VORES TØRRELOFT

◊ Om Potteplanter

4. januar 2015

 

•⋱◊⋰•
⋘•◊▲◊•⋙

 photo Monstera_zps95d244c5.jpg
•⋱◊⋰• Min hjemmebyggede radiatorskjuler lover jeg at der snart kommer en DIY på •⋱◊⋰•

 photo Blomster_zps4d867f8a.jpg
•⋱◊⋰• Skraldeblomster fra Kultorvet i yndlings Lemonade flaske fra Galvanina (Søstrene Grene forhandler)  •⋱◊⋰•

 

Børn? Jeg behøver ikke børn – jeg har bekymringer nok i planter. Vores plantesamling vokser og det gør angstneuroserne også i takt. Følelsen der opstår, når en plante umotiveret begynder at hænge, når bladende pludselig ligger på gulvet eller når der pludselig skyder grene ud i den forkerte grønne farve. HVAD HAR JEG GJORT – eller IKKE gjort?! Google endevendes, tankerne flakker, diverse hjælp-selv-til-selvhjælp tråde finkæmmes for SVAR. Man ved ikke altid, hvilken plante man har med at gøre, de mest trendy kan man lige huske navnet på, fordi dem har man jo naturligvis erhvervet sig (Pilea, Monstera Deliciosa, Corokia, Kaktus og venner, samt de mest gængse sukkulenter). Ikea er rare, fordi de sætte klistermærke på potten, med de latinske navn og andre anvisninger…men ikke altid er man så heldig.

Men ofte så finder man både plante og SVARET på ens manglende planteevner på Google. Man lettes: ”nåååh planten skal bare stå i et nordvendt vindue!”. Pfeeeew! Men, hvor pokker er nord?! Kompas-app downloades og selv u-spejderlige mig kan gennemskue at anvende den. ”YES nord er DÆN vej”. Og jeg har stadig ingen nordvendte vinduer…undskyld planter.

Min ene Monstera, er begyndt at blive lidt bleg. Nu står den på en stol – og noget logisk siger mig, at der da må være lidt nordlys fra de skråvinduer?! Jeg tager chancen, fordi min dimse-pusher nede i Utopia antik sagde, at man hverken kan slå en Monstera ihjel, eller undgå at få den til slå rødder, hvis man stille en stilk i vand. So far no luck…vælger at give manglen på nordlys skylden. De andre plante stortrives heldigvis 😉

Iøvrigt “hej”… og undskyld at min blog roder lidt endnu 🙂

 • Reply
  Trine
  4. januar 2015 at 19:32

  “Skraldeblomster”?? Fortæl endelig!,

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   4. januar 2015 at 19:44

   Blomsterhandleren på Kultorvet har som regel 1-2 spande med “ikke-helt-friske-blomster, men ofte er de helt fine. Nogen gange koster et bundt en 10’er, andre gange er de gratis. Det afhænger vidst lidt af, hvilket tidspunktet på dagen, man kommer forbi 🙂

 • Reply
  Lykke / Emblaoglykke.com
  4. januar 2015 at 22:49

  Tillykke med at du er blevet premiumblogger! Har nok aldrig kommenteret, men har fulgt lidt med, især over på instagram, og du fortjener det så meget. 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   5. januar 2015 at 6:29

   Tusind tak altså 🙂 Så sødt af dig at skrive det…

 • Reply
  Julia Højbejerg
  15. januar 2015 at 11:06

  Hvor har du købt de fine krukker? 😉

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   15. januar 2015 at 20:02

   De flester er fra Tiger, som jeg har givet et patineret look ( se evt. under DIY, hvor jeg har en guide). Nogle er fra blomsterhandlere, som ofte sælger gamle potter kalk og mos på:)

 • Reply
  Lindi
  27. januar 2015 at 20:02

  Fin samling:) ! har du prøvet at lave stiklinger af monstera? Hvordan gik det i så fald? Læst noget om både trækul og plastikpose omkring – håber jeg ikke helt er nødvendigt..:)

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   27. januar 2015 at 23:44

   Jeg har prøvet uden kul, med film på toppen af en vase. Men det gik ikke…så må prøve kulmetoden. Det MÅ kunne lykkes…men har også kun ét forsøg bag mig og jeg tænker at det måske også har noget at gøre med at det vinter 😛

Leave a Reply