VORES TØRRELOFT

DIY Patina Spejl

12. januar 2013

Der er flere måder man kan give et spejl/ eller andet træmøbel patina på, jeg beskriver nu 2 af dem. For begge metoder gælder at den inderste lag farve er en farve, som man ønske stadig at kunne se igennem topfarven! I mit tilfælde, der ønskede jeg lige præcis at sølvfarven skulle kigge frem de steder jeg brugte svampen.

OBS – jeg er ikke særlig gode venner med malertape, så jeg valgte at bruge et stykke avis – Men ellers så er malertape altid vejen frem 😉

Med Svamp/ ståluld

Guiden følger ikke billederne – men det sku da vidst være til at kunne finde ud af alligevel 🙂

1. Mal med en ønskværdig grundfarve, hvis møblet ikke allerede har netop den farve du ønsker skal “kigge” igennem. Og lad malingen tørre helt.

 2. Mal med den ønskede tope-farve ( i mit tilfælde den sorte)

2. Vent ca.10 min til malingen har ” sat” sig og så småt er begyndt at tørre. OBS det kan være meget forskelligt fra maling til maling – men når kan køre penslen henover og malingen virker lidt “sej” i det – så er det GO med svampen/ ståluld 🙂

3. Kør malingen over med skuresvamp/ ståluld til ønsket effekt er opnået.

4. Gentag proceduren punkt 2-4 i tilfælde af man ønsker god dækning.

Med Sandpapir 

1. Mal med en ønskværdig grundfarve, hvis møblet ikke allerede har netop den farve du ønsker skal “kigge” igennem. Og lad malingen tørre helt.

 2. Mal med den top-ønskede farve ( i mit tilfælde den sorte) og lad den tørre helt.

3. brug en kombination af groft og fint sandpapir til at forsigtigt at fjerne det øverste lag maling hist og her.

 

Følg mig via bloglovin, hvis du lyster :  Follow on Bloglovin

    Leave a Reply