Ikke-kategoriseret

Reklame: En Plantemirakelkur + Give Away

22. april 2015

Reklame for Bayer Garden

 photo bg16_zpsiqfxv7cq.jpgJeg har de seneste uger afprøvet Bayer Gardens nye Vitality Serie og jeg er VANVITTIGT begejstret  Længere nede i indlægget kan I bl.a. se før og efter billeder af hvor godt serien virker.

GIVE AWAY’EN ER SLUT !!!!

Plantetrenden har været over os i noget tid og den ser ud til at fortsætte langt ud i fremtiden, hvilket jeg er yderst tilfreds med.
Jeg kan ikke få nok af grønne planter og samlingen har vokset sig så stor herhjemme, at jeg snart må overveje at give nogle stykker væk (kom forresten til plantebyttedag her på Nørrebro d. 10. maj læs mere hér).

I vores vindueskarme, på gulvet og i luften hænger der planter, som jeg virkelig værdsætter og elsker at gå og nusse i, uden at komme til at lyde for mormor-agtigt. For bare 2 år siden havde jeg vitterligt aldrig nogensinde troet, at jeg ville eje mere end de 3-4 planter, som jeg konsekvent altid overså og dermed aldrig fik vandet. For at være helt ærlig, så havde jeg grinet både skeptisk og højlydt af enhver person, som havde bedyret, at være indehaver af det voldsomme antal planter, vi har herhjemme. Det er jo ikke for sjov, at jeg har startet hashtagget #AnonymePlanteSamlere på IG og er flittig bruger af #CrazyPlantLadiesUnite 😉

Jeg bliver ofte spurgt til, hvordan jeg kan holde liv i alle de planter og ikke mindst hvordan p**k*r jeg har fået samlet så mange sammen. Svaret er nogenlunde “nemt”: jeg husker at vande (well næsten altid…læs/se hvad jeg mener længere nede i indlægget), jeg omplanter og deler mine planter i flere potter når de bliver for store eller for mange (se hvordan 1 Monstera Deliciosa bliver til 6 længere nede i indlægget) og ikke mindst giver jeg mine planter plantepleje. Jeg har altid kun anvendt gødning og andet plantenæring sådan lidt på gefühlen. Så da jeg fik mulighed for at prøve Bayer Gardens Vitality Serie, blev jeg  nysgerrig og slog til.

Vitality Serien består af skræddersyede produkter rettet mod blomster (TOP Growth og Top Bloom), mod frugt/grønsager ( Top Taste og Top Growth) eller mod grønne planter (TOP GROWTH Grønne Planter). Produkterne har henholdsvis til hensigt at give en øget frodighed, flere, større og mere farverige blomster, grønnere og større planter og mere smagsfulde frugter og grøntsager.

Jeg har hovedsageligt haft fokus på 3 produkter i de uger jeg har anvendt serien og de produkter er jeg blevet særligt begejstret for, fordi de kan anvendes sammen og VIRKER. Det er også de 3 produkter, som er med i den Give Away jeg udlodder i samarbejde med Bayer Garden, nemlig: TOP GROWTH til grønne planter, TOP START til spiring, omplantening og deling samt Top FIT til stressede planter. Se hvordan du deltager i Give Away’en i bunden af indlægget.

For at illustrere hvordan jeg anvender produkterne, har jeg lavet 3 små guides til jer.

 1. Før- og efterbilleder af en Bregne der har fået Top Fit i 4 uger.
 2. Guide til omplatning/deling af Monstera Deliciosa:  Top Start og Top Growth
 3. Mini-guide Spiring af Basilikum og Chili (Top Start & senere hen Top Growth samt Top Taste til Frugt/grønt).

