HYTTER I SVERIGE ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Overnatning i en flydende i hytte midt på en sø i Sverige

10. oktober 2017

home


I kan her læse alle dele af min Svenske Road trip føjeton:  del 1 ,  del 2  , del 3, del 4 del 5 og del 6.

Click to read all of my posts from our road trip in Sweden:  Part 1 , Part 2 , part 3, part 4,  part 5  and part 6 


Lige som jeg troede at tipi opholdet i Dalsland, havde efterladt mig selv-påførte nivemærker nok til et helt liv…  along came Naturbyn og en overnatning på en lille husbåd, der kun er fremkommelig i kano ?. Et sted så MAGISK at jeg har svoret, at jeg kommer igen til næste år og denne gang som minimum tager 2 overnatninger.

Husbåden er et sted, som fortjener at blive delt og oplevet af så mange som muligt – det er et lille “helle” af simpelhed, som jeg håber at andre vil værdsætte, præcis ligesom vi gjorde..

B Å D H U S E T   //  T H E  B O A T   H O U S E

Vi ankom til Naturbyn omkring klokken 14. Turen fra Dalsland Aktiviteter var kort – små 65 km vil jeg tro.
Thomas, der både ejer og har bygget hele Naturbyn med sine bare næver, tog imod os. Han var mindst lige så outdoorsy, som Mister Outdoorsy ovre i Dalsland og flink – virkelig flink! Og med en humor, der i den grad skinner igennem flere steder i hans “lille by”.

Naturbyn ligger ned til søen “Eldan” og her finder man udover husbåden 4 andre hytter der alle kan lejes, en stor “festsal” i ægte vikinge stil, den fineste sauna ned til badebroen, et vildmarksbad, kanoer og diverse teambuilding aktiviteter, som virkelig ser underholdende ud (vi fik et glimt af et hold der var i gang, inden vi tog afsted). Alle hytterne er død charmerende, så jeg har sidst i indlægget samlet lidt billeder af nogle af dem, samt lidt billeder af det øvrige miljø i Naturbyn.

naturbyn-1-13

Efter en lille rundvisning på området hoppede vi fulde af forventning over i hver vores kano og sejlede ud mod bådhuset! Der var seriøse sommerfugle i maven, da vi lagde kanoerne til på siden af bådhuset og hægtede dem fast, så de ikke kunne stikke af fra os. Den lille hytte følger nemlig strømningerne og vinden. Den drejer med andre ord rundt om sig selv, med skiftende udsigter til følge. Hvis det overhovedet er muligt at proppe mere “unikhed” ned over dette sted, så må dette da siges at gøre det 🙂

We arrived at Naturbyn (Naturcity in Swedish) at around 2 pm. Thomas, who owns and who actually built all the beautiful cabins with his bare hands, was there to greet us. He was at least as outdoorsy, as Mister Outdoorsy in Dalsland – and very humorous (you’ll see later on).
Naturbyn is situated by lake Eldan, in a forest. Here you’ll find adorable cabins for rent, a Viking style dining hall, the cutest little bathing jetty, with a sauna just next to it, a wilderness bath with lake view, canoes and various teambuilding activities that looks quite entertaining (We had a glimpse of a group just before we left).  After a small tour of the area, we jumped on board in each our own canoe and sailed towards the Boat House. I was ABOVE excited! The Boat House looked even more beautiful in real life! We tied our canoes to the boathouse, so they wouldn’t break free. The Boathouse actually turns around itself when it’s windy or when the current is strong. The view, therefore, changes and making the stay even more unique – if possible.

naturbyn-1-4Her havde husbåden vendt sig 180 grader og vi havde i en lille periode udsigt til fastlandet og nogle køer, fremfor den store sø.  // Here the cabin had turned 180 degrees, and for a little while, we had a view of the mainland and some cows.

naturbyn-1-5Cabin Cuteness overload!

På dækket (jeg ved ikke hvad jeg ellers skal kalde det) er der en indbygget bålplads til madlavning, et par bænke og en badetrappe til den obligatoriske morgendukkert i Eldan // On the Deck (Don’t know what else to call it) you’ll find a bonfire arrangement for dinner cooking, a bench and a ladder for the mandatory morningswim.

c17Find Allan 🙂

Den lille hytte kan huse 4 personer. I det ene rum der er, finder man en dobbeltseng og en køjeseng som kan klappes ud – i dagtimerne fungerer den som bænk/sofa. I rummet findes også en lille brændeovn, et lille bitte bord-bænke sæt, samt et lille køkken areal, med et køleskab der fungerer på store fryselementer der holder maden kølig i cirka 1 døgn. Hytten har jo selvfølgelig ikke strøm, så den eneste lyskilde er olielampen, bålet og stearinlys – og der bliver mørkt derude kan jeg godt hilse at sige. Ræ’ti’ mørkt!
Båden har også et super fint savsmuldstoilet (Komposttoilet), som man finder på siden af hytten. Her har man fuld privathed og det er rent, pænt og det er helt uden lugtgener.

