ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Our “Back to Nature” Road Trip – The Route

5. august 2017
road-trip1Varmer mig med en kop kaffe efter et nytårsbad i Hjärtasjön. Det kan anbefales mod tømmermænd.

De seneste par dage er jeg blevet fuldstændig overrumplet over, hvor mange der har vist interesse for vores up coming road trip, her i slutningen af august. Men det tegner altså også til at blive en helt “eventyrlig” ferie, hvis man er typen der hellere sover under stjernehimlen i et trætop hus end på 5-stjernede hoteller. Hvis man er typen der synes at bjerge og skove slår ALT og at bålmad tilberedt i olielampeskær og til tonerne af sin kærestemands akustiske guitar, er noget af det fineste og meste ægte der findes. Så er det her virkelig turen der skal opleves!
Vi kan da også godt lide at bo konventionelt på vores ferier. Men det er altså bare en anden forventningsglæde for vores vedkommende denne gang, fordi destinationerne er så fantastisk smukke. Og så er vi generelt bare ret Outdoorsy anlagte og derfor finder denne tur helt i “i vores ånd”. Manner mit kamera får travlt!!!

Jeg kan virkelig slet ikke vente med at få pakket bilen (som vi faktisk stadig mangler at leje), til at få smidt roadtrip playlisten på og tilbringe timer i bilen med min bedste ven og opleve nogle virkelig magiske destinationer; fra vandfald, til gamle miner, til at bo på en pram midt i en sø og til at bo i noget, der kunne huse Rumpenisserne fra Ronja Røverdatter… og så er der dét træhus højt oppe i nogle gamle træer, som jeg slet ikke kan vente med at skulle overnatte i.

Den almindelige fremgangsmåde med rejseguides er vist, at man laver dem EFTER man har været afsted. Men efterspørgelsen har været så stor på vores destinationer efter at have teaset billederne, at jeg synes det er synd at “holde kortene tæt” til efter vi er kommet hjem. Det kunne jo være at nogen af jer gerne vil booke en sensommer- eller efterårsferie i “vores fodspor” 🙂

Til jer der læser med for første gang omkring denne road trip. Fik jeg sagt at vi “bare” skal til Sverige?

På: #Copenhagenwildernessonadventure kan I se hvad Sverige har at byde på fra min vinkel. Og så har jeg fornyeligt startet en ny kategori på bloggen “Out of the Ordinary – Into the Wild“, hvor I kan se/læse om en ret fin bilkirkegård i Sverige, Som også bør besøges, hvis man overvejer ruten.

The last few days I have been quite taken aback by how many people have shown interest in our up coming Sweden road trip, at the end of August (on Instagram). Usually, travel guides are made AFTER the travel, but I figured that maybe some of you would like to follow our footsteps this autumn where Sweden gets even more beautiful by the color changing of the leaves. If you’re into tree houses, sleeping on a houseboat in the middle of a lake and sleeping in fairy tale huts, this trip is for you. 

Check out: #Copenhagenwildernessonadventure, to see what Sweden has to offer. I recently started a new category on the blog “Out of the Ordinary – Into the Wild“, where you now can see/read about a pretty spectacular car cemetery in Sweden

the-storyEn lille sidebemærkning som jeg tænker er vigtig at få belyst. Ingen af stederne har eget “rigtig wc eller bad”, strøm eller rindende vand.
At bo så simpelt er ikke ensbetydende med at det er billigt. De steder vi besøger bruger mange penge på at bevare naturen i området, at dyrke den og udvikle bæredygtige strategier. Pengene går altså ikke til dyrt sengetøj, rengøringsmidler, håndklæder, morgenkåber og små chokolader på hovedpuden. Men til at sikre områdets “wilderness” (<- hah) og at give et bæredygtigt og økologisk afkast. Det er ferie med god samvittighed og oplevelser udover det sædvanlige, som vi mere end gerne vil bidrage økonomisk til.

