VORES TØRRELOFT

◊ Ugens Favorit

27. januar 2015

⋘•◊▲◊•⋙

 photo 94f869f0-461c-42d5-9e39-81a9ae329d02_zps0167d336.png

 photo Skaeligrmbillede2015-01-27kl120653_zps143a8078.png

 photo Skaeligrmbillede2015-01-27kl120621_zps6aae3934.png

 •⋱◊⋰•  Stolene kan købes online hér hos Fritz Hansen •⋱◊⋰•

Jeg har faktisk altid syntes, at Arne Jacobsens 7’eren er en pæn stol, men har aldrig selv villet eje den. For mig har den repræseneret en kommunal kantine- eller venteværelsestol, hvilket i min optik har gjort, at den er en smule upersonlige og triviel. Jeg husker, at mange af mine legekammeraters forældre, havde dem stående omkring spisebordene, i start 90’erne.  7’eren var måske lidt i 90’erne, hvad Eames stolene DSR/DSW/RAR har været for min generation, de sidste par år.

Men men men, med det sagt, så syntes jeg, at de to nye 60 års jubilæumsudgaver af 7’er stolen fra Fritz Hansen, har de fineste farvekombinationer. Lige pludselige har de fået personlighed og jeg ser ikke en “kantinestol” for mig mere. Særligt vil den mørkeblå med “bruneret” stel, passe smukt ind herhjemme. “Bruneret”…tror jeg lidt skal forstås som “rustet look”. Jeg er ihvertfald på pinden i Illums Bolighus, når de i Februar, får dem leveret. Den sarte lyserøde er også vanvittig fin med guld stellet og jeg har helt nysgerrig på at bytte stel på de to nye stole, da jeg er sikker på, at det også vil se fantastisk ud.

Jeg ender nok desværre ikke med at købe en eller 2, da det ikke er særlig lang tid siden at vi investerede i anden “Arne” stol: nemlig “Dråben”. Og jeg har faktisk også lovet mig selv, at den næste “herre” jeg skal have ind i samlingen, skal være en “Børge” (Mogensen). Indtil nu har vi: “Hans” (J. Wegner), “Ole” (Wanscher), “Kai” (Kristiansen), “Charles” (Eames), “Xavier”(Puchard), “Mogens” (Lassen) og så selvfølgelig “Arne”- drengen . Jeg er nok lidt stole-hoarder også – udover mine issues med planter :p

•⋱◊⋰•

 • Reply
  Lykke / Emblaoglykke.com
  27. januar 2015 at 17:43

  Så smukke stole! Jeg ville så gerne eje den lyserøde 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   27. januar 2015 at 23:40

   Jeg er også helt pjattet med den 😀

 • Reply
  Ane Jakobsen
  27. januar 2015 at 22:39

  Åh, så smukke, klassiske og enkle stole. Jeg er helt tosset med den pudderfarvede – som jeg tænker kunne være et flot farvepust til mit ellers meget farveløse hjem. Tusind tak for tippet!

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   27. januar 2015 at 23:41

   Jeg har heller ingen “pasteller” herhjemme – men skulle da nok kunne finde en plads til den finhed 😛

Leave a Reply