 

GUIDE 1: TOP FIT – The plant savier

TOP FIT (jeg elsker navnet) testede jeg på en noget nær en “død” Bregne – og det er ikke mindre end genialt! Jeg var egentlig en smule skeptisk til at begynde med, idet jeg har erfaring med, at når en Bregne først er halvdød, så går der lang tid før den bliver smuk og frodig igen, dvs. hvis den OVERHOVEDET overlever, fordi ofte er en halvdød bregne en “hel”- død bregne i vores hjem.
Bregnen er i en periode på 4 uger blevet vandet hyppigt – ca. hver 3. gang iblandet TOP FIT, hvilket er hyppigere end anbefalet (anbefalet er hver 2. uge). Men Bregnens medtagede tilstand taget i betragtning, vurderede jeg at det nok ville være meget passende. Bregnen er, som I kan se på billedet længere nede, virkelig i bedring 😀

Tip: Jeg anvender 2 liters flasker til opblanding – så behøver jeg ikke blande hver gang jeg skal “booste” mine planter).

 photo bg8.1_zpseotkidro.jpg

Der skal 4 ml TOP FIT i pr. liter vand og der er 175 ml i flasken. Den er altså virkelig drøj i brug og klart noget jeg vil anbefale alle der glemmer at vande i ny og næ 😉 . Produktet er også ideelt når man skal/har været på ferie. TOP FIT har både forbyggende og “helbredende” egenskaber og kan derfor anvendes før og efter ferie, hvor planter er i risiko for “stress” i form af mangelfuld vanding.

 photo bg5.1_zps8yn8t7io.jpg

Sådan kan det gå når man glemmer en plante: vissen, hængende og med blader der falder af.

 photo bg4_zpshpowg5wb.jpg photo BG6_zpsyfaztnjr.jpg

Bregnen 4 uger efter behandling med TOP FIT: en masse nye skud er kommet frem og Bregnen er atter ved at være fyldig. SÅ til alle jer der glemmer en plante i ny og næ – der er altså hjælp at hente!!

 photo bg16_zpsiqfxv7cq.jpg

Nu hvor planten igen er blevet sund, er jeg overgået til at vande med “Top Growth” til grønne planter. Det giver både tættere bladvækst, grønne blade, samt forhindrer det, at bladende gulnes og falder af. Jeg har testet det på mine Monstera Deliciosas og det virker.

 

Guide 2: Omplantning og deling af planter

Det er forår og det er absolut det bedste tidspunkt for omplantning, deling og spiring…

TOP START er ideelt at bruge, når man omplanter eller spirer. Det er baseret på naturlige ingredienser og blandes i jorden når man omplanter eller spirer. Planten bliver sundere og  stærkere og får dobbelt så mange rødder, der sikrer et øget næringsoptag og det giver større og stærkere planter.

 photo bg0_zpsgafeecpr.jpg

 photo bg9.1_zpsirxjz2hd.jpg

Denne Monstera Deliciosa var ligesom mange af mine andre Monstera’s blevet så stor, at det var tid til at dele den over i flere potter. Jeg fik 6 nye potteplanter ud af denne ene plante (Det er bl.a. derfor vi har så mange planter).

 photo bg10_zps7t3gr34x.jpg

Når Monstera’en  skal deles, tages den forsigtet op af potten og rødderne blotlægges ved at børste og “nulre” jorden forsigtet af. De små enkelte rodbundter omplantes i hver deres potte. Omplant i ny jord blandet med TOP START og vand efterfølgende.

 photo bg15_zpsaz2fpizk.jpg

Billedet ovenfor er taget 3 uger efter omplantningen. Hér har jeg strøet med TOP START, som anbefalet, på jordens overflade, hvorefter jeg vander planten, så næringen kan trænge ned.

Hver 2. uge vander jeg med Top Growth til grønne planter, således at mine monsteraer forbliver smukt grønne og ikke gulner eller bliver blege (obs: stil aldrig din monstera direkte i solen – i hvert fald ikke i for lange perioder).

