VORES TØRRELOFT

Reklame Event: Pressetur til Holland: Aupings Bæredygtige univers

23. oktober 2016

Annonce for Auping

image image

Sidste måned var jeg på et halvanden dags herligt ophold i Holland i byen Deventer. Sengefirmaet Auping havde nemlig inviteret mig ned til byen, hvor det hele startede, for at besøge deres godt-på-vej til at være en hel og aldeles bæredygtig fabrik. I den forbindelse fik jeg også prøve-sovet en af deres senge  i Europas største udendørs SPA hotel: Thermen Busloo. Mere om det senere i indlægget… hvor jeg linker til en lille video af min “første Auping experience” 🙂

Jeg går ikke fanatisk op i bæredygtighed, men jeg har en kæmpe interesse og jeg forsøger personligt selv at gøre små som store tiltag i hverdagen for at spare miljøet. Og så elsker jeg altså bare at opdage nye og innoverende løsninger og designs, som på hver deres måde gavner miljøet og bringer bæredygtighed ind i hverdagen uden at vi nødvendigvis behøver tænke over det.

Hvis jeg skal være helt ærlig havde jeg overhovedet intet kendskab til Auping da jeg blev inviteret med på presseturen – udover at jeg vidste at de producerer senge og sengetøj. Så da jeg lige fik researchet lidt i Aupings værdier og læste at bæredygtighed, kvalitet, design og innovation er fundamentet i deres produktion – så glædede jeg mig lige en lille bitte smule mere 🙂

Dag 1

Tidligt torsdag morgen drog jeg mod metroen og lufthavnen. En alt for dyr bolle med ost og en brandfarlig kaffe senere fra Lagkagehuset, var jeg klar på en flyvetur. Jeg endte i en heldig smørklat mellem 2 forretningsmænd, som både var behjælpelige med at holde min håndtaske og kaffe, så jeg kunne klemme mig ned i mellem dem.
Jeg havde aftenen før været så smart at tage en masse screenshots af Aupings mål og værdier. Selvom jeg godt vidste end del om “Cradle to cradle” princippet, som Auping har taget til sig, så skal man da skisme læse på lektien.
Pludselig midt i læsningen blev jeg prikket pokkers hårdt på skulderen af en passager, på sædet bag mig. Og på syngene norsk vrissede han til mig “om jeg var døv” da stewardessen sagde at man skulle sætte sin mobil på “flightmode”. Jeg blev jeg simpelthen så paf at jeg vrissede tilbage, at det havde jeg skam hørt og gjort, men at det altså drejede sig om screenshots. Han snerrede tilbage at det kunne man jo ikke vide. NEJ netop! Så lad dog være med antage at jeg er idiot og er ude på at crashe flyet med min Iphone, tænker jeg at jeg tænkte – (jeg ved ikke hvad jeg tænkte). Men ok, det er da også en smule forvirrende; nogle flyselskaber kommanderer “put your phone on flightmode”, imens andre siger “please switch off…” og så er der Norwegian der gør enhver bloggers rejse lækker ved at have wifi ombord. Nåh, lille sidespring der…

I Sciphol lufthavnen blev vi alle samlet – journalister, fotografer og bloggere. Derfra kørte vi til Deventer. Her tog Aupings karismatiske CEO imod os og førte os igennem Aupings historie, som startede helt tilbage i 1868. Set med mine sygeplejerskebriller var det ret interessant at høre, at de første Auping senge faktisk blev lavet til hospitaler. God søvn er fundamental under sygdom – jah faktisk ALTID. Og det er netop det bærende i hele Aupings filosofi; at en god nattesøvn medvirker til et sundt og energifyldt liv.

I museums afdelingen spottede jeg udover en VANVITTIG lækker dobbeltseng fra 50’erne også understellet til hvad der kunne blive til verdens fineste Daybed. Stellet hedder Cleopatra og min første spørgsmål ordre til hr. CEO var: “hvornår kommer de i produktion igen ?”. Senere viste Gry (Aupings danske PR mutter) mig billeder fra deres kontor med flere nypolstrede “Cleopatra’er”! Av av av av de fine.

skaermbillede-2016-10-23-kl-18-56-36Smukke Cleopatra. Photocredit: @anistondk

Fra hovedbygningen gik vi over vejen til selve fabrikken. Ærlig talt havde jeg slet ikke fornemmelsen af at gå ind på en fabrik. Der var sofaer og hyggekroge og skønne farver – jah, faktisk “en hyggelig stemning”, hvilket jeg på ingen måder indtil den dag, havde forbundet med en fabrik.

I fabriksbygningen bugnede det med miljøvenlige tiltag og fra kantinen kunne man kigge direkte ud i fabriksområdet gennem store glasvinduer. I kantinen var der en enorm plantevæg, der ligesom toiletterne og vandhanerne på toiletterne var betjente med regnvand. Loft “lamper” reflekterede/samlede sollys og måden hvorpå de opvarmede og nedkølede hele fabrikken afhængig af årstiden var også så gennemtænkt. Jeg kan på ingen måde gengive alle de store og små tiltag som Auping har tænkt ind i produktionen af deres senge, for ikke at påvirke vores økosystemer – men de er i hvert fald et forbillede, som mange store som små producenter kan lade sig inspirere af.

Som tidligere nævnt har Auping taget “Cradle to Cradle” princippet til sig, som kort fortalt går ud på, at affald ikke kasseres, men anvendes som råstof til noget andet. Det kræver at materialerne er fuldt biologisk nedbrydelige eller 100% genanvendelige i et nyt produkt. Og sådan et produkt fik jeg selv lov til at designe og det kan I se i dette indlæg.

Turen gik herefter rundt i hyggelige Deventer med den sødeste lille guide, som hele tiden grinede af sine egne jokes – som ingen af os kunne forstå. Herefter tog vi på en bådtur, hvor de ømme fødder kunne få sig en pause, inden vi sen eftermiddag blev hentet i vores 80’er taxa limousine og kørt til vores Hotel.
Vidste I, at man skal være nøgen i SPA i Holland???? Det kom bag på mig! Så denne snerpe blev på det lækre værelse og slappede af inden det stod på en sindsyg lækker 5 retters menu og hyggeligt selskab.

I kan se min lille video her, hvor jeg havde lidt svært med at komme op til aftensmaden 😛

img_0632Billede taget af en sød Homesick’er og undertegnede, af super dygtige fotograf Maria Fynsk Norup @mafyno
img_5726img_0334Værelsesudsigt…ikke dårligt at vågne op til.

Dag 2

Efter en perfekt nattesøvn, hvor min antagelse i videoen herover blev bekræftet = “man sover skide fantastisk i de senge”, tog vi tilbage på fabrikken for at se hvordan en Auping seng bliver til. Alle Auping senge bliver fremstillet “custommade” – så der fremstilles ikke flere senge end der er behov for, hvilket igen gør moder jord så glad! De enkelte dele af sengen bliver fremstillet i forskellige kroge af fabrikken og samlet gradvist. Alle delelementer bærer en stregkode og navnet på den der har bestilt sengen – mere personligt kan det vidst ikke blive.

Jeg har faktisk en del flere pointer jeg gerne vil have fyret af ift. mit besøg på fabrikken, men det må blive i et andet indlæg da dette allerede er ALT for langt.

Auping/Ex Interior Auping/Ex InteriorAuping/Ex Interior150612-025

    Leave a Reply