Guiden her beskriver kun overordnet de steder vi skal overnatte. Der kommer selvfølgelig en Final Guide med alle detaljerne og oplevelserne, når vi er kommet hjem:) Jeg har også overvejet om jeg skal investere i et GoPro kamera, mest for egen skyld da jeg elsker lidt mere levende minder (min egen stemme not so much). Men det kan jo være der også kommer en lille film ud af det. Og så kan I selvfølgelig følge med på Instagram @copenhagenwilderness, som nok er det sted der hyppigst bliver opdateret på turen, hvis det er muligt at fange lidt 4G/3G net. Vi kommer kun til at kunne oplade vores telefoner og kamera i bilen. Så vi skal også lige investere i et par gode strømbank’s også.

rtVi har ret længe brugt Roadtrippers.com til at planlægge vores road trips. Progammet er genialt da det udover at sætte rejsen i perspektiv ift. til destinationer,kilometer og tid, også kommer med forslag til seværdigheder på ruten – ofte nogle fine små quirky nogen, som man ellers ikke sådan lige ville have stødt på. Og så er det altså lidt hyggeligt at gå tilbage og kigge på de øvrige road trips vi har været på… f.eks Island sidste år og Deep South USA forrige år. Der findes også en app version til telefonen, som er rar at have med sig i bilen 🙂

We have as long as I remember been using Roadtrippers.com to plan our road trips. The program is brilliant and eays to use. You can also download the app for your phone. 

a-nitgh-in-a-tipe-in-dalsland

rt-1-8Photocredit: West Sweden

Dag 1 bliver en lang køretur da vi skal helt op til Billingsfors tæt ved grænsen til Norge. På vejen derop har vi tænkt at køre ind forbi et fint fyrtårn ved Varberg, et lille vandfald og hvis der er tid til det, køre inden om Göteborg og spise frokost på Kafe Magasinet og aflægge interiørfavoritten Artilleriet et meget effektivt besøg. Er vi usandsynligt tjeppe, ville drømmen også være at aflægge det smukke Palmehus i haveforeningen et besøg. Jeg har faktisk aldrig været i Göteborg og det er faktisk lidt ærgerligt at vi er presset på tid, da byen ser ud at have virkelig meget at byde på. Så nu imens jeg skriver overvejer jeg om vi skal tage afsted en dag tidligere og måske være lidt mindre køretrætte, når vi rammer vores første rigtige destination på turen.

Sidespring…

Når vi når området omkring Billingsfors skal vi bo på Dalsland Aktivitetscenter, som unægteligt lyder som noget for pensionister. Det er det dog overhovedet ikke; de dækker et stort naturområde, hvor alverdens udendørs aktiviteter finder sted; Zipline, rappelling og andre ret interessante aktiviteter, som også er børnevenlige. Vi skal bo i en tipe ude på en lille halvø, ned til en smuk sø, hvor det eneste vi har planlagt er at koge i i et vildmarksbad, med en kold øl i hånden og nyde en pokkers fin udsigt og solnedgang.

Day 1 will be a long drive as we drive right up to Billingsfors, close to the border of Norway. On the way up, we have planned to drive past a beautiful lighthouse near Varberg, a small waterfall and if there is time, drive to Gothenburg and have lunch at Kafé Magasinet followed by a very efficient visit to the interior shop Artilleriet. If we are unlikely quick, I also dream about visiting the beautiful Palm House in the Garden Society of Gothenburg. In fact, I’ve never been to Gothenburg. It’s actually a shame that we’re only there  for a quick visit, because it seems the city has a lot to offer. As I’m writing this, I’m now considering whether we should leave Denmark a day earlier, and stay for a night in Gothenburg….hm!