 

Mini-guide 3: Spiring af Basilikum og Chili

Jeg har yderligere også forsøgt mig med spiring og det er altså så hyggeligt at gå og kigge til. Lidt ligesom dengang man var barn og hvert forår plantede karse på vat, i kvarte mælkekartoner og i andet selv-foldet hejs. Jeg elsker den lille spænding der sidder i en, når man er på vej hen til vindueskarmen for at se, hvor langt spiren er kommet – lidt nørdet må jeg nok tilkendegive ;P

Basilikum- og Chilifrøene er plantet i jord som jeg har blandet med TOP START. Frøene er placeret i en dybde i henhold til instruksen på pakken. Når spirene er blevet lidt større, vil jeg vande dem Top Growth og Top Taste.

Billedet herunder er taget for nogle dage siden – men hold op hvor er spirene egentlig vokset siden – det går stærk i det gode vejr. Hvis man gerne vil vide lidt mere om spiring kan man passende smutte hen hos Christina fra Kreavilla og læse hendes indlæg omkring spiring (her).

 photo bg14_zpshsywlydp.jpg

Give Away

Jeg har som sagt fået lov til, at lave en fin lille Give Away på de 3 produkter fra Bayer Gardens Vitality serie, som jeg er edder-vild med. For at deltage skal du blot her i kommentarfeltet eller på Instagram (Billedet markeret med “Bayer Garden Give Away“), skrive hvilken plante der i øjeblikket er din favorit eller komme med et bud på, hvor mange planter vi har herhjemme ( Man skal ikke gætte rigtigt for at vinde).

Jeg trækker lod ved at anvende App’en “Random Number Generator” – så jeres lod i konkurrencen svarer til det nummer jeres kommentar er i rækken af kommentarer. Da der kun er én præmie vil jeg på udlodningsdagen starte med, at tælle deltagere hér på bloggen og fortsætte på Instagram. Er der f.eks. 20 deltagere her på bloggen så har den første kommentar på IG nummer “21”. Man kan kun deltage 1 af stederne. Vinderen trækkes d. 1 Maj kl. 12:00.

Håber I har lyst til at  lege med 😉

 photo bg171_zps3o3ydsom.jpg

Indlægget er lavet i samarbejde med Bayer Garden.

 • Reply
  Simone
  22. april 2015 at 16:30

  Min(e) yndlings, kan altså ikke nøjes med en…. Er mine koriander urter, har 6! Og min mimosa som jeg elsker, men begge er svære at holde i live syns jeg. Så de ville nok blive lidt mere sprængfyldte med liv, med serien 🙂

 • Reply
  Kristine L. Chr.
  22. april 2015 at 17:09

  Min absolut favoritplante lige nu er min chiliplant – jeg passer og plejer den som et lille barn og elsker at se at chilierne vokser sig fin og lækre 🙂

 • Reply
  Julie
  22. april 2015 at 17:20

  jahhh jeg ville elske at vinde sådan en mirakelkur til planterne.. I øjeblikket må min yndlingsplante være en stor rød sommerfuglekløver . 🙂

 • Reply
  Anna
  22. april 2015 at 17:29

  Mine tomatplanter er mine yndlings, fordi jeg glæder mig sådan til at plukke solvarme friske tomater af dem til sommer. Mmh 🙂

 • Reply
  Pennie Thøgersen
  22. april 2015 at 17:36

  Min yndlingsplante for tiden er min kejserlilje der lige er sprunget ud i fuld flor (i haven) til trods for at den er blevet flyttet 3 gange på blot to år – den blomstrer stadigt så smukt!
  Mine planter indenfor kan dog godt bruge en hjælpende hånd, så “vidundermidlet” man kan vinde, vil være meget velkommen herhjemme!

 • Reply
  Louise
  22. april 2015 at 17:37

  Jeg elsker planter, men en af mine absolutte favoritter er banjonetplanten.

 • Reply
  Emilie B
  22. april 2015 at 18:11

  Den plante som holder mig allermest kært herhjemme er min Dieffenbachia fordi det var en “indflyttergave” af mine kære bedsteforældre. Dog er jeg også ret vild med Aloe Vera planten fordi den er super god til Bl.a. hårkur. (hjemmelavet øko hårkur, yes yes) Og så er den jo også super flot.

