VORES TØRRELOFT

Mine Genbrugs Boligdrømme 2016 & en ny “krog”

22. januar 2016

 photo D5FAEE6E-3826-4993-AC02-81A850FC2100_zpsssxulrgg.jpgJeg er yderst berygtet for at flytte om, nok mest hos kærestemanden, de stærke mænd nede på 1. sal og uundgåeligt også hos min underbo, som lægger loft til. Med det sagt har lejligheden dog haft et rimelig stabilt 2015, hvor de fleste møbler har fået lov til at stå på den samme plads. Dette vælger jeg, at tolke som mangel på tid mere end mangel på kreativitet eller endnu mere usandsynligt: at jeg endelig er blevet “færdig” med det lille hjems indretning.

Jeg har mange boligdrømme: nye gulve – gerne beton eller epoxy, en altan, en rooftopterasse med direkte vindeltrappe fra stuen (gerne den der står i Palmehuset i Botanisk have), en brændeovn, et kæmpe vinduesparti med industrielle sprossevinduer, et badekar på løvefødder og et badeværelse med plads til det, en Finn Juhl’s “Poeten” og en ødegård. Ingen af dem er indenfor økonimisk rækkevidde på en sygeplejerskeløn – men det er okay fordi at være sygeplejerske er “et kald”, ikke sandt 🙂 ?

Nåh men særligt én krog i dagligstuen vil dog i det indeværende år og i den nærmeste fremtid, stå forsvarsløs overfor undertegnedes indretningsambitioner. Jeg glæder mig helt ustyligt meget til, at få det støbt sammen; dels fordi jeg tror det bliver edderlækkert, men mest fordi det er en udfordring, som jeg i årevis har undgået. Det drejer sig nemlig om den berygtede TV KROG!
I flere år har vi haft vores tv stående på et hjemmebikset bræt på hjul, diskret gemt væk i et hjørne og rullet frem ved behov. Praktisk, men alligevel også irriterende, da det resulterer i løse kabler og ledninger tværs over stuegulvet. Så nu må det være – jeg må kunne få skabt mig en tv-krog, som både er praktisk og værd vise frem næste gang et boligmagasin slår turen forbi tørreloftet.
 photo DSCF6359_zps3zbl3atg.jpg
Lige nu har vi vores teakchatol stående der, hvor tv’et skal have sin hellige plads

Mine nyeste Tv-krog-indretningsdrøm blev i denne omgang udløst af et billede, taget af bloggeren Ditte Degn som står bag bloggen VelvetSnow. Billedet tittede frem på hendes Instagramprofil @dittedegn efter hun havde været så ubehøvlet heldig, at have tilbragt en dag, i forbindelse med hendes i arbejde, i den vildeste Funkisvilla på Frederiksberg. Av…det er lækkert! Forestil jer at det nedereste sorte billede er et TV…det var dét jeg gjorde.

Vores stil herhjemme er en kombination af Dansk Design fra 50-70’erne møder industrielle elementer og boho tendenser, så jah “perfekt er det billede”.

 photo Skaeligrmbillede 2016-01-14 kl. 12.08.01_zps4t6kj7s2.png
Det er da rimli’ pænt ikke ?

Og hvordan kommer DBA ind i det her projekt? Well, jeg køber sjældent nyt før jeg har udelukket brugt. Det gavner både miljøet og pengepungen 🙂

HVAD JEG DRØMMER / SKAL HAVE KØBT

 photo DBA22_zps3qs8eyxu.jpg

Et fjernsynsbord der IKKE er til fjernsynet

En lav skænk lignende den fra Funkisvilla’en er drømmen. Jeg er derfor hele tiden på udkig og bruger bl.a. søgeordene “lav skænk”, “tv bord” “lav reol”, i kombination med “teak”, “mahogni” eller “palisander”. Jeg har også kigget lidt på Montana reolsystemer og tænkt om jeg kunne samle en masse til et lidt mere unikt look. Det kan også være, at jeg ender med at bygge noget, hvilket jeg naturligvis nok skal dele med jer – jeg er åben for det hele, imens jeg tålmodigt kigger videre.