Anyways…

When we reach Billingsfors, we’ll stay at Dalsland Activity Center, which sounds undeniable like something for retirees. However, it is not at all. Dalsland Activity Center covers a large area with lots of outdoor activities; Zipline, rappelling and other interesting activities that are also child-friendly. When we have children, we will definitely go there – it looks amazing. Dalsland also has some Tipis located on a small peninsula in the forest and down to a beautiful lake – here we’ll stay for the night and enjoy the sunset with a cold a beer a the Wilderness-bath.

eldan

rt-1-6Photocredit: VisitSweden.de

Fra Billingsfors kører vi en lille tur på ca. 120 km til Linback, hvor vi skal overnatte i Naturbyn, der udover nogle vanvittig charmerende hytter og træhuse også råder over et lille “flydende hus”. Jeg vil faktisk ikke kalde det en husbåd, fordi det er faktisk ikke en båd. Det er en lille hytte med bålplads, bygget på en tømmerflåde (så jo, måske det er en båd! haha). Hytten kan kun nås med kano og er nok noget af det mest magiske jeg længe har set (det kommer jeg med garanti også til at sige om de næste destinationer 😆). Her er planen at checke ind så tidligt som muligt, at få handlet ind til at kunne lave mad, forhåbenligt fange vores egen aftensmad, sejle en aftentur i kanoen og nyde en sommeraften i forhåbenligt tørvejr. Mit A-menneske-jeg, glæder sig så ustyrligt meget til at vågne op i det scenarie, at tænde op, lave kaffe og hoppe i vandet fra “soveværelset”. Og så må det gerne være diset/tåget – smukkere tror jeg ikke det bliver. Vi har desværre kun én overnatning her, da august uden tvivl er en populær måned på den diamant! Så book i god tid!

From Billingsfors we’ll take a small 120 km drive to Linback, where we will spend the night in Naturbyn, that in addition to some crazy charming cabins and tree houses,  also has a small “floating house”. I actually do not want to call it a houseboat because it’s not actually a boat. But a small cabin with a bonfire, built on a raft. The cabin can only be reached by canoe and is probably some of the most magical I’ve seen in a long time (Magical = my favourite word in this post). Our plan is to check in as early as possible, hopefully, catch our own dinner (fish), take an evening ride in the canoe and enjoy a nice and dry summer evening. I’m so excited to be waking up to this scenario and jump into the water from the deck. Unfortunately, we only have one night here, since August is undoubtedly a popular month! So be sure to book in good time!

treehousert-1-7

rt-1-4Photocredit: Urnatur

Fra Linback tager vi et lille smut ind forbi Persberg  og besøger Högbergsfältet hvor den gamle mine “Tilas Stoll” er åben for besøgende. Det ser virkelig smukt og tilgroet ud. Det ligner til forveksling et terrarie med et lille  økosystem. Mit kamera får så travlt på den her tur! På vejen vil vi også forsøge at finde en virkelig smuk kalksø, som jeg har fundet koordinaterne på. Vi taler vand så tyrkist at Vicks Blue halstabletter ikke kan nå det til sokkeholderne 😃. Se bare her.

Herfra tager turen en lidt spøjs drejning, da vi begynder at at kører sydpå igen (for så at køre nordpå igen 2 dage efter). Men når I hører/ser, hvorfor vi tager den lange tur syd på, så kan I forhåbentligt forstå det! Vi skal nemlig overnatte 2 døgn i det mest magiske, jah mest magiske trætop hus jeg længe har set, i noget der hedder Urnatur. Et ægtepar har nemlig startet deres egen lille bæredygtige hytteby, med hytter og trætophuse så fine, at jeg vitterligt har lyst til at overnatte i dem alle – de er eventyrlige! Som Guldlok har jeg lyst til hoppe fra seng til seng – og ikke for sengene skyld! Jeg kan simpelthen ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at bo oppe i trækronerne, gå op af spindeltrappen, som snor sig omkring en stor gran, at bo i den lille hytte, som blot rummer en dobbeltseng, et bitte sidde areal og en brændeovn. Fra hytten kan man komme yderligere højere op i trækronen, via en stige som fører op til en lille udsigtspost på taget af hytten. En hængebro fører fra hytten over til en anden udsigtsplatform. Det er træhus-drømmen! Jeg mener det helt alvorligt, at jeg begyndte at tude da vi bookede det – bare af ren og skær forventningsglæde! Jah, på den helt barnlige måde glæder jeg mig. Finder vi en ødegård i Sverige, som er indenfor vores budget, så er kravet at der skal høre et lille stykke skov med, så jeg kan få bygget mig et lille fint træhus.