 • Reply
  Christina
  22. april 2015 at 19:27

  Ynglings plante?! Dem er der mange af :p hmm.. Mine bregner, monsteraer, kaktuser eller måske hjerteranker 😀 nøj hvor ville de elske lidt ekstra vidundermiddel…

 • Reply
  Johanne
  22. april 2015 at 19:27

  Min favorit plante lige nu kender jeg faktisk ikke navnet på, men det er en “afstikker” fra en grøn plante min højtelskede og desværre afdøde farfar havde, som min faster “arvede” og har passet og plejet de sidste 8 år – og nu altså lykkedes med at dele.

 • Reply
  Nadezda Christensen
  22. april 2015 at 19:32

  Min yndlingsplante er min Coffea Arabica som står og pynter så fint ved vores kaffehjørne i køkkenet. Den er så fin og enkel, at man ikke kan andet end at holde af den og sørge for, at den har det godt.:)

 • Reply
  Rikke
  22. april 2015 at 19:57

  Min yndlings er Pilea, de/dem kan forkæles som små børn (har ikke grønne finger), så sådan en pakke vil hjælpe dem med overlevelse 😀

 • Reply
  Louise W.
  22. april 2015 at 20:23

  Tomatplanter på altanen.

 • Reply
  Ann Mortensen
  22. april 2015 at 20:24

  Mit bud er 44!

  Og angående min egen yndlingsplante… Det eneste, der kan vokse herhjemme, er orkideer af alle slags blomster/planter. Jeg følger min mormors råd og sætter blomsterne i vandbad en gang om ugen i en times tid (“Blomsterne går i bad, mens du går i kirke”, som mormor siger). Men ak, alle mine andre planter hænger med hovedet, så jeg vil meget gerne have hjælp.

 • Reply
  Mikkel Dahlstrøm
  22. april 2015 at 20:25

  Min favorit lige i tiden er Monstera, som næsten er blevet obligatorisk inventar i de danske hjem. Ellers er diverse kaktusser altid et hit

 • Reply
  Nanna Elisabeth
  22. april 2015 at 20:28

  Min favorit plante lige nu er et træ.. Mit figentræ. Åh hvor bliver jeg glad når jeg ser på det 🙂 Har virkelig ingen idé om hvor mange planter i har? Men svaret er MANGE.;)

 • Reply
  Kamilla Høier
  22. april 2015 at 20:31

  Min favoritplante for tiden er Pelargonium i de mange duftende varianter 🙂

 • Reply
  Nanna
  22. april 2015 at 20:49

  Jeg har lige købt 2 tomatplanter til altanen i dag 🙂 Efter min succes med at gro tomater sidste år, har jeg sådan glædet mig til at få gang i det igen! Selv hvis der ikke kommer tomater frem, så elsker jeg bare duften af selve planten…mmhhh.
  Jeg gætter på, at du har 54 blomster/planter

 • Reply
  Cecilie
  22. april 2015 at 21:14

  Min yndlingsplante er pt. svigermors skarpe tunge. Den eneste plante jeg har haft held med at dele og samtidig holde i live:) med sådan en kur kan jeg måske lykkedes med flere planter:)

 • Reply
  Birgitte S. Gjørup
  22. april 2015 at 21:24

  Åh, jeg har for et par uger siden købt en monstera, den er simpelthen så flot!
  Men jeg er generelt også vild med planter, og finder derfor din blog meget inspirerende.
  Jeg vil gætte på, at der er 37 planter i din plantesamling – bare fordi det er mit yndlingstal :stuck_out_tongue:
  God aften til dig!
  Mvh. Birgitte

 • Reply
  Emma S
  22. april 2015 at 21:57

  Lige nu er min favorit herhjemme orkidé 🙂

 • Reply
  Rikke Hansen
  22. april 2015 at 22:39

  Min yndlingsplante for tiden er en husfred. En veninde synes den lignede en krydderurt, så jeg flyttede den fra køkkenet og hen til de andre planter. For mig er den retro.
  Jeg leder efter en urtepotte med højde, gerne som hals og ansigt. Hvis jeg finder en sådan så vil jeg klippe pandehår på husfreden.
  Husfreden gror fint, men det gør de andre ikke. Derfor håber jeg at vinde denne Give Away’en.

