KØBENHAVN VORES TØRRELOFT

Om at ændre en vane og tage på DKOD for at finde unika Keramik

3. august 2017

Sponsoreret af Danske kunsthåndværkere & Designere 

dkobUgerne går så stærkt for tiden, at jeg slet ikke har nået at bemærke at det været en regnfuld sommer – hvilket i for sig jo er heldigt nok. Kærestemanden og jeg har lagt vores sommerferie forholdsvis sent, så vi har stadig 3 ugers dasen at se frem til i slutningen af august. Vi skal ikke noget eksotisk, eller ned til godt vejr. Tværtimod skal vi til områder i det nordlige med risiko for dårligt vejr. Vi skal nemlig noget spændende og anderledes, som jeg pippede op omkring på Instagram den seneste uge. Noget som er lige os og som bliver så død spændende.

Når sommeren har været så lang på arbejdsfronten, så er det de små ting som bidrager til “feriefornemmelsen”. De ting som liiige gør, at man ikke bliver helt snydt for følelsen af at opleve noget og være en del af “feriefællesskabet”. At: gå ud og drikke drinks i solen under en markise, besøge en udstilling, spise kanelsnurrer på græsset, stille cyklen og gå af gader i en bydel vi sjældent frekventerer. Det er så hyggeligt – også selvom det måske bare er en forklædt triviel priviligeret hverdags-escape, når man ikke har børn (endnu) og bor i byen.

Jeg arbejder som sygeplejerske i 3 holdsskifte, så de mange aftenvagter (kl.15:00-23:00) kan nemt, for mit vedkommende, betyde at jeg knokler en masse blogarbejde inden vagten starter eller at jeg går til møder eller andre blogrelaterede ting. Ofte er jeg også praktisk herhjemme og får klaret oprydning, rengøring og en masse andre trivielle ting, imens jeg bare går og venter på at skulle møde ind. Det er ret irriterende at være sådan indrettet. Men jeg ved at det hænger sammen at jeg er så udpræget A-menneske, at jeg fungerer dårligt om aftenen og at jeg derfor “sparer på energien”, ved at tænke, at jeg ikke skal lave planer inden aftenvagten. Jeg tror mange sygeplejersker/ og alle andre som arbejder i aftenvagter kan genkende det – eller måske jeg bare er et særtilfælde 😂?! Jeg tror det dog ikke. Jeg arbejder derfor på at få noget mere ud af timerne inden aftenvagten, så jeg ligesom på dagvagtsdage kan få lidt andet indhold end virksomheden og opvasken.

 

dkob2Keramikeren Sara Oakman har jeg tidligere skrevet et par ord om i postet “Oh Oak“. Hendes stand glæder jeg mig virkelig til at aflægge et besøg.

I hele uge 32 har jeg aftenvagter. Også fredag, lørdag og søndag. Så netop lige de 3 dage, som erkendt ikke er blandt favoritter der SKAL jeg gøre noget andet og “opleve” noget inden aftenvagterne. Bare én af dagene. Så da denne lille opfordring om at sprede lidt “støj” omkring et marked der bl.a. rummer noget af jeg holder virkelig meget af (keramik), så slog jeg til. En af dagene skal jeg altså forbi Kunsthåndværkermarkedet Frue Plads  og kigge lidt nærmere på lidt fint og unikt til hjemmet.

Jeg kender faktisk ikke markedet, men jeg glæder mig virkelig til at se hvad det kan byde på. Specielt nu hvor jeg har kigget nærmere på de kunsthåndværkere som vil være tilstede…jeg tror virkelig at der kommer til at være nogle smukke ting. Kunsthåndværkermarkedet er nordens største udendørs marked for kunsthåndværk og design. Der er gratis entré og både nye og etablerede kunstnere,vil præsentere og sælger deres unika produkter. Markedet byder udover keramik også på smykkedesign, grafik, tekstil.

dkob3Kunsthåndværker Gudrun Østergård

dddddKunsthåndværker Marianne Nielsen’s fine små støbte bjerge. En af dem er på ønskelisten.

lars-rank-blue-hills-stellet-2015-foto-ole-akhoej-2Kunsthåndværker Lars Christian Rank

mayarosette-filtbryst-2-webMaya Rosette små fine filtbryster. Næsten lige så fine som Mette Marie Bang’s “Patværk”.

Markedet åbner torsdag den 10. august kl. 12 -19

Øvrige åbningstider:

Fredag den 11/8 kl. 10-19

Lørdag den 12/8 kl. 10-16

OBS: Markedet afholdes i år ekstraordinært på den anden side af Vor Frue Kirke. Det er lige rundt om hjørnet fra Frue Plads, hvor markedet traditionelt afholdes.

dkob4

  • Reply
    Monica
    3. august 2017 at 19:38

    Det er altså en super lækker blog du har! Keep up the good work!

Leave a Reply