurkeplante) lever i bedste velgående! Målet med eksperimentet er nemlig at nurse en flot og frodig agurkeplante frem til World Cucumber Day, som afholdes hvert år d. 14 juni – og dette ved at passe den på en utraditionel vis! Benny har derfor bl.a. været med på ferie, den har været i sauna, deltaget ved middagsbordet, til stor morskab for feriens øvrige gæster. Men mere om det om det senere i indlægget, samt lidt mere om hvad jeg har udsat Benny for (på godt og ondt/dumt).

Det er lidt fjollet det her eksperiment. Men ikke desto mindre er det sandt og ikke af ubetydelig videnskabelig betydning, da det nemlig udspringer at et videnskabeligt forsøg, som Hendrick’s Gin og forskere står bag!

Men hvorfor en Agurke Plante ?

Jo det giver sig selv…

Hendrick’s Gin er nemlig indgydet af agurk og roseblade! Det vidste jeg ikke, fordi jeg har faktisk før udtalt at jeg ikke bryder mig forfærdelig meget om agurkeskiver i min Gin. Men lidt ligesom med kræsne børn, så er jeg åbenbart nem at narre, når bare det bliver skjult godt! Fordi jeg har da drukket Hendrick’s Gin i mange år 😂.  Erkendelsen af at have ført mig selv bag lyset af bar uvidenhed, fik mig til at tage det skridtet videre og forsøge mig med agurkskiver i min gin drink. Turns out… jeg kan faktisk godt lide det! Der sker åbenbart lidt med smagsløgene på 15 år!  Men det er jo også sundt at udfordre sig selv! Jeg udfordrer jævnligt kærestemanden på hans oliven-had. Jeg vil bare ikke acceptere at han ikke bryder sig om dem. Som Marokkaner er det skime svært at forstå – vi kommer oliven alle vegne; i maden, i håret, på huden….:p).


Kort om eksperimentet


Hendrick’s Gin indeholder som nævnt agurk, så folket bag har naturligvis en stor respekt og interesse for denne grønne frugt (mit hoved vil altid have at det er en grøntsag).

Et forsøg mellem Hendrick’s og agurkeekspert/forsker Graham Brown fra Sydney University viste, at agurkeplanterne udviser karaktertræk, der normalt er forbundet med følende væsener. Man fandt blandt andet ud af, at agurker har imponerende evner til at reagere på eksterne stimuli og vokse sig større og saftigere som følge af usædvanlige og omsorgsfulde plejeteknikker. F.eks. blev der i et forsøg spillet rock for nogle agurkeplanter og jazz for nogle andre. Dem der lyttede til rock nød musikken og voksede målbart større frugter med bedre smag, en cylindrisk form uden krumninger og en glat, mørkegrøn skræl. I skarp kontrast hertil viste jazz-planterne foragt for deres musik ved at producere misdannede frugter – hihihi (måske folks Agurke planter skal med på Copenhell i år :p). Nogle planter fik påsat soveposer på deres frugter og det gav agurker med en tyndere og mere lækker skald (I kan se dem i deres soveposer her… ret nuttet faktisk ).


Min Guide til Pasning af Agurkeplanten baseret på min tid med Benny – på godt & DUMT!


Benny har endnu ikke formået at producere mig nogle lækre velsmagende agurker! Men jeg tror på at de bliver ret gode…den dag de kommer! Mit naive jeg havde håbet på agurker til min Gin & Tonic på World Cucumber Day, men jeg må vidst “snyde” og gå ned til den lokale købmand! Om ikke andet SKAL der i hvert fald drikkes gin på torsdag 🙂

hg1Husk at give din plante lidt Gin i ny og næ.
 1. Start med at give din agurkeplante et navn. Så føler den sig mere som et “levende væsen”. Benny er desuden også den eneste af mine planter, som har et navn, hvilket får den til at føle sig endnu mere speciel!
 2. Drik hyppigt lidt Hendricks Gin i dens selskab. Aromaerne fra Ginen, giver planten en godt praj om målet for dens “groning”. Giv gerne din agurkeplante et par dråber Hendricks Gin, når du vander. Benny er vild med det og den føler sig ligeværdig med mig!
 3. Stil ikke din Agurkeplante i nærheden af katte! Elmer nipper ellers sjældent af mine planter. Men Benny kan han li’! Derfor ser Benny’s ene blad lidt “tygget ud”. Men Benny er stærk – bladet lever endnu!
 4. Benny er en selskabelig plante – han kom derfor med til Sverige på Ødegårdstur. Benny kan godt lide Sveriges vilde skove” Han havde en smuk udsigt hver dag i en uge!
 5. Glem ikke planter som Benny udenfor i regnvejr, hvis den ikke er vant til det! Benny var helt nedslået – bogstavelig talt! Husk at binde ham godt op på en Bambus pind!
 6. Giv din plante vand 3-4 gange om ugen! Det kan den li’. Men pas på at den ikke drukner… så rådner rødderne!
 7. Glem ikke din Agurkeplante for længe i en varm bil! Jeg kom i tanke om det da vi var på fisketur og langt fra bilen! Det var regnvejr da vi tog afsted og solen begyndte pludselig at bage! Av for en dårlig samvittighed! Benny fik IV-væske hele aftenen.
 8. Husk at give din plante sikkerhedssele på når I kører bil og husk at dokumentere det (jeg glemte det desværre). Jeg grinede hele vejen til Unnaryd og jeg var ærgelig over, at der ikke længere er paskontrol for enden af Øresundsbroen hahaha. Øv ville gerne have set grænsepolitiets reaktion på vores plante-baby på bagsædet 😛
 9. Har du en Sauna til rådighed – så giv din agurkeven en svedtur! Benny var vild med det! Kunne konstatere at der intet trauma var efter uheldet i bilen!
 10. Benny er ikke speciel glad for direkte sol. Husk at beskytte planten solhat eller parasol!
 11. Benny er med på en lytter herhjemme og han bliver udsat for musik i mange genrer! Dog ikke Jazz, da forskeren bag det originale eksperiment kunne konstatere at Jazz giver dårlige agurker! Men alt fra “At The Drive-IN” til Elsa & Emilie.
hgBeskyt din agurkeplante mod direkte sol.
hg2Benny lytter til Metal & Americana Folk.
hg4Beskyt din Agurkeplante mod glubske katte!
toyota-2Inviter din Agurk med på ferie!

toyota-3

toyota-4

Benny voksede ikke så meget Sverige – men jeg fik også vejr forvirret ham godt og grundigt! Godt nok har jeg omkring de 100 planter herhjemme, men i dette eksperiment smed jeg jo al’ min planteviden fra mig!

Jeg tror på Benny’s agurker… og jeg glæder mig til dem 😀

 • Svar
  katrine
  11. juni 2017 at 18:27

  wauw et sejt billede af din smukke kat 🙂 kh katrine

  • Svar
   Copenhagen Wilderness
   12. juni 2017 at 7:28

   Hahaha Tak. Det var en ret god timing lige der med det gab ! Også tarveligt af mig af mig at “flå” ham fra middagsluren…hårdt at være “instagramkat” 😛

 • Svar
  Signe Marie
  12. juni 2017 at 13:15

  Jeg er helt vildt med agurkskiver og lidt friskværnet peber i min Gin & Tonic.

  Virkelig fedt billede med Ginen! (Y)

Svar

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.