 • Reply
  Anja F
  22. april 2015 at 23:39

  min favorit p.t. er rosendrue

 • Reply
  Christina Lindegaard
  23. april 2015 at 1:10

  Min favoritplante er min Monstera Deliciosa, som jeg fik virkelig billigt i Lidl for et par måneder siden. Den vokset helt vildt og er bare blevet så fin og fyldig, så det er muligt at der snart er behov for en deling eller to

 • Reply
  Janni Jensen
  23. april 2015 at 1:45

  Mit lille figentræ. Så enkelt og fint 🙂 har til gengæld en bregne der ligner din på før billedet, næsten pinligt, men dejligt at se jeg ikke er den eneste :p

 • Reply
  Kira
  23. april 2015 at 8:47

  Jeg føler mig nærmest pjattet over min entusiasme over det her gødning.. Men manner, hvor ville det falde i god jord (hah!) herhjemme, hvor det myldrer med spirrer og potteplanter. Pt. tror jeg det står lige mellem chiliplanterne og mine Pletter-i-luften, som er så fine! 🙂

 • Reply
  Trine K
  23. april 2015 at 8:50

  Årh, ville elske at vinde denne præmie, da jeg står overfor at skulle have altankasser for første, og absolut har brug for den hjælp jeg kan få;-) Jeg har netop købt en lille Gingoplante, som jeg er helt vild med:-) Jeg gætter på at du har 45 planter i din familie;-)

 • Reply
  Mette S
  23. april 2015 at 10:38

  jeg tror, at der bor 47 planter hjemme ved jer:-)
  Herhjemme er Monstera klart en yndling. Elsker at den er så kæmpe og dens delte blade.

 • Reply
  Mette W
  23. april 2015 at 11:13

  Jeg elsket planter man kan spise – derfor er min chiliplante og krydderurter i høj kurs pt. Men mine andre grønne venner kunne godt trænge til lidt ekstra liv!

 • Reply
  Kristine
  23. april 2015 at 12:27

  Favoritten for tiden må være mit basilikumspiringsprojekt ☺️

 • Reply
  Pernille
  23. april 2015 at 13:28

  Mine yndlingsplanter lige for tiden er Pilea og Sophora Little Baby. De er så nemme at holde liv i begge to – og så gror og gror de bare! :grinning: Dog kunne jeg godt tænke mig lidt mere variation i planter (nogen dør altså bare for mig) – så sådan et kit ville være et vidundermiddel her.

 • Reply
  Melissa Pedersen
  23. april 2015 at 16:24

  Lige i øjeblikket må det være mine små chiliplanter, specielt dem som hedder Pink Tiger og som har nogle fine mørke blade. De er super skønne og jeg glæder mig meget til at de bliver større og der kommer chilifrugter på dem 🙂

 • Reply
  lisette
  23. april 2015 at 16:50

  JAAAA.. Den ville jeg meget gerne vinde 🙂

 • Reply
  Rikke H.
  23. april 2015 at 17:29

  Min yndlingsplante er et gummitræ, jeg fik i fødselsdagsgave for et års tid siden, som det utroligt nok er lykkedes mig at holde liv i. Jeg elsker planter, men det er ikke lige altid, jeg kan få dem til at overleve på egen hånd, så et vidunderplantemiddel ville være mere end velkomment.

 • Reply
  Lea Højrizi
  23. april 2015 at 17:56

  Ville også elske at vinde sådan en omgang plantepleje 🙂 Men i tilfælde af at jeg ikke gør, ville jeg høre hvor vidundermidlerne forhandles? 🙂

 • Reply
  Gitte Manskov Hersom
  23. april 2015 at 20:14

  Min favorit for tiden er den smukke Ipomoea Alba også kendt som Moonflower. Jeg har 9 der spirer helt vildt i væksthuset lige nu og jeg glæder mig til at sidde på altanen sommeren igennem og nyde de smukke hvide blomster i skumringstimen.

