GRØN KØBENHAVN

Middag i et drivhus på toppen af Kbh

2. juni 2015

Fornyeligt tilføjede jeg kategorien “København” her på bloggen, fordi min kære by simpelthen inspirere mig SÅ meget i daglige på boligfronten og så ELSKER jeg at leve i min by.
Lige så pjattet jeg er med planter og natur, endnu mere elsker jeg integrationen af selv samme i byen. Den urbane have er i min optik vanvittig charmerende og jeg er forelsket i den symbiose, der på forundeligvis opstår når græs møder asfalt og når grønne slyngplanter sniger sig op byens husgavle.

Torsdag aften har min kærestemand inviteret mig ud og spise på byens måske mest bæredygtige restaurant, nemlig “Stedsans”.  Stedsans ligger på en MARK på et TAG, midt i København – nærmere betegnet: Tagfarmen Østergro (selvfølgelig ligger det på Østerbro ;)) Uden at have været der endnu, er jeg hamrende forelsket. Restauranten ligger i et vanvittigt charmerende drivhus blandt “marker”, høns og bistader.

Maden er lokal, simpel og sammensat på årstidens grøntsager og frugt (anretningen ser virkelig fin ud – se her på deres IG). For små 280 kr. får man 6 retter “share food”. Det forholder sig nemlig sådan, at der er 2 seatings, hvor alle kommer samtidig og sidder ved det samme bord (så vi har bestilt “plads” og ikke “Bord” :P). Jeg elsker at spise på den måde – ligesom på Kates Joint, her på Nørrebro, lyder det til at være dejligt low key:  hvor en “skåål” med den ukendte sidekammarat og et par fælles anerkendende “mmm” til maden, er en del af  hyggen.

Vi har plads kl. 20:15, så vi får både dagslyset og en sommeraften (forhåbenligt) under lyskæderne at opleve – JEG GLÆDER MIG, som et lille barn i Frost-heaven. Alt ser ud til at være booket, resten af Juni, men tilmeld jer deres nyhedsbrev (her), så får man besked når der igen er pladser 😉

 photo stedsans2_zpsflggumqp.jpg photo Stedsans3_zps2gfyqucr.jpg photo stedsans8_zpsauym2j8j.jpg photo stedsans6_zpsfnoeekqn.jpg

 photo Stedsans1_zpspejvsiq6.jpg photo stedsans4_zpsa21j9als.jpg photo stedsans5_zpszij5rmnv.jpg photo stedsans7_zpsgmosuyxi.jpg

Photocredit: Mikkel Jensen/Skovdal.dk

 • Reply
  Sabrina
  2. juni 2015 at 23:17

  Glæd dig! Der er så skønt. Jeg var så heldig at være inviteret derop sammen med nogle andre bloggere for et par uger siden og det var bare sådan en fantastisk aften. Maden var skøn, ærlig og uhøjtidelig, omgivelserne var nærmest magiske og stemningen helt i top. Da vi havde spist færdigt, hang vi bare ud på taget sammen med Mette (ejeren) og drak vin helt til midnat og vi havde den tidlige seating. Jeg bliver helt begejstret når jeg tænker tilbage. Jeg håber jeres besøg bliver så godt som vores.
  KH

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   5. juni 2015 at 19:19

   Det var FANTASTISK !!!!!! Ikke mindre – vil gerne flytte ind hvis jeg kunne; Magisk, sjæl,nærvær og hygge 😀
   Kan godt forstå at du også er så vild med det. Vi havde anden seating man kom også først derfra efter midnat…det er bestemt ikke sidste gang!

Leave a Reply