The boathouse can accommodate 4 people. In the only room, that the cabin holds you’ll find a double bed, a bunk bed that can be folded out, a small wood-burning stove, a small table and a bench, and a small kitchen area, with a fridge that works on large freezers for about 1 day. The cabin has no electricity, so the only light source you’ll find is the oil lamp, the bonfire on deck and some candlelight. Trust me it gets dark out there on the lake! The boat also holds a restroom.

c16Da Thomas var sejlet væk, sejlede vi ind for at hente vores pakkenelliker. Vi havde taget en IKEA pose med hjemmefra, så vi ikke skulle slæbe rundt på de store tasker. Det gjaldt så om ikke at glemme noget i bilen, men at få alt med til madlavning, osv. Vi i endte så med at glemme det aller vigtigste… mere om det senere 🙂

De første par timer jagtede vi solen, da båden blev ved med at vende sig fra væk den. Det er jo lidt smart at man kan gå næsten hele vejen rundt om hytten og dermed hele tiden finde sig en solplet. Der er intet hegn omkring husbåden, så man skal ikke være meget vakkelvorn, før man ender i søen. Husbåden er derfor måske ikke så ideel til familier med små børn, med mindre de selvfølgelig på døgnbasis er udstyret med redningsveste (kan lånes på stedet).

The first couple of hours we spent relaxing and chasing the sun, as the boat kept turning away from it. Fortunately one can walk almost the way around the boat – så finding a spot in the sun wasn’t that hard. There is no fence around the houseboat, therefore, the houseboat may not be ideal for families with younger children – unless they are equipped with life jackets on a 24-hour basis. BUT Naurbyn do have life jackets 🙂

K A N O T U R    I N D E N     A F T E N S M A D E N //   C A N O I N G   B E F O R E   D I N N E R

Det blev heldigvis mere og mere vindstille hen af eftermiddagen og solen tog til imens skyerne fuldstændig fortrak sig. Båden stoppede med at flytte på sig og lige pludselig stod vi med en “ægte sommeraften” i sigte! Beolit’en blev sat ud på dækket, musikken spillede, cava blev hældt op, der var gang i bålet. Myggene holdte sig langt væk og fiskene de sprang (de fik dog hævn på et senere tidspunkt! Myggene altså!).

Det var den skønneste eftermiddag. Vi følte os som 2 x “Palle (næsten helt) Alene i Verden“. Derude midt på søen. Afskåret fra resten af verden, samt en potentiel Zombie invasion, som vi på et eller andet tidspunkt post-cava kom til at tale om. “Kan zombier svømme“, var det dybsindige spørgsmål vidst!

Inden aftensmaden sejlede vi en tur over til en bæverdæmning.. Vi så desværre ingen aktivitet, men vi var også lidt tidligt på den. Lyset over skoven var dog episk – så der var ingen bæverskuffelse på linjen!

It became less and less windy, the clouds went away and the sun came out. The boat stopped spinning and suddenly we had a “REAL summer evening” – our first in ages! Cava got poured, acoustic music was playing on out Beolit, the bonfire was going. There were no signs of mosquitoes (they later took their revenge). We felt like the only 2 people in the world, cut off from the rest of the world.

e315785e-3b8f-48d9-97a7-dad09354646e

n21 H E L L O.

c20That evening light…

C O O K I N G

c19Allan måtte kalde mig ind fra søen flere gange. Lidt ligesom min mor gjorde den gang jeg havde fået mine første par rulleskøjter (pink og neongrønne var de) – jeg var ikke til at drive ind! På præcis samme måde havde jeg svært ved at slippe min kano! Så jeg forhandlede en “efter-aftensmad-kanotur” ind og så blev jeg trukket i land 😛

c15Nem aftensmad; Chilipølser og bagte rodfrugter // Easy dinner made on bonfire.

