VORES TØRRELOFT

Flytter rundt og rundt

10. juli 2014

10549654_299359650233951_606377097_n

Igår fik jeg et anfald af “alt skal flyttes rundt” – en slags uhæmmet hurtigkørende tilstand  af gode ideer, som skyller ind over hinanden og som resultere i at tunge møbler bliver rykket rundt, helst gerne når tørreloftet siger 40 grader.

At bo på et tørreloft er charmerende, jovel jo, det er det da helt bestemt. MEN fy det er u-rart når det er så varmt, som det er for tiden. Skifferpladerne på taget koger og opvarmer vores lejlighed til saunatilstand og når det er SÅ vindstille som det er idag, så kan åbne vinduer være pænt lige meget.

Igår flyttede vi spisebordet ind på ” biblioteket/kontoret” og det fungerer helt vildt godt. Det rå spisebord med genbrugs-egetræ og vores Tolix stole ser så fine ud med vores sortmalede vinduer i baggrunden. Godt nok er alle ruderne mere eller mindre punkterede og de 2 forskellige radiatorer giver mig nærmest ticks og dørene kan knapt lukkes. Men jeg bilder mig selv ind, at jeg sidder i en penthouse i Brooklyn New York, når jeg nu sidder her ved spisebordet – Nørrebrogade er da mindst lige så eksotisk/excentrisk når bass’en dunker nede på broen og når man fra vinduet ser en mand i banankostume hoppe rundt nede på fortovet og dele kondomer ud til bl.a. ældre damer, som udover at forsøge at undgå bananen også forfærdet forsøger at undgår Café louises last-call gæster, som vælter ud på fortovet fra mørket.

Sidder og overvejer hvad jeg skal gøre med den hvide hvide væg imellem de 2 vinduer. Den er lidt umulig, fordi den jo hælder sådan ind i rummet. Skulle man male den en anden farve…måske 2 farver?!

 

 

 • Reply
  Sara
  11. juli 2014 at 21:25

  Haha, kender godt følelsen med radiatorerne – de ER bare ikke kønne. Kunne løsningen ikke være radiatorskjulere? De er ret nemme at lave selv til billige penge. 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   5. august 2014 at 10:38

   Uhhh har du evt. en DIY af en art til sådan nogle grimhedsskjulere? 😀

   • Reply
    Sara
    6. august 2014 at 20:53

    Jeg har ikke en decideret DIY-opskrift – det afhænger jo lidt af målene på radiatorerne, og hvordan de står, men er jeres vindueskarme i træ, og står radiatoren ikke nærmest i et indhak? For så er det super let at lave! 🙂
    Man skal i bund og grund bare lave en “front” i træ – man kan f.eks. bruge fodpaneler, enten glatte i overfladen eller med “udskæringer” alt efter hvad man er mest til, og de fås ret billigt i silvan.
    Træstykkerne skæres til så de passer i længden og så hjørnerne danner en ret vinkel når de skrues/sømmes sammen, dvs. at enderne på hver af de fire træstykker skal være 45 grader. Giver det overhovedet mening? 😀
    Når man har gjort det, får man nærmest sådan en kvadratisk ramme. Her kan man selv vælge om man vil købe en tynd mdf-plade og lave huller i med en fræser (tror jeg de hedder, er ikke sikker), i et mønster man bryder sig om, eller om man køber en perforeret stålplade med f.eks. kløver eller hulmønster i, som man så sømmer fast på bagsiden af selve trærammen. Hullerne er vigtige så varmen kan komme ud! 🙂
    Man kan eks. hænge rammen op i nogle små kroge på undersiden af vindueskarmen, så skjuleren er let at få af – man skal bare lige sørge for, at der nederst på rammen måske monteres et stykke træ, der hviler op mod bagsiden af væggen, så radiatorskjuleren ikke kommer til at “dingle” indad. Man kan selvfølgelig også lave en simpel træramme som man monterer fast på væggen, og som man derpå kan “hænge” radiatorskjuleren.
    Se evt. denne video: http://www.youtube.com/watch?v=U0q7Y-5g0m0
    Puha, det blev noget af en kommentar. Håber at smøren overhovedet giver mening – og nå ja, så skal den selvfølgelig også males, men det gøres let med en omgang spraymaling. 😀

    • Reply
     Frøken Overspringshandling
     7. august 2014 at 10:26

     haha tusind for den lange skrive indsats- den er handy!!!! Jeg skal da så meget igang med at lave nogle selv. Nu skal jeg bare igang med at finde perforerede stålplader og gerne dersens med kløvermønster 🙂 Men joh, vores står i et indhak, så du har ret, det må blive noget lettere at lave!!!
     Jeg må da igang med det, så jeg ikke får flere radiator-ticks 😛

 • Reply
  Mille A.S.
  31. juli 2014 at 10:36

  Så fint! Tror jeg ville male fra midterskæringen og ned for at skabe noget dybde, måske olivengrøn eller petroleum?

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   5. august 2014 at 10:37

   Præcis hvad jeg har overvejet!!!! Især den olivengrønne…har jeg det der vilde musvit tapet i den ene ende af rummet 😀

Leave a Reply