 • Reply
  Nynne
  23. april 2015 at 20:24

  Min yndlings plante lige nu er en mynte, som jeg har kunnet holde liv i, på trods af mine meget lidt grønne fingre 😀
  Jeg synes det er så hyggeligt og gad godt blive bedre til plantepasning og fylde hele lejligheden med planter 🙂

 • Reply
  Karen Sixhøj
  23. april 2015 at 20:27

  Du har mindst 50 planter! Helt præcist vil jeg skyde på 56 stk. :grinning:

  Jeg kan rigtig godt lide chinese money plant (pilea) og sukkulenter i alle afskygninger :147:

 • Reply
  Emilie
  23. april 2015 at 20:38

  Min favorit må vidst være sukkulenter. De er hårdføre, smukke og kommer i et væld af varianter. Og så er det jo super nemt at få produceret små baby-sukkulenter 🙂

 • Reply
  Marie
  23. april 2015 at 20:52

  har utallige sukkulenter og kaktusser, da jeg ikke er god til at holde liv i almindelige planter. Har dog også en monstresa, som er blevet lidt gul desværre, for det er nok farvoritten, så vil nu prøve dit trick med at dele den, så jeg kan få flere. Og krydser fingre for at jeg vinder noget kræs til den 🙂

 • Reply
  Anne H.
  24. april 2015 at 7:23

  Lige nu er min yndlingsplante en Dronningevin. Den har så fine blade og er let at passe….

 • Reply
  freja
  24. april 2015 at 10:22

  omkring de 43, jeg tror det er det jeg næsten er oppe på her hjemme.
  i øjeblikket er jeg ret glad for mit paraply træ (scheffleea actinophylla), da det er gået helt vækst amok nu solen er kommet så meget frem.

 • Reply
  Lasse
  24. april 2015 at 12:02

  Efeu er min yndlings 🙂

 • Reply
  Anne
  24. april 2015 at 20:07

  agurk og krydderurter er helt klart nogen af mine farvoritter. Jeg har to små altaner, og jeg har haft projekt “alt skal kunne spises” det er ret sjovt!!! Har dog besluttet mig for at begrænse mig lidt i år, da vi ikke rigtig selv kunne opholde os derude

 • Reply
  Sofie
  24. april 2015 at 20:44

  Er ny læser og synes din entusiasme er smittende. Er selv nyslået plante-entusiast. Har netop fået en altan og er gået bananas med spiring og omplantning – så hyggeligt! 🙂
  Pt er mine yndlingsplanter mine tomatplanter, som jeg glæder mig til at smage resultatet af til sommer 🙂

 • Reply
  Sofie Kirkeby
  24. april 2015 at 23:27

  Som forholdsvist nyt medlem af Anonyme Plante Samlere (både min kæreste og jeg) ville det godt nok være rart at have et backup kit til hvis nogen af babyerne står af! Personligt er jeg ret forelsket i vores bregne, mens manden er mere hengiven over for eucalyptus og vores glow-in-the-dark kaktus! (mænd og deres gadgets…..) 😀

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  25. april 2015 at 16:06

  Min favorit er Pilea Peperomioides også kaldet pengeplanten, ikke så originalt, men alligevel min favorit :grinning:
  Jeg tror I har 66 planter i jeres dejlige hjem!

 • Reply
  Katrine
  25. april 2015 at 18:52

  Min yndlingsplante pt. er min nye pileaplante, som jeg snart skal have pottet om. Den har nemlig SÅ mange små babyer rundt om sig 😉
  Jeg tør slet ikke gætte på, hvor mange DU har… I stedet vil jeg krydse mine fingre 🙂

 • Reply
  Tinne Højrup
  26. april 2015 at 0:11

  Bregner…Maidenhair er så finurlig luftig men jeg er vild med bregne familien. Jeg gætter på du har 112 planter.