K A N O T U R    I   S O L N E D G A N G E N // S U N S E T    C A N O E I N G

Aftensmaden var hurtig klar og hurtig spist. Man bliver virkelig sulten af at være så overvældet af magi i døgndrift. Derpå hoppede vi op i den samme kano, udstyret med resten af cava’en, samt et par tæpper og så sejlede vi ud i solnedgangen på næsten blikstille vand.

We ate rather quick and jumped in the same canoe, with the rest of the Cava and some blankets and sailed off into the sunset hahah….

c21Synes selv at jeg at har en ret flot mister outdoorsy – beskidt og det hele :*

c22chin-chin.

naturbyn-1-6Aftenen blev spenderet på dækket i vores soveposer, under stjernerne, foran bålet. Der blev drukket lidt godt med rødvin og omkring kl. 23:00 hoppede jeg med 100 % forventnings glæde i seng, da min intuition sagde mig, at jeg ville vågne op i et sandt slør af dis. Jer der har fulgt mig gennem årene, har måske opdaget, at jeg har en ret stor fascination for tåge/dis! Jeg kan gå helt i selvsving over det 😛

The evening was spent on the deck in our sleeping bags, under the stars in front of the bonfire. At around 11 pm we went to bed – and me hoping and dreaming to wake up with fog/mist on the lake. Those of you who have followed me over the years, perhaps knows that I have a great fascination for fog 🙂

W A K I N G   U P   I N   P A R A D I S E

naturbyn-1-7Jeg vågnede cirka klokken 4:45 den næste morgen og kiggede direkte ud af det store vindue for fodenden. Vi havde droppet at trække gardinerne for. Ingen kunne alligevel se os! Og sikke en udsigt!
Der var så småt begyndt at danne sig dis langs med sø-bredden og mellem træerne. Jeg daskede til kærestemanden, fuldstændig ligeglad med hvad klokken var. Han mumlede et eller andet uforståeligt, så jeg lod ham ligge. Min plan var nu at smutte i termoundertøjet, i min islandske sweater, tænde op i brændeovnen og sætter noget kaffe over. Men med angst for at tågen skulle forsvinde, skippede jeg alligevel alt det som ikke involverede varmt tøj og strøg ud på dækket. Kulden bed som bar’ pokker. Men jeg var ligeglad – mit drømme scenarie udspillede sig for næsen af mig! Jeg satte min “Melancolic” playliste på, som var den skabt til momentet og så tog jeg road trippens anden store glædes tudetur, imens jeg rendte rundt om hytten med mit kamera.

I woke up at 4:45 the next morning and looked straight out of the big window. The mist was starting to form by the lakeshore and between the trees! I shook Allan a couple of times, not paying any attention to how early it was.  He muttered something incomprehensible, so I let him sleep. My plan was now to slip into some warm clothes, turn on the stove and make me some coffee. But fearing the mist would disappear, I skipped everything that did not involve warm clothes and ran to the deck. It was cold as heck! But I honestly didn’t bother – my dream scenario was playing out right before my eyes!

c25Allan stod op kort tid efter. Han blev bims af mig der rendte rundt om hytten, snøftende og knipsede løs på kameraet!
Nu var det kaffetid! Mine fingre var også fuldstændig stive af kulde, så kaffen var kærkommen! MEN, så opdagede vi det!!!!!!

VI HAVE GLEMT KAFFEN!

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !

Sten-saks -papir og afsted sejlede Allan! Det kom der faktisk en super fin instagram video ud af – I kan se den her.

Det tager max 1 minut at sejle ind på land og der er ca. 2 minutters gang fra bådbroen til parkeringspladsen. Men dét var en oplevelse blev vi enige om; “at sejle efter kaffe” er ikke noget man så ofte gør på Nørrebro, med mindre man er bagstiv og det er i overført betydning!

Allan woke up shortly after – no wonder! I was running around the cabin as a mad person with a camera. Now it was time for coffee! But then we discovered…. drumroll….

THE COFFEE WAS STILL IN THE CAR!

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Rock-paper-scissors and off Allan went! I actually captured it in a video on Instagram – see it here.

It takes around 1 minute to reach land and from there it’s approx.  2-minute walk to the parking lot.

c26Allan på vej tilbage med Instant kaffen om bord og mere brænde, så vi kune lave spejlæg til morgenmad. Imens vandet kogte sejlede jeg mig en lille morgentur for at fange det tiltagende dis. Pyh det var smukt !

