VORES TØRRELOFT

Reklame: New Yorker Væggen i Jern & Glas er bestilt

27. maj 2017

Reklame for Jern&Glas

Del 3

jernogglas2

Jeg mangler en  major blog-update på vores betongulve og vores rustikke sildebensgulve – jeg lover det kommer! Lige om lidt! Et indlæg om den samlede proces, valg af gulve, problemer, omkostninger og forventninger vs realitet. Men pheeeew, det har simpelthen været så ubehøvlet hårdt at komme tilbage på arbejde efter så mange måneder med inaktivitet, grundet den der brækkede ankel – jeg har været helt smasket.

Det har været en lang proces det her med at få lavet nye gulve og finde vægløsninger. Men vi har bestemt heller ikke stresset over det. Vi har taget det hele rimelig nonchelant på den front. Vi har dog brugt tid på at prøve at finde frem til de rigtige løsninger. Og de rigtige løsninger er en af livets små, men kæmpe og ofte ubesvarede spørgsmål og mysterier. Jah faktisk tror jeg ikke de findes…. de dér rigtige løsninger. Livet er foranderligt, og det er ens behov også – i hvert fald mine! Så vi har på det sidste skubbet al’ vores grublen væk og kastet os ud i det. Nogen gange kan man bare ikke helt nøjagtig vide om det man beslutter også holder om 1 eller 10 år. Det er især et spørgsmål der melder sig, når man bruger en del penge på et projekt, skal jeg lige hilse og sige!!! “Er det praktisk når/hvis vi får børn” ? “Vil vi synes om stilen når de første grå hår melder sig” eller “elsker vi det til næste jul“? “Hvad nu hvis vi allerede hader det til oktober” Manner det er anstregende! Men nu har vi valgt at have fokus på, at vi jo i princippet har haft den her væg på ønskelisten i årevis. Mavefornemmelsen er god! Det må tælle for noget! Vi skubber “hvad nu hvisserne væk” og glæder os over vores muligheder – basta! Også selvom vi har måtte droppe vores Americana Roadtrip vol.2… vi kan ikke både renovere og rejse, sådan er det og det er vi også tilfredse med 🙂

Men nu er New Yorker glasvæggen bestilt og i dag der skal vi til Odense og besøge værkstedet og se fremskridtet på den – needless to say; jeg glæder mig ustyrligt!

Det hele bliver lavet af Benjamin som ejer firmaet Jern & Glas, som vi har været i dialog med i noget tid. Vi startede med ét og sluttede med noget helt helt helt andet, efter et besøg i Urban Outfitters på Strøget! Benjamin har lavet tegninger hele vejen i processen og har virkelig været en guttermand. Han er top professionel ift. at tage mine gode ideer til sig og forsøge at realisere dem på papir og nu i Jern & glas – det bliver SÅ godt det her! Men jeg er stadig lidt nervøs 😂.

jernogglas3

Den første væg vi kastede os ud i var lavet ud fra de tanker vi altid har haft. Jeg har i årenes løb især søgt inspiration på Pinterest og samlet billeder af “New Yorker vægge” i denne mappe og i indlæggetvi skal have en glasvæg i jernvæg og et lilleindblik i hvad vi ellers have bygget her på Tørreloftet“, får jeg også kigget lidt på “drømmen”. Jeg har endda også præsteret at lave skillevæggen i gaffatape, da vi slog væggen ned – bare for at se om mine planer skulle holde… hahaha. I kan se hele Gaffatape projektet her 😂.

Den først væg der blev tegnet var en del kortere end den vi endt ud med – den nye er nemlig over 4 meter lang. På et tidspunkt var tanken, at der skulle genskabes noget af af den væg vi væltede en fredag aften tilbage i februar.

Men så fik jeg en god ide – nogen af jer så måske med på Instastories da jeg sad i en forretning og kiggede på deres døre?

De seneste par år har jeg sukket ikke så lidt efter de høje glasdøre der er at finde på Urban Outfitters 2. sal (der hvor der nu står bolig artikler). Jeg har været så forelsket i “gulv til loft” dør-løsningen så længe! Det var i tiden optil, at vi var ved at “give hånd” på aftalen med den første glasvæg. Men så slog det mig! Hvorfor ikke få lavet dét JEG VIRKELIG drømmer om! Hvorfor ikke få lavet den løsning de har i Urban Outfitters! Jeg knipsede en masse billeder i forretningen, jeg målte vinduesstørrelsen op med min Iphone: 1,5 Iphone bred og 2,5 Iphones lang! Og så gik jeg hjem og pitchede ideen til Kærestemanden. Han blev efterfølgende hevet med og placeret i sofaen overfor de pæne pæne døre og der sad vi og blev enige! De var “IT”!