 • Reply
  Marie
  26. april 2015 at 0:22

  Hvor er din forstøver fra?

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   26. april 2015 at 16:13

   Den er købt i den lille forretning i Botanisk Have her i KBH 🙂

 • Reply
  Mathilde
  26. april 2015 at 11:44

  Mit favoritplante lige nu, er min hortensia på altanen – jeg købte den sidste år og kan se, at den lægger an til rigtig mange blomster i år. Det er skønt 🙂

  Jeg tror i øvrigt, at I har 14 planter hos jer 🙂

 • Reply
  Tine
  26. april 2015 at 14:10

  Min favorit er vores abetræ i haven – det er virkelig et smukt og specielt træ/plante. Ellers er jeg også helt vild med sukkulenter:-)

 • Reply
  Camilla Le-Vendelboe Olsen
  26. april 2015 at 15:00

  Min yndlings herhjemme er min lille ny Pilea plante. Den er bare så fin

 • Reply
  Astrid
  28. april 2015 at 21:13

  Jeg er ligesom dig også blevet rigtig begejstret for fingerfilodendronen (monsteraen), og har anskaffet mig to af slagsen som allerede her et par måneder efter er vokset sig store og flotte. Elsker hvor taknemlig den er og hvordan man kan følge med dag for dag hvordan den producerer nye blade. Kunne være sjovt at eksperimentere med at dele dem til flere potter som du har gjort 🙂
  Mange hilsner fra en fellow (ikke specielt) anonym plantesamler

 • Reply
  Stine Bech
  28. april 2015 at 21:46

  Den er svær – elsker min avocado, fordi den er fin.. Mine tomater fordi de groer stærkt, min ‘vandrende pind’ fordi den er skulpturel og min basilikum fordi den smager af meget og har fulgt den helt fra frø 😉 skal jeg vælge bliver det nok min basilikum – den er lækker på en tomatsalat, pynter i vindueskarmen og vokser ok stærkt 🙂

 • Reply
  Emilie
  28. april 2015 at 21:54

  Lækker giveaway! Mine yndlings planter er lige nu rød skovsyre, eucalyptus og et kinesisk pengetræ:)

 • Reply
  Tine
  28. april 2015 at 22:08

  Uhh kan da ikke nøjes med én plante.. Er altid stor fan af kaktusser – de er så dejlige finurlige og alle sammen forskellige + ikke til at slå ihjel 😉 Derudover så er Monstera et stort hit herhjemme for tiden, skal da vidst prøve at dele den op i flere mindre planter!
  Men min absolut ynglingsplante ved jeg faktisk ikke hvad hedder – men den kommer med en god historie. Min søster boede for nogle år tilbage i Berlin i en fremleje, hvor ejeren havde de smukkeste røde små træer. Hun fik lov til at tage en stikling med hjem til DK, og groede selv et træ – det træ er så blevet til flere og ikke mindst til stiklinger til min mor, min anden søster og jeg. Og jeg elsker den! Den er smuk og personlig, og så kan den formere sig, så har en del 😉

 • Reply
  Karoline
  29. april 2015 at 0:16

  min yndlingsplante lige nu, er min Nilgud, som bare vokser og vokser og drysser sine børn ud til højre og venstre, så der altid er nogle at.lave aflæggere af, men mest af alt, er jeg glad for, at min Passionsblomst dtadig ef i live, da den faktisk var ved at visne væk for mig.

 • Reply
  Maja Michaelsen
  29. april 2015 at 6:30

  Mine favoritplanter lige nu er alle mine krydderurter i køkkenet! Jeg syntes det giver hygge til rummet og så bruger jeg dem hver dag i min mad 🙂 jeg tror du har 43 planter der hjemme ;P

 • Reply
  Sara dimon
  29. april 2015 at 8:52

  Ene af våres helt yndlings plante, hos mig og min kæreste, er våres fine lille egetræ. Som vi har fuldt fra et lille frø til nu ca. 15 cm højt træ, som ville have godt af disse produker, som du lotter ud. Håber det bliver mig der vider.