Allan returning with Instant coffee on board and more wood, so we can cook eggs for breakfast. While the water was boiling, I went for a little “morning ride” with my camera! It was so incredibly beautiful!

c27Allan råbte at kaffen var klar og om jeg ville have den med ud i kanoen. Jeg sejlede ivrigt ind, som var det en “Drive in” og fik stukket kaffen i hånden, hvorpå jeg sejlede ud i diset. Jeg tror måske klokken var 6.30 på det tidspunkt. I kan se et klip af det her.

Minutes later Allan yelled that the coffee was ready, and that sweet man even asked if I would care to drink it in the canoe – that guy gets me <3 ! I Couldn’t stop taking pictures, so I sailed into my own private “Coffee drive in” and sailed back into the mist. See the clip here.

c50Speachless…

naturbyn-1-10 Hvis jeg kunne starte alle mine morgener på den her måde…// If I could start every morning like this…

naturbyn-2Det her billede af Allan og de to sole skal jeg vidst have trykt i plakatstørrelse // This picture of Allan and the two suns… I want it blown up in poster size <3

c31Sniger mig ind på ham // Sneeking in on him  – JAWS soundtrack ?.

c61Halvanden times “træning” inden morgenmaden // “Exercice” before breakfast 🙂

  c63Morgenmad i morgensolen // Breakfast in the morningsun.

n1Fiske masseflugt…

c62Morgenbad og morgenposing  // Morning shower & Morning posing.

R E F L E C T I O N S

Spejlingen af bådhuset og Allan i søen ligner et uhyggeligt parallel univers, når man flipper billedet  // The reflection of the boathouse and Allan on the lake, looks like a scary parallel universe, when you flip the picture!

c40

D E T    Ø V R I G E   NA T U R B Y N //  T H E   R E S T   O F    N A T U R B Y N

Mit kamera havde ikke mange pauser, så her er et lille bitte udvalg af de mange billeder jeg tog af det øvrige Naturbyn.

A small selection of the many many pictures I took in Naturbyn.

n1Alt er billedskønt og spækket med stemning… // Everything is picturesque and filled with atmosphere

c12Den gode humor jeg nævnte i starten af postet “Hug selv brænden, så varmer den to gange“. På det andet billede er det ikke en hulens masse skærebrædder i ser, men tallerkener, som kastes på bålet når måltidet er spist! Ingen spildvand, ingen sæbe i vandet og ingen spildtid på opvask – GENIALT og forholdsvist bæredygtigt.

The wooden sign says: “Chop the wood yourself – then it heats twice”. On the second picture what you see are wooden plates – you just throw into the bonfire whenever you’re done eating.

c11En af de mange små køkkenområder i Naturbyn, som både rummer hjemmebyggede pizzaovne, store bålsteder, tøndebål og mm. Bygningen her rummer også det eneste bad. Vandet varmes med brænde i tønden til venstre på billedet og vandet pumpes med håndtag inde i det lille bruserum ved siden af.

One of the many kitchen areas. In Naturbyn you’ll find home build pizza ovens and lots of places to cook on fire. This kitchen area also holds the shower – the water must be heated… chop chop!

naturbyn-1-3

c14

c13Party like a Viking!

E  T     K I G    P Å   D E    A N D R E    H Y T T E R   I    N A T U R B Y N  //  T H E    O T H E R    C A B I N S    I N   N A T U R B Y N

naturbyn-1-2Udsigten fra dette træhus er helt fantastisk // The view from this treehouse is impeccable

c4Den hyggeligste lille hytte //  The cutest small cabin

c1H Y G G E // H Y G G E

c2

I N   T H E   T R E E H O U S E S

c9

c8

T H E    S E C O N D     T R E E H O U S E

c7

c5

I   L E J E R E N  //  O N   C A M P

 • Senge (beds): 1 double bed and 2 bunk beds. Sleeps 4 pers.
 • Toilet: Der er toilet på båden. Der er toiletpapir. Hytterne på land har dele-das nogenlunde placeret i midten af alle hytterne //  Toilet is on the boat. Toiletpaper can be found. Cabins on land have shared primitive restrooms.
 • Bademuligheder (where to shower): I søen. I Vildmarksbad (bookes).// In the lake, in the wilderness bath (must be booked). 
 • Drikkevand (drinking water):  yes
 • Brænde (wood for bonfire):  yes
 • Mulighed for at lave mad overdækket hvis det regner (Possibility to cook covered if it rains) : yes on land.
 • Køkkenudstyr (Kitchen equipment): Vandkedel og lidt gryder // water kettle and some pots
 • Telefondækning/Internet (Cellphone/internet coverage): YES with TELIA/4G no problem.