Jeg sendte Benjamin en masse billeder – pitchede min ide og et par dage efter kom Benjamin forbi Tørreloftet til en lille snak og opmåling af vores meget skæve vægge. Et par dage efter tikkede den første tegning ind og jeg var dør-lykkelig… vi var dør-lykkelige!!!!!!
jernogglas

De 4 dører måler alle ca. 115 cm. hvilket betyder at de ikke åbner dybt ind i spisestuen og dermed ikke stjæler en masse gulvplads. Primært vil 3 af dørene være lukkede med skudrigler, men tanken om at det hele kan lukkes op: jeg er så edderspændt – at slut juni er lige nu alt for langt væk! Men det er skisme også noget af et svejse arbejde vi har kastet Benjamin ud i, sammenlignet med vores første projekt!

jernogglas2Benjamin sendte os målene på ruderne og vi fandt lidt malerkarton og klippede størrelsen ud, så vi kunne få en bedre fornemmelsen af størrelsen (Vi orkede ikke lige at lege med gaffatape igen 😄). Jeg var dog ikke helt tilfreds med størrelsen, da jeg syntes at vinduerne var for aflange. Vinduernes bredde var der ikke noget at gøre noget ved, da dørene kun kunne have lige præcis den størrelse, hvis der skulle være 4 af dem. Løsningen blev en “sparke kant” på ca. 15 cm. i bunden. Så kunne vinduerne få vores ønskede størrelse – yay! Yderligere blev dørene tilføjet lidt mere “industri look” og de blev lidt mere praktiske/mindre sårbare overfor spark og aggressiv støvsugning mm.

Så jah i dag kører vi til Odense og får kigget på fremskridtet i Jern og Glas værkstedet. Her skal vi så også beslutte om vi kaster os ud i en mat eller blank sort lakering – umiddelbart tænker vi mat. Men det kan jo være at vi kommer på andre tanker! I kan følge med på Instastories senere i dag: @copenhagenwilderness 😉

Jeg kommer løbende til at opdatere bloggen med billeder af væggen – ligesom da jeg gik “Gulv bananas”, men I var herre mange som fulgte med, så jeg gentager lige successen. Jeg har bl.a. Photoshoppet væggen ind i stuen, så vi kunne få en ide om looket. Jeg poster billedet i løbet af næste uge. Og et eller andet sted på min computer har jeg også et 4. udspil til væggen; med 3 døre og nogle “stationære” fag… den droppede vi også selvom den var virkelig fin.

Jeg tror ret meget at vi har fundet det rigtige… og hvis det ikke er, så må vi bare købe nogle virkelig pæne gardiner 😎.
I kan læse alle posts i min lille “væg føljeton”  herunder….


New Yorker væggen – fra start til slut


Del 1 – reklame :  Vi skal have denne glasvæg i jern og en lille update på hvad vi ellers skal have bygget på Tørreloftet

Del 2 – reklame: En skillevæg i Gaffatape

Del 3 – reklame : New Yorker væggen i Jern & Glas er bestilt (Dette indlæg)

Del 4- reklame : Et Photoshoppet billede af jernvæggen i vores stue 

Del 5 – reklame : Update: New Yorker væggen i glas &  jern er næsten færdig

Del 6 – reklame : Opsætning af vores New Yorker glasvæg – lidt proces billeder af opsætningen

Del 7- reklame : Det færdige resultat : vores 4. sals drivhus: Jern & Glasvæggen er færdig

 • Reply
  Tina KH
  27. maj 2017 at 10:16

  Waou det skal bestemt blive så flot:-)
  God weekend.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   27. maj 2017 at 10:32

   Tusind tak 😊. Det er alt for spændende 😂

 • Reply
  Sofie Bak
  28. maj 2017 at 19:57

  Gud den er smuk! Det kommer til at blive såå flot hos dig:) Gid det var mit hjem der lige fik sådan en omgang

Leave a Reply