 • Reply
  Jeannette Hjortlund
  29. april 2015 at 9:36

  Jeg kan da ikke vælge mellem mine planter! Men jeg har en alocasia som jeg er særligt glad for – den er dog ved at se ret sløj ud 🙁 (gode råd modtages med glæde

 • Reply
  Cecilie
  29. april 2015 at 10:26

  Jeg har noget for kløver familien. Mine favoritter pt er de bordeaux røde kløvere. Har dem både inde og ude, og i forskellige arter.

 • Reply
  Mai
  29. april 2015 at 12:16

  Min ynglingsplante er det klokketræ (Abutilon) jeg har i vinduet.
  Mon ikke I har omkring 50 planter 🙂

 • Reply
  Emma Bjerregaard Nielsen
  29. april 2015 at 13:09

  Mine yndlingsplanter for tiden er mine tomatplanter 🙂

 • Reply
  rosa hasselflug
  29. april 2015 at 14:55

  Min favorit for tiden må være Pilea Peperomioides, den er jo bare så fin! 🙂

 • Reply
  Marie
  29. april 2015 at 19:05

  Fordi jeg ikke ved, hvad alle mine yndlingsplanter hedder, og fordi jeg ikke kan være, vil jeg i stedet gætte på at i har 37 planter 😀

 • Reply
  Katarina
  30. april 2015 at 8:55

  Min yndlingsplante er absolut de små fine forårsblomster (de lilla med små klokke-agtige-blomster) :heart_eyes:

 • Reply
  Marie
  30. april 2015 at 14:32

  Lige nu er jeg helt pjattet med planter der “kravler ud af potten” 😉

 • Reply
  Helena
  30. april 2015 at 19:29

  Jeg ved ikke om jeg har en yndingsplante, men lige nu ønsker jeg mig et par flotte kaktusser!

 • Reply
  Maiken
  1. maj 2015 at 9:19

  Min yndlingsplante lige i øjeblikket er en gummiplante, efeu og avokado-sten/træ. Nog mest fordi, jeg er i gang med at få dem til at slå rødder, så jeg kan plante dem. Synes det er hyggeligt med sådan nogle små projekter 🙂
  Så det ville jo være helt perfekt med lidt starthjælp til mine små babyer.

 • Reply
  Mette
  1. maj 2015 at 9:20

  Jeg gætter på 27

 • Reply
  Marianne
  1. maj 2015 at 9:28

  Jeg hamstrer planter så meget min SU tillader det, men nu slår det mig pludselig, at jeg vitterligt ikke ved, hvad de hedder. Haha! Nå, men jeg gætter på I har 57 – har læst et sted, at I har over 50. Det er altså heftigt mange! ö
  Vent! Kommer lige i tanke om, at vi faktisk har en rododendron i krukke på altanen. Den kan jeg navnet på, og den er noget så yndig. Såe, nu vil jeg gerne vinde, please? 😉

 • Reply
  Sara v
  1. maj 2015 at 10:18

  Jeg er vild med den kinesiske pengeplante lige for tiden 🙂 Må snarest ud og have købt en!

 • Reply
  Charlotte
  1. maj 2015 at 10:58

  Jeg har ingen yndlings. Jeg elsker alt der skriger forår ude og inde, og et par af mine planter kunne godt lige bruge et boost for at blive helt klædt pænt på til forår.

 • Reply
  Christina
  22. juli 2015 at 15:13

  Tusind tak for ensuper blog, jeg blivernødt til at spørge hvor du køber de der gødninger henne, især top growth..? Jeg har været i tre forskellige butikker uden held..

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   22. juli 2015 at 20:06

   Sidst jeg købte var i Plantorama…har du kigget i Silvans Havecenter eller Bauhus og lignende ? 😀

Leave a Reply