Hos Urnatur er planen at vi blot bliver i området, kører lidt rundt og tager nogle små vandreture med madpakke. Vi skal slappe af i vores hytte, der ligesom de andre er uden strøm. Maden tilbereder vi på bål, hvis det bliver koldt i hytten starter vi brændeovnen, når det bliver mørkt tænder vi stearinlysene og skal vi på wc i løbet af natten går vi ud i skoven med en lanterne i hånden og finder “skuret” – The luxury of simplicity!

Jeg glæder mig så meget, at jeg er bange for jinxe det! Men nu forstår I, i det mindste min skuffelse hvis noget af det planlagte skulle gå i vasken 🙂

From Linback we drive to Persberg to have a look at the old mine “Tilas Stoll“. It looks stunning! My camera will be so busy on this trip! We will also try to find a really beautiful lake, with water as turquoise as Vicks Blue 😃. Just take a look here.

From Persberg, the road takes a bit of weird turn for us; because we’ll start heading south again, just to drive north again 2 days after. But when you see why we take that extra long trip down south of Sweden, you’ll hopefully understand! We’ll spend two nights in the most magical treetop house I’ve ever seen. The place is called Urnatur, and is a little sustainable “hotel village”, with cabins and treehouses. I simply can not describe how much I’m looking forward to be living in the “Air Castle”. A spiral staircase around a pine tree guides you to the room. Another little ladder brings you up even higher – to a gazebo on the roof of the tree house, close to the treetops. Another platform around a pine tree can be reached by a suspension bridge. The room itself is rather small with a small sitting area and a small fireplace. I seriously started to cry when we booked it – just out of pure excitement!

eco

rt-1-5Photocredit: Kolarbyn

Efter hvad der forhåbentligt bliver nogle helt magiske dage i trætoppene, kører vi nu nordpå igen til “Kolarbyn“, som også er et “Eco” sted. Jeg tænker at I nok nu har fanget roadtrippens tema? I Kolarbyn skal vi overnatte “på 2 forskellige måder”, da de kun havde en “Hobbit Hut” ledig for en enkelt nat. Men det tænker jeg kun bliver en ekstra oplevelse.

Hytten vi skal bo i ligner noget fra et eventyr; små bitte hytter overbelagt med mos og med skovens fauna der gror vildt fra dem. Når man bor i Kolarbyn er det “back to basic”. Der er ingen strøm, ingen rindende vand (det skal hentes i en nærliggende kilde), man bader i Skärsjön og som de andre steder er toilettet ikke i hytten. Stedet har fået SÅ ufatteligt mange gode anmeldelser. Økologiske madprodukter som er groet i Kolarbyn eller lokalt er tilgængelige i det udendørs køkken, sammen med alt hvad man får brug for af køkkenudstyr.

Vi skal ud og finde blåbær (sæson juli-august) til vores morgenmad, fiske, sejle, vandre og bare slappe af i den flydende sauna på søen. Dag 2 skal vi sove i et telt der er spændt ud mellem træer. Det ser ret specielt ud haha… og jeg forestiller mig at man skal ligge ret stille og koordinere vendinger i løbet af natten 😂. I får en update på hvordan det lige gik!

Herfra har vi faktisk 4 dage inden vi skal ned til vores favorit Ødegård ved Osby og mødes med min familie, som også kører herop. Hvad vi skal lave i de 4 dage, ved vi ikke endnu. Vi kan køre til Stockholm, som vi ikke befinder os så langt fra eller måske noget helt andet? Hvis I har nogle gode ideer, så sig endelig til. Vi er åbne overfor absolut alle forslag 🙂

After what will hopefully be some magical days in the tree tops, we’ll now drive north again to Kolarbyn, which is also an “Eco hotel”. In Kolarbyn we’ll stay “in 2 different ways”, as they only had a cabin available for one night. But that will just be an extra experience…

The cabin we’ll live in looks like something out of a fairy tale; tiny huts overlaid with moss and forest fauna. When you live in Kolarbyn, it’s “back to basic”. There is no electricity, no running water (it must be collected in a nearby spring), bathing you’ll have to do in the lake. Organic food will be available, but we’ll need to cook it ourselves in the outdoor kitchen. 

