VORES TØRRELOFT

En opløftning til spisetuen; ombetrækning af en preloved daybed og en ny billedvæg

11. november 2018

Så fik min mor og jeg ombetrukket vores seneste DBA fund; som jeg skrev om her; en daybed Anno 1950 med det fineste indbyggede bord og med ryglæn der gør det muligt at have det fritstående. Det er dokumenteret med min telefon i dag kl. 16 – ish, hvilket stort set er en umulig opgave! Manner det bliver hurtigt mørkt nu!
Billedevæggen blev også til i dag ganske impulsivt og jah; loftlampen er ikke sat til, hvilket forklarer virvaret i loftet. So don’t mind that…

I var flere der nærmest tiggede mig om ikke at ombetrække daybed’en, fordi I synes det originale stof er virkelig fint! Og jeg er helt enig. Det ER fint og jeg kunne aldrig drømme om at ødelægge det, men det passer bare ikke ind i vores lidt mere afdæmpede stil. Så det orange stof gemmer sig fortsat inde under det nye stof og er således overhovedet ikke blevet beskadiget. Højest blot endnu mere beskyttet! Smart ik’ :p

Vi gik til ombetrækningen sådan lidt “op’ fra og ned”. Hyndestoffet blev fæstnet i bunden med en hæftepistol og jeg kan se, at vi muligvis skal have løsnet stoffet lidt ved hjørnerne, men vi venter, da uldet nok vil give sig en smule! Og det ser faktisk også en del voldsommere ud her på billederne end i virkeligheden.

De to rygpuder…. der tegnede vi blot endestykkerne over på madpapir og påregnede sømkant og så ad-hoc’kede vi os ellers derud af, i mens vi indtog kaffe, lidt vin og avocado madder ad libitum, med Billie Holiday på pladespilleren. Det var bare sådan en rigtig mor-datter søndag; med Elmer der jagtede målebåndet og Allan der i baggrunden sad og skrev opgave.

Jeg er ret tilfreds… og det var slet ikke planen at daybed’en skulle stå her. Så nu mangler den selvsagt det sted den var tiltænkt! Det er i sig selv ret træls! Men også bare typisk mig.

Før… selvsagt 🙂

 

 • Reply
  Jakob
  11. november 2018 at 23:32

  Hej Julia

  Håber det er ok med et lidt off-topic spørgsmål, men jeg kunne ikke undgå at bemærke din rå murstensvæg – altså derinde bag alle billederne 🙂

  Jeg synes, at det ser vildt godt ud og overvejer at lave noget tilsværende i mit hus. Er dog lidt bekymret for, om det ikke drysser en hel del? Har læst at man kan give det en form for forsegler, men vil til gengæld også gerne undgå, at muren får en blank overflade.

  Har du gjort noget ved din mur, eller står den helt ubehandlet?

  På forhånd tak 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   12. november 2018 at 8:35

   Hej Jakob – så fint du spørger 😀
   Lige da vi lavede vores rå murstensvægge for 7-8 år siden der gav vi det forankringsgrunder (Blåt vand) og det holdte fint. vi gav det cirka en tur hver andet år. Men her fornyeligt gav v kalkvand fra firmaet “KALK” og det virker til at være meget mere forseglende!!! Så det vil jeg helt klart anbefale. Skal man helt helt undgå drys, så vil jeg tro at man skal over i en mat lak. Men det er altså minimal “støv” vi har gang i med kalken 😀

   • Reply
    Jakob
    17. november 2018 at 23:27

    Hej igen

    Tak for dit gode svar. Jeg har faktisk tidligere brugt forankringsgrunder, men det var på en mur, inden den skulle pudses op. Jeg giver produktet fra “Kalk” et skud.

    Endnu en gang tak for hjælpen.

 • Reply
  Maria
  12. november 2018 at 6:32

  Hvor er den blevet fin! Hvor har du fundet møbelstoffet henne?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   12. november 2018 at 8:31

   Tusind tak Maria <3
   Det er købt Hos Stof2000 – det er New Zealandsk uld 🙂

 • Reply
  pia trans
  12. november 2018 at 9:58

  Det ser så fedt ud – og jeg forstår godt at du vælger at bevare det originale stof under et mere passende betræk 😉
  Den lækre læderpuf, hvor er den fra?

 • Reply
  Trine
  13. november 2018 at 23:41

  Hej. Noget helt andet, har forsøgt at finde din del 2 guide til nytår i lapland, men kan simpelthen ikke finde den? Overvejer selv at holde nytår i Camp Alta, så er meget interesseret i dette! 🙂 kan du linke?

Leave a Reply