KØBENHAVN

Tour de Genbrug Nørrebro

4. august 2013

 

1-kræs

Så kom bloggen op og køre igen og jeg har store mængder materiale, DIY og inspiration liggende klar til jer 🙂

Forleden tog min veninde og jeg ( besøg hendes blog her), på “tour de genner” her på Nørrebro, med målet om at finde intet og ALT.

Vi startede i Sankt Hans Gade – i Sankt Hans Gade Antik – en SUPER SUPER fin butik og et sted som jeg igen og igen vender tilbage til trods for at priserne jo afspejler “antik butik” og ikke “genbrug”. I løbet af sommeren har butikken fået udvidet deres sortiment i det lille kælderrum med nogle ret så fine genbrugskjoler til 60-80 kr. stykket.

Dernæst gik turen ned i Folkekirkens Nødhjælp på Fælledvej – jeg elsker butikken fordi det er unge mennesker, som står dernede og de hygger altid i sofahjørnet med kaffe og kage. Det dufter herligt og det skaber en stemning, som jeg stadig efterlyser rigtig meget herhjemme.Vi fandt dog ikke noget den dag – men et par dage før vores Tour fandt jeg den lille platte med fuglene, som i kan se på billedet. Den er en fantastisk kombination af hæslig, pæn, kitch og helt uimodståelig herlig – dét var kærlighed ved første 10 krone! I samme butik fandt jeg også en blå uldkjole fra 60’ernes Tyskland, til 55 kr. Det var en af de kærligheder, hvor man var villig til at stå i evigheder og vente og håbe på at pigen der stod og spejlede sig i den, ikke ville have den, og én af de kærligheder, hvor 30 graders varme ikke skulle forhindre mig i at prøve den. Den blev min og jeg var lykkelig.

Om et par dage åbne Røde kors deres FlagshipStore lige overfor FolkeKirkens nødhjælp – den bliver kæmpe stor, med både tøj, møbler og café. Desværre måtte Roxy Klassik forlade lokalerne til fordel – men den er heldigvis bare flyttet til Amager;)

Derefter besøgte vi andre genbrugsbutikker, blandt andet “Hjerte til Hjerte”på hjørnet NBG og Fyensgade. Her fandt jeg lidt af mit elskede “Kronjyden Relief ” stel..godt nok med lidt skår – men pyt de kostede en 5’er. (Tror snart jeg må lave et Kronjyden indlæg – med mine 3 yndlings stel ” Relief”, “Azur” og “Cordial”). Udover Kronjyden fandt jeg også alle de andre tallerkener på billedet. Butikken er ikke billig, men hvis man køber meget, kan man bede om en” god pris” – og lidt ” prutning” er de heller ikke i vejen for 😉

Turen gik videre til Quriosa på Rantzausgade 33 – med smukke smukke retro ting fra gulv til loft – bogstavelig talt! Man kan blive væk derinde i timevis ( også bogstavelig talt). Følg med på butikkens FB her – ejeren Søren opdaterer hele tiden med billeder af de nyeste varer i shoppen :). I bar’ iver over alle de smukke ting, var Malou og jeg til sidst ved at gå sukkekolde, og vi besluttede os for at hoppe over på Tjilipop til sen morgenmad og en pils. MEN ak – de serverer ikke sen morgenmad mere!ØV! Når min café ser dagens lys, kan man få en ostemad og yoghurt selv kl 22. om aftenen -BASTA 😉

Dejlig dag…men varm dag – fint afrundet med store mængder White Russians.

    Leave a Reply