We are going blueberry hunting for our breakfast, fishing, sailing, wander around the area and just relax… maybe even in the floating lake sauna. Day 2, we’ll sleep in a tent that is stretched out between the trees – it’s called a “Hanging tent”. It looks prettyyyyy special haha … and I imagine that we’ll have to coordinate us turning during the nighttime 😂. I’ll keep you posted on that one!

From here we actually have 4 days before we drive down to our favorite cabin near the city of Osby and meet up with my family. What to do in those 4 days, we do not know yet. We can drive to Stockholm, as we are not so far from there, or maybe something else? If you have any good ideas… We are open to absolutely all suggestions 🙂

 • Reply
  Sonja
  5. august 2017 at 14:54

  Det ser helt igennem fantastisk ud… Hvor langt skal I køre mellem de forskellige destinationer og hvor længe skal I være af sted?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   5. august 2017 at 15:26

   Vi er afsted i 2 uger, da vi har houseswapet og derfor alligevel ikke har et sted at være haha. Men alle de fine steder er vi igennem på 1 uge.
   Det er svært at sige – tænker du uden seværdighederne ? Fordi så er ca. 200-250 km 🙂 Det er lidt svært at regne ud fordi vi slår lidt krølle på os selv, for at få set lidt ting. Men turen hele vejen op til første destination er 560 km og er klart det længeste stykke vi skal køre 🙂

 • Reply
  Lulu
  5. august 2017 at 15:46

  Det dér er min drømmerejse uden jeg vidste det! Tusind tak for at dele! Og tak fordi du er “anderledes” og gør noget andet! Det er befriende at se en rejseguide der ikke involverer en Chanel taske på et spa hotel 😂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   5. august 2017 at 15:52

   hahaha åh jeg elsker den sidste kommentar! Hahaha – ej det bliver aldrig “mig” selvom jeg godt kan lide pæne tasker! Men jeg vælger at bruge pengene anderledes 😆. Men tusind tak for din fine kommentar! Ugens bedste her på bloggen <3

 • Reply
  Katrine
  5. august 2017 at 20:01

  Blomsterbarnet i mig danser rundt og jubler af glæde over så smukke steder at være nærværende og i kærlig overensstemmelse med naturen 🌻 Jeg håber i sandhed at I får en fortryllende tur! Tak fordi du inspirerede mig (måske med et muligt sted at blive gift i trætoppene) ❤️

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   6. august 2017 at 6:47

   Kære Katrine tusind tak for din fine fine kommentar.Og jeg kan SÅ følge dig i den overvejelse om at blive gift oppe i trætoppene! Jeg håber det bliver til noget og “prik” endelig til mig med et billede, hvis det gør. Så kan det være at jeg også kan blive lidt inspireret <3

 • Reply
  Bettina
  6. august 2017 at 19:12

  Seriøøøøst det ser bare alt for fedt ud! Ønsker jer en helt fantastisk tur og vil bare sidde herhjemme og vente på at du skriver om jeres oplevelser! Du har allerede bidraget med masser af god inspiration til vores nordiske roadtrip med hundene næste år 🙂

  Bettina og uldtotterne / http://www.webreakaway.dk/

 • Reply
  Marie Lundholm
  9. august 2017 at 15:44

  Hvor ser det forrygende ud. God tur!!

 • Reply
  Oli
  11. september 2017 at 13:32

  Virkelig fin guide! Glæder mig til at læse om jeres tur.
  Kan du anbefale nogle steder i Syd Sverige hvis man kun har en weekend at gøre godt med?

 • Reply
  Jim Pannell
  21. juli 2019 at 17:30

  I’ve just found your blog and am finding it truly inspiring! I’m definitely feeling the urge to venture ‘into the wild’. Thanks for the inspiration!

Leave a Reply