Skulle nogen af jer have nogen lignende det på billedet til salg – så er I MEGET velkomne til at skrive til mig eller i kommentarfeltet 🙂

Fjernsynet skal iøvrigt hænge på væggen, så et decideret tvbord er der jo ikke tale om og med det sagt, støder vi ind i en anden udfordring: vores tv kan ikke hænge (tror jeg) – det er et gammelt fladskærm, med en solid fod, der på ingen måde er til at pille af (tror jeg). Kærestemanden er af den overbevisning, at vi skal have et helt nyt Tv (hvorfor jeg tror, at han ikke vrider lidt hårdt i den fod).  Jeg lufter dog stadig muligheden for at købe et brugt der kan hænge. En ting er vi dog blevet enige om og det er at det skal ikke være for stort, det skal være flat, rammen smal, sort OG så SKAL ledningerne fræses ind i væggen – hvilket giver mig lidt angst, da friheden til “bare at flytte det” kompromitteres!

Kelim mig her og kelim mig der…

Noget jeg virkelig syntes går i spænd med Danske Design møbler fra 50’er-70’erne, men faktisk også den minimalistiske “nordiske stil”, er Kelim. Kelim er uden tvivl en trend som er på vej tilbage, hvilket er en yderst belejlig fordel for undertegnede.
Et stort smukt Kelimtæppe  ville være ideelt, at have liggende foran fjernsynet, men et vamset Ryatæppe i stil med det jeg selv har (se det her i mit seneste DBA indlæg) eller et vamset marokkansk Beni Ouarain, ville også kunne gøre det. Oven på det skal vores Charles & Ray Eames sorte RAR Gyngestol stå – sådan lidt på skrå, så man stadig kan se tv’et fra sofaerne. Gyngestolen var faktisk noget af et DBA scoop for et par år siden, da vi fandt den helt ny og i original indpakning. Utopisk set skulle der stå en patineret Arne Jacobsens “Ægget”  på tæppet. Fy, hvor har jeg aldrig kunne gå forbi den stol uden at sætte mig i den. Sort, Cognac eller mørke brunt læder… jeg er ikke kræsen, selv den turkise måtte gerne stå herhjemme! Skulle man spenderer lidt mindre penge kunne en Kaare Klint Safari stol også sagtens være sagen – bevares!

Et kelimtæppe kan forresten ikke gøre det alene, fordi kelimpuder til vores 2 Hans J. Wegner sofaer er da også på min ønskeseddel,

Andre Dimserier

Et andet ønske er en Marokko pudegerne i kernelæder eller en helt sort. Jeg er dog også pjattet m. disse 2 sorte m. guld 🙂

Jeg elsker Keramik og der bliver virkelig drejet og formet mange fine ting derude i det ganske land – blandt andet er Lindsorth som er en af mine favoritter. “Hendes former” og glasur er eminente! Men jeg er også virkelig glad for den noget tungere keramik – den såkaldte “tysker keramik”. Den er så bombastisk og så ser det bare fantastisk ud samlet i klaser. Der skal helt sikkert finde et par stykker vej til “tv”-bordet. Se f.eks denne DBA salgsprofil for keramik inspiration – vedkommende har VIRKELIG mange fine ting til salg!

Litografier i stil med disse må jeg også på jagt efter – jeg har et par stykker, men de bliver hængende hvor de er.

Jeg har allerede en rimlig stor samlig af Mogens Lassen Kubus stager, som jeg forestiller mig vil se ganske pæn(e) ud, stående i den side hvor tv’et ikke kommer til hænge. Kubus stagerne har skisme også fundet vej til DBA. Mine kommer altså aldrig til salg. Jeg tror på, at de får et vildt comeback om 30 år (Ligesom Lyngby vasen) :).

jojo jeg er optismist og tænker, at det skal jeg nok få bikset sammen indenfor den nærmeste fremtid og til en overkommerlig pris. Jeg lover at opdatere jer  😉

Indlægget er en annonce og er lavet til DBA’s Blog som jeg månedligt gæster. 

    Leave a Reply