VORES TØRRELOFT

◊1 Tip & Mit Ikea Hack:Retro Lampe

7. april 2015

Ikea Hacks, har længe været et udbredt fænomen – ideen er simpel: tag et Ikea produkt og gør det anderledes / Pimp det /gør’ det mere anvendeligt eller brug det til noget andet, end det er beregnet til. Det er faktisk en hel hjemmeside dedikeret til Ikea Hacks (her). Siden er klart et besøget værd og  faktisk virkelig inspirerende 🙂 . På IG kan man også få sig nogle gode “hacker- ideer” ved at søge på #ikeahack.

Sidste år lavede jeg mit eget hack, ud af den vanvittigt grimme gennemsigtige akryllampe “Stockholm”(Jah undskyld,  men jeg syntes virkelig den er grim og jeg var faktisk en anelse småparanoid, da jeg stod i kø til kassen; over hvad folk mon tænkte om min indretningsstil). Lampen kan ses i bunden af indlægget.

Min version af lampen er stærkt inspireret af Sputniklamperne fra 60’erne.  Jeg er vanvittigt tosset med de lamper og i særdeleshed efter, at jeg ved mit sidste besøg i NYC, tilbragte en hel eftermiddag i en antikhal, hvor loftet var overdynget med de (dyre) skønheder (Kan ses et sted på min IG ).

Jeg valgte simpelthen at spraymale lampen sort og efterfølgende at guldspraymale tippen på de længste ” fangarme”. Da det kom til at samle lampen,  valgte jeg ikke at følge samleinstruksen. Jeg ville nemlig have, at min lampe skulle være rund fremfor aflang.

Jeg brugte 6 stk. spraymaling Mat Sort spraymaling. Røverkøb har nærmest fast tilbud på  6 stk. til 100 kr. (her).

Jeg brugte 1 stk af denne VILDT flotte Guld spraymaling, som virkelig giver et ” ægte” guld look. Det er simpelthen den flotteste guldspray, jeg nogensinde har haft fingrene i (forhandles også i Røverkøb til 99 kr. stk.).

Lampen har fået lige præcis det udtryk, som jeg ønskede – og så passer den bare perfekt ind i vores 50-60’er entré.
Når vi får gæster, som aldrig har været i vores lejlighed, udbryder de næsten altid ” hold da op”, når de ser vores funky tapet. Det tapet er altid en “YAY- or-NAY-situation” ;P. Men jeg knuselsker det altså.

Skænken er faktisk en gammel radio, med indbygget pladespiller ( som virker). Den har den fineste oldschool lyd og så er den bare så drøn charmerende med den indbyggede lys. For at give den et lidt mere “moderne” touch, har jeg malet, den ene del af bordpladen sort.
Både fad, spejl og lampe er alle messing-genbrugsfund. Den sorte skammel er fra By Lassen.

Elmer (vores kat) blev ved med at smide sin lille pind på gulvet, da jeg tog billeder i dag. Da han blev ved  med at insistere, lod jeg den ligge ( se billederne). Elmer har hundementalitet 😉

 photo d82244ce-28e8-40d0-ac23-4d51eb922bd1_zpsxkij5dgt.jpg photo 4c38b6dc-1d02-4ab9-aab5-e7cb7895b90a_zpsjom1akik.jpg photo 2eafa158-4c7f-4f9b-9d1b-6343438fd480_zpsvhznfrxc.jpg

 photo 6932a525-ba37-4a1d-b0b1-e84963d1a5a8_zpswy2ilbuw.jpg

 

 photo Skaeligrmbillede 2015-04-07 kl. 16.47.30_zpstqg2ztsi.png

•⋱◊⋰•

 • Reply
  Cecilie Amalie Brevadt
  7. april 2015 at 20:58

  Jeg er helt vild med din taperede væg. Den er virkelig smuk!

  http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   8. april 2015 at 5:45

   Tusind tak cecilie 😀

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  7. april 2015 at 23:54

  Utroligt at noget så afskyelig grimt, kan blive så pænt!
  Ps jeg ville også have været en anelse småparanoid, hvis jeg havde stået med den i kassekøen :stuck_out_twe: :joy: 😀

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   8. april 2015 at 5:45

   Ja helt vanvittigt – var dog glad for at billedet på papkassen var så lille; noget med diskret at placere 5 pakker fnugruller henover ( Hurra for kat) 😀

 • Reply
  Monica
  2. juli 2020 at 17:48

  Hej

  Hvor kan man købe den lampe

Leave a Reply