VORES TØRRELOFT

Projekt Skillevæg i 1950’er stil

14. januar 2018

vaeg2017 blev året hvor vi fik sparket nogle lejlighedsopgraderinger i gang og jeg tænker at det nok også er på høje tid at lave en opdatering på hvordan det har været at bo med de store forandringer og om vi stadig er glade for vores betongulve, mørke sildebensgulv og den store glasvæg. Men det bliver ikke lige i dette post. Fordi det skal handle om et nyt projekt, som jeg længe har pippet op om. Men jeg lover jer, at jeg nok snart skal få lavet det opdateringspost! I er nemlig en del der jævnligt spørger og vi er en del erfaringer rigere, som klart fortjener deling. Men indtil da, kan I eventuelt genopfriske eller for første gang læse om de forskellige projekter vi havde gang i, det første halvår af 2017. I finder de forskellige posts i denne kategori.

Nu skal det handle om et projekt, som jeg virkelig glæder mig til at få skudt i gang, fordi det kommer til at betyde alverden for selve oplevelsen og fornemmelsen af at have “et rum i et rum”. Projektet er en 1950-60’er inspireret træpanels(skille)væg.
Vi har kombineret spisestue og kontor i ét langt rumt: spisestue i den ene ende og kontor i den anden. Det har hele tiden været meningen, at der skulle laves en form for fysisk opdeling af rummet og i går fik jeg igen stillet lidt billedrammer op, for at skabe en opdeling af rummet og for at “visualisere” om min plan om skillevæggen stadig holder stik. Dét gør den! Det gør kæmpe meget for rummet!

Jeg aner ikke hvem der skal bygge væggen, hvad det koster og om det overhovedet er muligt – men det tænker jeg så absolut at det er! Så hvis du kender nogen der kan bygge sådan en fin en og give et tilbud – så kontakt mig hjertens gerne. Selvom de brede paneler fra billede 1,2 og 3 er super smukke, så vil vi gerne lidt over i de mere smalle a la dem på billede 4.

Den ene lange væg rummer den store glasvæg indtil stuen og den anden er en skråvæg med 2 vinduer. Skillevæggen skal stå lige i midten af vinduerne. I kan få en fornemmelse af rummet i dette post og af skillevæggen på min 5 minutters photoshopkreation herunder hahah!
Vi har også overvejet om vi selv kan bygge skillevæggen, men da den skal være en smule “avanceret” og relativt nemt skal  kunne hægtes af og på ved hjælp af messing kroge/beslag i gulv+loft, så tænker vi at der skal en tømrer/snedker til. Vi ønsker nemlig, at rummet skal være fleksibelt og at det stadig er muligt at forlænge spisebordspladsen uden at skillevæggen kommer i vejen. Desuden skal den tilpasses den skrå væg.

vaeggen

Jeg forestiller mig at der på denne side (kontor siden) skal laves en lille hygge-læse-krog som den på Billede 1 og at der selvfølgelig skal hænges et lækkert litografi eller lignende på skillevæggen.

Skillevæggen skal på ingen måde være lydabsorberende eller andet. Den skal være et smukt og elegant “Piece de Resistance”,  der er med til at definere de to rum og samtidig sprede arkitektur-vibes fra mine favorit årtier.

Nåh, men det er det som jeg går og grubler lidt over for tiden. Kan I lide det ?

Kom gerne med tips og ideer – jeg kan ikke se andet for mig nu nemlig :p

 • Reply
  kathrine
  14. januar 2018 at 14:23

  WOW, sikke et vidunderligt indlæg, og er helt paf over de skillevægge der, de er jo total blæret. wow!

  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   14. januar 2018 at 14:37

   Tusind tak Kathrine❤️
   De er nemlig så smukke og giver det dejligste varme atmosfære!!! Det bliver forhåbenligt rigtig godt ! 😀

 • Reply
  Patricia
  14. januar 2018 at 16:29

  Hmm. Det ideelle kunne være hvis væggen var “sammenklappelig” ind mod væggen, men det bliver lidt svært med de skrå vægge

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   14. januar 2018 at 16:37

   Det også den ide jeg legede med i starten 😄! Det ville være så smart jo. Men jeg kan heller ikke lige gennemskue “hvordan”🙃

   • Reply
    Patricia
    14. januar 2018 at 21:34

    Ahh, den cuttede lige 2/3-del af min kommentar :/. Men det jeg ville gøre var nok at bygge den på hjul (evt. med fold-sammen-funktionen, for at spare plads når den skal pakkes væk), og så en metal-skinne i loftet man ligesom glider halvvæggen ind i (hvis det giver mening). Hvis du ikke er så glad for hjulene, kunne man også lave en skinne magen til i gulvet, man så skal hoppe over når væggen ikke er der (eller skrue af ved lejlighed). For at det ikke bliver alt for tungt at flytte rundt på uden hjul, ville man sagtens kunne lave den i 2-3 segmenter man skubber ind én efter én. Burde være simpelt nok til I kan lave det selv hvis det er 🙂 (og en fed DIY til siden her ;))

 • Reply
  Sara Lisa
  14. januar 2018 at 17:19

  Prøv evt. at kontakte @woodenmind 😊

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   14. januar 2018 at 20:08

   Tusind Tak – dem vil jeg lige tjekke ud 😀 <3

Leave a Reply