ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Et Hotel med bæredygtige værdier

4. marts 2018

Annonce for Guldsmeden Hotels

lulu-guldsmeden-3I midten februar var jeg tre dage i Berlin med kærestemanden. Tre dage fyldt med hygge og anti-turistede oplevelser, da vi begge har været i Berlin en del gange. I kan her læse min guide, der hovedsageligt omhandler hyggelige & skæve berliner caféer med billig og god Riesling! Postet byder bl.a. også på Berlins BY FAR mest stemningsfyldte café med morgenmad så pæn, at jeg kunne have bestilt hele kortet, bare for at betragte det! Det er ikke clickbait – men ramme alvor! Fy det var pænt og så smagte det heldigvis lige så godt! Jeg har lagt en teaser i bunden af postet. Måske I kan blive inspireret til jeres næste besøg i Berlin? Jeg har i hvert fald også lavet en liste med nogle fine og anderledes sights i Berlin. Bl.a. en forladt forlystelsespark og et spion tårn! For ikke at nævne et sted der sælger cookiedough i scoops, som var det iskugler!

lulu-1De fineste slippers fra ILoveECOESSENTIALS

Under vores ophold boede vi på Lulu Guldsmeden, i forbindelse med at jeg er i gang med at teste et ret fint koncept, som de netop har lanceret. Mere om det i et andet post! For jer der ikke kender til Guldsmeden Hotels, så er det en dansk kæde af boheme boutique hoteller, som er STEDET at bo, hvis man går op i bæredygtighed og økologisk mad, når man rejser – og det endda til virkelig rimelig penge! Guldsmeden Hotels har nogle fine grønne værdier, som de konstant udvikler på, alt imens de virkelig har sans for indretning og hygge…virkelig meget hygge!

Lulu åbnede for ganske kort tid siden på Postdammerstr. og er således Guldsmedens første Hotel i Tyskland. Det var også første gang, at vi boede på et af deres hoteller, så vi gik aldeles forventningsløse, men også forventningsfulde ind i det.

lulu-1-4

Vi ankom lidt sent efter en hektisk rejse – i hvert fald i Kastrup Lufthavn. Den hektisk rejse kan I læse om her, hvor jeg også lige får givet en løftet pegefinger til rejsende i lufthavne! Hotellet var nemt at finde – cirka 600 meter fra Kurfürstenstr. U-bahn og den grønne linje, som især er ideel når man som os gerne vil tilbringe tiden i Øst Berlin.

Vi fik hurtigt checket ind i vores suite, som var ikke mindre end fantastisk set med vores New York loftloving øjne! Det mindede os en lille smule om vores eget Tørreloft pga. de rå murstensvægge og de industrielle elementer i jern. Noget vi desværre ikke kan prale af at have herhjemme, var det rummelige badekar i sten, hemsen, den charmerende trappe op til hemsen, samt gyngen – ja der var en gynge på værelset – perfekt til børn og barnlige sjæle! Faktisk fandt jeg det afslappende at gynge! Det var ikke lige noget jeg havde tænk over før mit ophold Lulu! Så nu går jeg og brygger på at vi skal have en op herhjemme.

lulu-1-9

Guldsmeden Hoteller er alle er Green Globe-certificeret, hvilket er en af de mest krævende certificeringer at få i hotelsektoren.
Green Globe’s 360 graders bæredygtigheds-styringssystem sikrer de aller bedste indsatser i hotellernes drift med grøn omtanke og så stiller de krav til en forbedring på 5 % hvert år, på et given område. Det faktum giver flere plusser i min bog!

lululguldsmedenSådan vågnede jeg op hver dag: med en selvhentet kaffe nede fra restauranten og perfekt morgenhår -ej !  Lad mig lige nævne at det overhovedet ikke er en ulejlighed at gå ned for at hente kaffe, fordi trappeopgangen er noget af det smukkeste! Så drop elevatoren og tag trapperne, hvis du en dag befinder dig på Lulu –  og det siger jeg ikke kun fordi jeg er sygeplejerske og har som job at sundhedsfremme :p

Vi havde booket en Lulu Suite, som især er ideel, hvis man rejser med børn, hvis man rejser en vennegruppe eller hvis man planlægger at blive uvenner med partneren på turen. Den hyggelige hems (i alle suiterne) rummer nemlig en ekstra dobbeltseng eller to enkelt senge. Og nogle af værelserne skulle også have et lounge område oppe under loftet.

lulu-guldsmeden-4

ILoveEcoEssentials er bæredygtige produkter, uden mikroplastik der er fremstillet under miljøvenlige forhold og som er til rådelig på alle værelserne hos Guldsmeden Hotels! Og de dufter himmelsk! Og så absolut elsker jeg, at de også har bambus tandbørster stående til de glemsomme gæster! Jeg havde virkelig glemt min egen bambus tandbørste herhjemme – hvilket ikke er særligt bæredygtigt!

lulu-guldsmeden-7Smuk keramik går igen på hele Lulu  //  Trappen der fører op til hemsen.

lulu-guldsmeden-16Den gynge og hemsen høstede mange point!

lulu-guldsmeden-13

Gyngen kan naturligvis klikkes af, så man ikke støder ind i den. Nogle af de andre rum har hængekøjer eller træningsudstyr til at “klikke” op i jernstellet. Som jeg har forstået det, skal man blot efterspørge det man ønsker når man booker.

lulu-1-6

Kop i genbrugspap… “Great Water Straight from the tap! No need for the Bottled stuff “. NEMLIG! Måske I husker mit post om “skammevand“? Husk at medbringe en drikkedunk når i rejser i lande, hvor vand fra hanen kan drikkes!

lule-guldsmeden-5Udsigten fra hemsen.

lulu-1-7

lulu-guldsmeden-1Rå, maskuline boho elementer…hygge…?

lulu-gulsmeden-10

Suiten havde også et skrivebord, der gav mig et komfortabelt område at få sendt et par deadlines afsted fra, i de tidlige morgentimer. I postet omkring Berlin kan I forresten læse om hvor I finder 2 photoautomater der tager disse fine vintagelook billeder.

lulu-guldsmeden-15Den føromtalte smukke opgang.

lulu-guldsmeden-6

Alle lamperne på hotellet er lavet ud af genanvendt plastik – det varme lyse der stråler ud af dem er fænomenalt og virkelig hyggeligt.

lulu-1-8

Tak for denne gang Lulu <3

 • Svar
  Christina
  4. marts 2018 at 18:18

  Jeg er helt vild med sofaen og guldtæppet!! Og fed detalje med gynge i rummet. Ret vildt hotelværelse 😀

  • Svar
   Copenhagen Wilderness
   4. marts 2018 at 18:22

   De kan bare “det der” med indretningen på Guldsmeden! Hotellerne her i København og er også rå cool, rå og grønne. Men gyngen…iiih det vil jeg altså arbejde på at få sat op 😀

Svar