D E T    S K A L   D U    H A V E   M E D  //   W H A T   Y O U    N E E D   T O   P A C K

 • Sengetøj eller soveposer // Bedding or Sleeping bags.
 • Towels
 • Medbring selv mad til at tilberede på bål. Der er en købmand tæt på // Bring food and everything you need for cooking. 
 • Hvis du ikke er en haj til at tænde bål. Medbring da lidt Co2-neutrale briketter. Husk selvfølgelig en håndfuld lightere // Equipement for lighting a bonfire.
 • Gasblus, hvis du ikke kan vente på bålkaffe. Vi havde 3 små gasbeholdere med og vi brugte kun næsten 1 på hele turen.
 • Pandelampe – der bliver virkelig mørkt // A headlight – it gets really dark
 • Strømbank – specielt hvis din telefon også udgør en lygte // A powerbank – especially if you use your phone as a flashlight.

T I P S

  • Tag fiskestang med // Bring a fishing pole
  • Book via mail, deres bookingsystem fejler hver gang jeg har prøvet // Book by mail. The bookingsystem keeps failing.
 • Book 2 nætter // Book 2 nights

S E E    Y O U   N E X T     Y E A R   T I N Y    B O A T H O U S E

naturbyn-1-14Meget sandsynligt mig der står og betragter…og snøfter 🙂

 • Reply
  Marie Lundholm
  12. oktober 2017 at 20:39

  Wow wow wow. De er SINDSSYGT flotte alle billederne! Især det, som du vi have i plakatstørrelse. Det kan jeg godt forstå!! 😉

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   13. oktober 2017 at 8:03

   Tusind tak ! Motiverne var heller ikke svære at tage gode billeder af!!! Nøj det var smukt 😀

 • Reply
  P.G.J
  14. oktober 2017 at 16:18

  Hvad ligger priserne på ? (:

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. oktober 2017 at 7:34

   Jeg mener det var omkring 1700 danske kroner pr nat – ved dog ikke om der er forskel på prise ift. dag på ugen og sæson.
   Ellers er Thomas hurtig til at svare på : thomas@naturbyn.nu 😀

 • Reply
  Susanne
  20. oktober 2017 at 12:48

  Shit hvor er det bare så umådelig smukt det der og så enestående.
  De virker til at de har lukket for vinteren, ved du om det er rigtigt?
  Skal SÅ meget ha planlagt en tur derop til sommer.

  Bliver for resten nød til og anbefale dig en tur til Marokko hvor i tager ud og bor i de her grotter som de gamle fiskere brugte til og søge le for uvejret. de er dog sat lidt i stand siden 😉 Men det var den mest fantastiske oplevelse og total low key. https://www.airbnb.dk/rooms/8086853?location=aglou+plage%2C+marokko

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   20. oktober 2017 at 21:14

   Jamen det var bare helt fantastisk!!! Det er desværre rigtigt …pga. is på søen tænker jeg!? Jeg ved dog ikke med øvrige hytter :/ Men Thomas er god til at besvare spørgsmål på_ thomas@naturbyn.nu
   Uanset hvad…PLANLÆG en tur derop! Det er helt fantastisk fint! I næste uge poster jeg omkring vores ophold hos Urnatur.se hvor vi boede i trætop hos..det bør også opleves 🙂

   Hvor er det sjovt du skriver det med Marokko – jeg er halv Marokkaner og har boet dernede i 8 år….og jeg kender faktisk overhovedslet ikke til de grotter! Men vi planlægger en tur til foråret, så TUSIND tak for tip! Det ser virkelig helt magisk ud!!!! <3

 • Reply
  Sarah Green
  14. november 2017 at 21:36

  Er bare helt åndsvagt vild med det her sted og dine billeder! Wauw altså!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   20. november 2017 at 16:57

   Tusind tak – det gør en så glad at høre, når man er sådan en glad hobby-fotograf 😀
   Og alvorligt talt…besøg det !!!

 • Reply
  Marianne Luna
  20. december 2017 at 18:33

  Så smukke billeder! Og din begejstring stråler langt væk. Tak for fortællingen. 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   26. december 2017 at 7:22

   Tusind tak Marianne <3
   Det virkelig ikke den store udfordring at fange nogle fine billeder lige dér 🙂

 • Reply
  Rigmor
  8. oktober 2019 at 17:04

  Tak for nogle super fine billeder! Hvad havde I på indkøbslisten? Søger inspiration 🙂

Leave a Reply