VORES TØRRELOFT

Tribe Vibe fra Marokko – LRNCE i Marrakech

21. december 2017
All Photocredit: LRNCE
m99Ouaaajh

lrnceI mange år efter vi flyttede fra Marokko var jeg mættet med alt marokkansk håndværk. Jeg tror lidt det var en “bivirkning” af at have boet der i så mange år. Jeg var 18 år da vi flyttede tilbage til Danmark. Og jeg husker tydeligt når folk besøgte mine første lejligheder at de undrede sig over min udeblivne “Marokko vibe“. Lejlighederne var altså ikke fyldte med Beni Ouarain tæpper, Marokkopuder, malet keramik, farverige mosaikker eller orientalske lamper. At Marokko-interiøret udeblev, kan sammenlignes med mit tidligere anstrengte forhold til kartoffelmos! Der skulle der gå mange år uden det på menuen. Nogle ting har man bare fået for meget af på et tidspunkt – også selvom det er en del af  ens “kulturarv” :p

Men jeg har efterhånden længe haft et stor tilbagevunden kærlighed til det mange håndværk Marokko præsterer.
En designer som jeg fornyeligt er faldet over Belgiske Laurence Leenaert, der siden 2013 har haft virksomhed/atelier LRNCE  i Marrakech. Hendes designs bliver outsourced til lokale håndværkere, med mønstre og farver, der skildrer marokkanske stammers kultur og ritualer – ih jeg synes det er smukt og anderledes!

ma1

l1Jeg er vild med Laurences farvepaletter, som konstellationsmæssigt for nogle af værkerne, bryder med de traditionelle maraokkanske farvesætninger og tunge mønstre – og det fungerer! Hvis man  søger inspiration eller bare er glad for at lade sig betage af virkelig fine billeder, så vil jeg uden tvivl anbefale @lrnc IG!

k1Fatimaa.a.

skaermbillede-2017-12-21-kl-10-52-26LRNCE favner bredt og man finder på boligteksil, keramik, tøj og accessories. Jeg har med vilje ikke smidt billeder op alle de forskellige ting som brandet på, da jeg synes at jeg hjemmesiden og udvalget fortjener at man selv går lidt på skattejagt.

skaermbillede-2017-12-21-kl-10-53-30

k2Naaja

World Stockholm Market  har et lille udvalg af LRNCE produkter, hvis man gerne vil undgå at skulle betale told.

m00Fatin

k3Sunu Beni Ouarain Tæppe

m9Leila & Ferdaws

m3All Photocredit: LRNCE
 • Reply
  Pia
  22. december 2017 at 11:49

  Nøj, en lækker hjemmeside! Har du selv prøvet at bestille derfra? Jeg tænker jo straks på told-problemer, hvis de sender fra Marokko… men det er jo næsten umagen værd, for at eje de fine ting.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   26. december 2017 at 7:21

   Amen helt vildt. Nej det har jeg, jeg smutter nok til Marokko til Marts, så jeg tænker at spare forsendelsen 🙂
   Ja tolden kommer man ikke uden om – desværre. Men hos https://www.worldmarketsthlm.com/category/things i Sverige kan man købe et udvalg er hans designs 😀

   • Reply
    Katrine
    13. januar 2018 at 21:25

    Spændende! Hvad er dine planer for Marokko-turen i marts? Hvor skal I hen og hvor længe skal I være væk? Har selv været i Marrakech to gange og overvejer en tur til påsken – men jeg kunne godt tænke mig at komme ud og se kysten også. Vil meget gerne høre om dine planer og anbefalinger, I forstår altså at rejse spændende og originalt 😍

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     14. januar 2018 at 13:14

     Hey…Vi har endnu ikke booket.Men jeg regner med at vi flyver til Agadir, hvor jeg boede i mange år og så kører vi nord på til Essaouira og så videre til Marrakech, som vi så flyver hjem fra.
     Faktisk tror jeg lidt at det her bliver en lidt “kedelig” rejse i forhold destinationer og de steder vi skal bo – sådan sammenlignet med vores sidste overnatninger 😆. Men det er også fordi det bare er en ren “nostalgi tur”, hvor jeg skal vise kærestemanden hvor jeg er opvokset osv. Men det kunne da være fint at finde et fint Riad I Marrakech!!!!!!

Leave a Reply