LIFE

Rullende Fortov Etikette

13. februar 2018

etikette-1I fredags trissede jeg afsted over Dronning Louises bro, med Allan og min delekuffert – vi skulle nemlig tre dage til Berlin. Solen skinnede så edder fint den dag. København har det med at vise sig fra sin bedste side, når jeg skal ud og rejse. Det er lidt pudsigt og sådan lidt som at byen hoverer, fordi jeg smutter fra den.

På Christianshavn Metro station joinede Allan mig direkte fra arbejde. Humøret var højt!
En besked var tikket ind om at vores fly var forsinket. Altså som jeg dog elsker teknologi! Hvad gjorde vi dog i “gamle dage”?! Jeg har et minde om tekst-tv og flyafgange – tager jeg fejl ?! Oh well, vi glædede os i hvert fald til at kunne nå et glas ferie-vin på Paté-Paté i lufthavnen og lige ryste den travle arbejdsdag af os.
Vi checkede vores kuffert ind og gik op i Sikkerhedskontrollen. Der jokede vi, som vi plejer, om hvem os der ville blive udtaget til en stikprøve – det plejer nemlig altid være mig det bliver udtaget! Men denne gang var det skisme Allan der fik fornøjelsen af at få drugswipet sin taske. Jeg fik dog fornøjelsen på vejen hjem fra Berlin!  Er det virkeligt tilfældigt, hvem der bliver udvalgt? Altså det føles ikke sådan mere! Konspirations teorierne lever i bedste velgående her :p

Vi satte os på Paté-Paté og lagde telefonen på bordet, så vi kunne holde øje med vores fly-updates. Da tidspunktet for  boarding nærmede sig, rejste vi os og begyndte at gå til gaten. Vi kiggede på den store Boarding/Gate tavle ved Paté-Paté og der stod skisme “Gate Closed” på vores fly!! NEJ NEJ NEJ NEJ, for en panik der spredte sig! Men efter en million katastroftetanker om en ødelagt weekend og en POKKERS LANG løbetur ned til Gate F, viste det sig at flyet overhoved ikke var noget der lignede boardet – det var altså en fejl! Så imens vi stod og fik pusten, kom flere og flere rejsende til – vilde i blikket og fuldstændig stakåndede! Seriølle den gate er langt væk, når man har travlt og skal løbe i zigzag mellem andre rejsende! Easy Jet skal være glade for at have en “branddør” i sådan situation, fordi de fleste optimister bliver mega glade, når de finder ud af at de alligevel kommer afsted! Mig selv inklusiv!

Men turen ned til gaten fik alligevel lidt “irritabilitet” frem i mig og det fået mig til at formulere en  “Rullende Fortov Etikette” – mest for sjov, men også lidt… for alvor!

 

R U L L E N D E    F O R T O V    E T I K E T T E

For the love of God! Hvor svært kan det være at overholde “Stå til højre – Gå til venstre – Princippet“? Det kan selv JEG finde ud af og jeg er endda bragende højre/venstre blind! De fleste kender princippet fra rulletrappen! Det er ikke kvantefysik og det gør sig pudsigt nok også gældende på rullende fortov! Og med mindre du er gangbesværet, har børn med eller har en valid undskyldning for at STÅ STILLE på det rullende fortov (dovenskab ikke værende en af dem, som jeg mistænker at være den største årsag), som var det en anden tivoli attraktion: SÅ GÅR MAN! Som minimum! Det rullende fortov er ud fra min erfaring lavet på de lange strækninger, til de rejsende der skal skynde sig til en “langt-pokker-i-vold-terminal”; enten fordi man af uransagelige årsager er for sent på den, fordi man måske kommer fra et andet fly og skal videre, eller fordi der pludselig står freakin’ “GATE CLOSED” på ens forsinkede fly! Man har travlt! Man løber. Man har tunnelsyn. Man smager metal. Man er ved at hyle. Og man bruger det rullende fortov for at komme hurtigere frem og ikke for at blive forsinket. Og så er det skisme træls at skulle møve sig forbi kærestepar der fletter fingre, store grupper rejsende der tager selfies midt på båndet og mennesker der konsekvent stiller deres kabinekuffert ved siden af sig, så der er dømt hækkeløb for alle pengene!
Og så liiige en tredje ting, der både gør sig gællende på rulletrapper og på rullende fortov: lad dog for pokker være med at standse op for enden af “dit ride” når DU er kommet af! Det skaber nemlig en “prop”, som er temmelig uheldig, fordi VI ANDRE – big news: OGSÅ skal af den rullende fortov!!!! Og til dig der har forstået pointen med at “gå til venstre”, men så vælger at stoppe op midt i det hele og ødelægge gang-flowet for alle os andre, fordi du liige skal tjekke din telefon! Du er den VÆRSTE type!

Nåh det var…jeg har fået afløb!

Men huske det lige ik’å 🙂

Billedet er forresten fra et sted i Berlin hvor de serverer “kagedej” – I kid you not! Det er dog ey genialt koncept for fans af ubagt dej, som mig selv! Jeg arbejder på en guide til byen – alt hvad jeg kan!

 • Svar
  Sara
  13. februar 2018 at 17:19

  Amen! 🙌🏻
  Jeg hader generelt bare mennesker der ikke fatter det meget simple “hold-til-højre”-princip, uanset om det er på fortovet, rulle-fortov, rulle-trappe, cykel-stien eller på motorvejen. Synes simpelthen det er så egocentrisk adfærd og uden nogen tanke på at der eksisterer andre mennesker end en selv. 😳

  Af ting jeg generelt hader ved rejser, så må toppen være når man har lagt sin taske i rummet over sit sæde og en eller anden klovn synes det er helt okay at smadre og mase en eller anden tung og stor taske ned oven i for at få plads til sin egen taske – jamen tak fordi du ødelægger min taske, indholdet af tasken inkl. kamera og what not. Igen – så tænker folk simpelthen for meget på sig selv, for hvorfor skulle man ellers med fuldt overlæg ødelægge andre folks ting på den måde. 😳

  • Svar
   Copenhagen Wilderness
   13. februar 2018 at 19:14

   Du har så ret med den med “taskehylden” hahaaaa – ik’ at det er sjovt, men SÅ rigtigt altså! Jeg forsøger derfor altid mase mine bløde tasker ind under sædet, da jeg netop får dårlige nerver af især dem med kabinekufferter og dårlige manér!!!!
   Mon der findes en bog om “Rejse Etikette” ?

 • Svar
  Michelle-Marie
  3. marts 2018 at 7:58

  ÅHHH jeg kender det godt! Det er muligvis noget af det der står øverst på min hadeliste.

  Nogle gange oplever jeg alm. trapper op til toget f.eks. være så fyldt af mennesker, der skal ned af trappen at de fylder HELE trappen. Det resulterer i at folk der skal op og nå et tog ikke kan komme op.

Svar