VORES TØRRELOFT

Interiør I Kork – et bæredygtigt valg

30. oktober 2017

Som jeg skrev i mit post “På oplysningsrejse i Portugal – En fortælling om hvor du skal vælge kork “, så vil jeg gerne væk fra det faktum at kork periodevis er en ” trend dille”. Det vil jeg fordi Kork, som råmateriale, velnok er et af de mest bæredygtige naturmaterialer vi har og så er det til og med også hamrende smukt, let og robust.

Måske behøver jeg slet ikke vinke så meget med kork-flaget, fordi der sker alligevel en hel del for tiden på kork-designfronten. Men man skal altså lede lidt for at finde designerne og forhandlerne.

Postet her har egentlig kun ét formål og det er, at vise en lille palette af designløsninger, som kork kan opfylde, hvis man som jeg elsker organiske materialer og den varme kork synes at afgive, ved sin blotte tilstedeværelse i et rum.

538606_num1129533Et af de showrooms og fabrikker som jeg besøgte i Porutgal var Granorte – et familie drevet firma, der siden 1972 har dedikeret sig til at genbruge kork fra vinprop industrien.

Et af rejsens største kork-drømme var”BADEKARET”! I ved… den skulpturelle perle af et fritstående badekar som Nybyggerne Christine og Mikkel havde med ind i huset, i sidste sæson? I hvert fald var begejstringen stor, da det viste sig at Granorte står bag serien NuSpa, som badekarret er en del af! Korkdrømmen er ikke billig vil jeg lige hilse og sige – omkring 56.000 kroner koster det – men drømme skal der jo være plads til! NuSpa består desuden også af en fritstående vask og en bordvask i samme karakteristiske mønster.

Badekarret forhandles hos P67 i Aarhus.

a25

k3Photocredit: Top: Me// Bottom: Granorte NuSpa

gggPhotocredit: Simpleformdesign

Et andet design jeg faldt over er disse skålformede håndvaske fra SimpleFormDesign – waw!

k56Photocredit: IKEA

I 2016 lancerede IKEA kollektionen Sinnerlig i samarbejde med designeren Ilse Crawford. Kollektionens mål var at præsentere møbler med ærlige materialer – her kork værende det gennemgående materiale. Det meste af kollektionen er i dag udsolgt, dog kan de små kork taburetter stadig erhverves i varehusene og møbler fra kollektionen kommer jævnligt til salg på DBA.

Billedet opover er fra den britiske IKEA. Det overrasker mig, at deres serie havde guldelementer. Sådan blev serien nemlig ikke solgt herhjemme. Men fint ser det ud, selvom det fjerner lidt af den organiske feel.

ikSofabordet i kork er en af mine favoritter fra kollektionen, da den er alsidig og også kan anvendes som bænk.

ikikiPlanter og kork er ren symbiose!

ikk

korkPhotocretid: Melanie Riccardi | Styling by: Genevieve Bandrowski

Kork fås i mange forskellige strukture, hvor især den mamorerede version er spændende, anderledes og bestemt ikke leder tanken over på kork. Amerikanske Melanie Abrantes præsenterer smukt og simpelt håndvæk i bl.a. kork…

kork1

kofk2Photocredit: Melanie Riccardi | Styling by: Genevieve Bandrowski

Skåle – find dem her // Potteskjulere find dem her

 

O N   T H E   W A L L S

En korkvæg kan få et rum til at leve helt op og føje varme til ethvert område i dit hjem, ligsom korkens evne til at absorbere støj kan være kærkommen i visse rum. Femina havde for et par år siden denne lille inspo-artikel og det ægte kork tapet de brugte fra Kunst & Tapet forhandles stadig.

koki
Photocredit: Pernille Enoch

Hos Granorte fik jeg med egne øje set alle de smukke korkløsniger der findes til beklædning af vægge. Der var simpelthen så mange valgmuligheder af farver, mønstre og strukturer. Det var ikke specielt svært at forestille mig hvordan sådan en væg ville tage sig ud i et typisk nordisk indrettet hjem. Jeg kunne snildt se en kork væg herhjemme. Jeg beklager at jeg ikke lige viser jer nogle flere billeder af korkvægge. Men helt ærligt, så må jeg indrømme at de pressebilleder der foreligger ikke just er inspirerende! Kommercielt og dermed stylingsmæssigt er de rettet mod en mere sydlandsk måde at indrettet sig på, hvis I forstår 🙂 Så i stedet for at vise jer en masse kedelige billeder, omdirigerer jeg jer til denne Pinterest søgning, hvor I måske kan få en fornemmelse af den varme og hygge korkvægge skaber!

I kan se billeder af nogle af de forskellige kork paneler her.

skaermbillede-2017-10-29-kl-08-17-59

 • Svar
  Tina KH
  30. oktober 2017 at 13:35

  Utroligt smukt korkbadekar:-)
  Det måtte godt bo her.
  Kork og marmor er jo Portugals to store eksportvarer og de har altid gjort det godt hermed.
  Dejligt indlæg med smuk inspiration:-)

Svar