VORES TØRRELOFT

Teaktræ Renovering – Lette skader

20. august 2014

1-Unknown-003

Denne guide er til teakmøbler som  har lette overfladiske skader, såsom malerpletter og skjolder – à la de skader, der ses på billedet herunder ( skjolden var lidt svært at fange med kameraet, tiltrods for at den har vinket til mig i månedsvis og vi har haft øjenkontakt nærmest dagligt).

En guide til lidt mere lede pletter og skjolder, har jeg lavet lige her.

Som udgangspunkt er skjolder hvor teaken ser ” sølvfarvet” eller “lysere ” ud lette at fikse med denne ståluldsteknik. Yes, teak får et sølvfarvet og mat/lyst look, når det udsættes for slid, væsker, sol og manglende olie. Så ja “smør” dit teakmøbel med jævne mellemrum med teakolie – Det blir’ så gladt og dufter så rart 😉

Det kan være rigtig svært at vurdere om man skal i gang med ståluld eller sandpapir. Og det iøvrigt også MEGET vigtigt at gøre sig klar, før man går igang, om man har med massiv teak at gøre eller finér. Hvis det er massiv, kan der slibes en del med sandpapir, hvor finér sjældent er mere end et par mm tykt og derfor ikke kan tåle særlig meget slibning. Hvis det er finér så forsøg med ståluld først, som forklaret i denne guide. Ståluld sliber nemlig også en smule, men er MEGET skånsom. OBS det er ikke almindelig ståluld som man kender fra køkkenet osv. , men ståluld beregnet til dette arbejde (produkliste i bunden af indlægget)

Min skænk er en kombination af massiv teak og af teakfinér. Malerpletten sidder på det massive og skjolden sidder på finéren 🙂

Jeg har kun demostreret fjernelse af malerpletten, men princippet er fuldstændig det samme på skjolden.

1-11111111-003

1-Unknown-002
Nå

1-gggSkænken fik 2 hele omgange med olie og der INGEN øjenkontakt med skjolden længere;)

Husk altid at følge anvisningen på teakolien – det er forskelligt hvor længe der skal gå før overskydende olie skal tørres af og hvornår et nyt lag må gives 🙂

Produkter jeg har anvendt er købt her:

11111 1

 

    Leave a Reply