VORES TØRRELOFT

DIY: Lille hoved inspireret af Raku Doll skulptur.

16. september 2013

 Igår blev jeg fjollet med Raku Dolls
 Men på SU ville en sådan investering, vælte budgettet en anelse – så jeg tænkte at jeg ku da lave min egen, inspireret af Lisa Hammar Posse’s

Jeg er ikke typen, som har dukker liggende (næh:)), så jeg måtte en tur ned i vores klunserum, hvor der heldigvis lå en dukke ( undskylder – hvis dukkens tidligere ejer sku’ ha’ forvildet sig herind til denne massakre). Dukken var dog for lille og den havde ikke det rigtig look. Men den var god at øve sig på, når nu jeg heller ikke har leget med flydende latex før 🙂

Prøv at søge på “dukkehoveder” på DBA – der er seriøst nogle onde nogen til salg!!!!!! Prøv fx. at se denne – jeg ville skide grønne grise og aldrig lukke et øje, hvis jeg havde den stående i mit hjem.

Det skal lige siges at latex er super let at arbejde med også kan man jo lave afstøbninger af hvad som helst ….sikke en fest :p

Formen kan genbruges, hvis man er forsigtig:)

1-Doll

Materiale: dukkefjæs, flydende Latex ( Panduro 69 kr.), pensel (fungerede dog ikke for mig, jeg valgte at dyppe), alabastergips (Panduro 29 kr.), sikkerhedsnåle, skål, hårtørrer

1. Jeg startede med at hive hovedet af dukken 😛 Efterfølgende satte jeg sikkerhedsnåle fast, så jeg havde noget at holde i (syg Vodooo)

2 & 3. Så dyppede jeg ellers dukkehovedet i det flydende latex. Det første lag er det vigtigste og det er derfor vigtigt, at der ikke kommer luftbobler (pop dem) og at laget er nogenlunde jævnt. Lad hovedet dryppe af .Tør hovedet med en hårtørrer så det første lag latex bliver helt gennemsigtigt (Latexen bliver gul i takt med at der kommer flere lag). Pas på med for meget “vindstyrke” da latexen bare blæser af).

1-Doll1

4. Kubusstage + pisketing  = Ophæng 🙂 Eftersom jeg havde gang i 2 andre projekter lod jeg mit hoved luftørre ind i mellem.

5. Mit hoved efter 16 lag.

6 & 7.  Mit hoved uden hoved i 🙂

1-IMG_2642

1-IMG_2652

8. Mix gipsen efter vejledningen. Jeg stak så mit hoved ned i en skål med vand, imens min kæreste hældte gipsen i ( det er en god ide med ekstra hænder her). Ved at holde latexfiguren under vand, når gipsen hældes i, så undgår man at latexfiguren udvider sig og bliver helt deform 😉 Ski’ smart! Hiv hovedet op når det er fyldt helt op med gips( Man kan også bruge beton).
1-Doll2

9. Jeg hængte mit hoved til tørre i et par timer og poppede det ud af formen,

10.  Hvis man gerne vil have en pæn, fin og jævn bund, kan man bruge en neglefil eller lidt fint sandpapir til at slibe med.  Jeg var dog ret glad for den rå kant – så den fik lov til at blive.

1-Collager5

1-IMG_2688-001

Til sidst fik mit lille hoved lidt gammel vægmaling, som jeg havde stående. Da det var tørt, penslede jeg lidt møbellak på i ujævnt lag for at give et glossy/brunligt/rustikt look.

Jeg er faktisk super tilfreds med resultatet – dukkehovedet var dog bare ikke lige hvad jeg gik efter. Så i weekenden vil jeg kigge efter klamme dukker på loppemarkeder 🙂

Der hersker dog ingen tvivl om at de ægte Raku Dolls er så smukke og altid ville være at foretrække :)

1-Desktop16

Raku Dolls omtalt her 

 

 • Reply
  Camy
  17. september 2013 at 9:45

  Du er sååå dygtig din prut <3

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   17. september 2013 at 17:57

   Tak prutskid ;P

 • Reply
  Maria / Kloakbarbie
  17. september 2013 at 12:12

  Sikke en fantastisk DIY, det kan man jo ikke lade værd med at prøve!
  Der er bare et eller andet med de dukkehoveder 😉

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   17. september 2013 at 17:59

   Tusind tak 🙂 Jah..de er klamme og fede i ét:p

 • Reply
  Rikke Kopp
  18. september 2013 at 1:39

  Det blev da super godt! Meget finere resultat end jeg havde troet man kunne fikse selv. Du er yderst dygtig og kreativ (også når det kommer til “tørrestativer” 😀 ).

  Den dukke du linker til på DBA – den er eddermagme syg. Jeg drages ofte af det sygelige og groteske, men den der skulle nok heller ikke ind i mit hjem O_o

  /Rikke

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   21. september 2013 at 16:29

   Hehe den er så ulækker!!!!!
   Men tak – jeg følte mig også meget kreativ efter tørrestativsanordning 😛

 • Reply
  Camilla
  14. januar 2014 at 20:43

  Ej hvor blev resultatet bare flot 😀 Er vildt imponeret!

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   26. januar 2014 at 9:19

   Tak- jeg var også selv ret overrasket:P

Leave a Reply