VORES TØRRELOFT

Et kig ind hos Børge Mogensen & en tur Nord på

19. marts 2017
daPhotocredit: Mads Mogensen

Et lille inspirerende tip, hvis I ikke modtager Bo Bedres nyhedsbrev eller fornyeligt har været inde forbi deres hjemmeside: De bringer nemlig en boligreportage fra Børge Mogensens hus, som jeg i den grad finder spændende og jah; inspirerende. Den fortjener et kig, hvis man bare er lidt begejstret for dansk design.

Om 2 uger tager kærestemanden og jeg på weekendtur til Helsingør, hvor vi er blevet inviteret på ophold på det mest charmerende lille 6 værelses hotel ved navn Kyhns Gæstehus. Huset er fredet og fremstod indtil fornyeligt som en ruin, indtil ægteparret Kyhn, satte det i stand med afsæt i bæredygtige og økologiske værdier. Jeg glæder mig helt ustyrligt, selvom jeg ikke kommer til at vandre rundt i hyggelige Helsingør med mit brækkede ben. Men lidt skal jeg da krykke rundt og jeg skal da helt klart ned og spise den sædvanlige og legendariske vaffelis i Brostræde 🙂

Planen var indtil i forgårs, at vi ville leje en  bil og køre ind forbi Louisiana, inden turen skulle gå til Helsingør. Så kunne kærestemanden trille mig rundt i en kørestol deroppe og vi kunne se William Kentridge udstillingen, gense den faste udstilling og ikke mindst kunne vi drømme lidt om at bo i den smukke modernistiske arkitektur anno 50’erne, der udgør Louisiana.
Jeg elsker duften af træværket deroppe og den måde naturen nærmest “er indenfor”, med de smukke glaskorridorer og den øvrige formgivning – jeg har mentalt indrettet det så  mange gange!
På vejen hjem fra Helsingør ville vi svinge indenom Finn Juhls hus , noget jeg altid har drømt om at se, men af uransagelige årsager aldrig har fået gjort.

MEN…

…i fredags skete dette uheld – og nu ved jeg ikke lige hvem der skal skubbe hvem rundt i en kørestol. Det er simpelthen så komisk og så gevaldigt dårligt timet med al’ vores lejlighedsistandsættelse.

Men vi griner af det og satser på hurtig heling hos chaufføren, så vi kan få det maksimale ud af turen!!!!

HELSINGØR – det bliver skønt!

    Leave a Reply