HVERDAG

Så blev jeg Sygeplejerske

29. juni 2014

Uddannet.

 

Så blev jeg færdig med min uddannelse og fy for pokker den sidste halvanden måned har været hård og det er gået særdeles meget ud over bloggen og andre rarheder i mit liv. Ikke en eneste overspringshandling har der været tid til –  jeg følte nærmest til sidst, at det at tage et bad, var en overspringshandling og at drikke kaffe kun kunne foregå imens der blev læst forskningsartikler. Jeg er sygeligt perfektionist med mit studiearbejde, jeg kan fluekneppe som ingen anden. Nogen vil måske kalde det sygeligt, det gør jeg ihvertfald selv.  Men øv, det er ikke sjovt, når man ikke er i stand til at stoppe sig selv og lige trække vejret og erkende at ” det ER godt nok” det man har gang i og at sætningen man har siddet med i over en time, altså ikke kan gøres mere “lækker”, ligegyldig hvor mange gange jeg bytter om på ordene og kigger i Gyldendals Røde.

Jeg valgte midt i mit bachelorforløb at skifte emne, da jeg fik mulighed for at komme med i et udviklings-/ forskningsprojekt på et hospital her i København, hvilket jo virkelig var en fantastisk mulighed rent karrieremæssigt. Men at skrive en hel bachelor alene på halvanden måned og samtidig være flueknepnings-ekstremist, er en pæn dårlig kombination. Stress stress stress og atter stress. 16 timer på en stol blev det til, HVER dag. Drømte om bachelor og levede bachelor og da jeg trykkede print 8 timer før aflevering, kl.02 om natten, tænkte jeg stadig ” ÆV, hvor er det bare pinligt at skulle aflevere denne fesne opgave og at skulle forsvare den”. Tanken om at skulle åbne den satans opgave og været tvunget til at genlæse den igen og igen, frem til den mundtlige eksamen var ikke just det, som appellerede allermest.

Dagene gik og eksamen kom, demotiveret som aldrig før og fuldstændig overbevist om at den pølle opgave umuligt kunne trækkes op i karakter, var jeg SÅ lettet over, at det hele snart var slut. Blød i knæene og udstyret med mine trofaste homøopatiske dråber fra den lokale Helsekost (De virker på mig og tager lige toppen af mine nerver// muligvis der er tale om en psykologisk overbygning, men fuck it, det virker – placebo eller ej :)) cyklede jeg mod skolen, med Nirvana for fuld smadder i ørerne.  Jeg blev kaldt ind 20 min. før tid, hvilket overrumplede mig lidt, men faktisk syntes jeg det var lidt rart, idet der på gangen herskede et kaos af glade og grædende studerende og deres familier – GYS!

Jeg overlevede også denne eksamen, min SIDSTE eksamen og jeg kom ud med et 12-tal og censors ord for at min bachelor har kandidatniveau. Helt apatisk trippede jeg ud foran skolen og ventede på at mit kæreste skulle komme, fattede det slet ikke – nu var jeg sygeplejerske!!! 3,5 års hårdt arbejde var slut. Slut med læseplaner, slut med forelæsninger, slut med de givende og krævende praktikophold, hvor læsning også stod på planen når man fik fri efter 8 timers arbejde, slut med eksamener hver 10. uge…altsammen slutprut, bare sådan lige!
Kæresten kom med blomster og pagne, som blev drukket på en bænk i nærheden, ekstremt hurtigt. Turen gik videre til den Franske Café ved søerne, et stenkast fra min mors lejlighed, hvor der blev hældt mere pagne ned. Balladedagen endte hos min mor hvor der var pyntet så fint op 🙂  Det var den fineste dag og at tænde for fjernsynet dagen efter, uden dårlig samvittighed, var den rareste fornemmelse 😛

Jeg er muligvis færdiguddannet, men det betyder ikke, at jeg holder op med at overspringshandle – TVÆRTIMOD savner jeg sandpapir, lak, træ, tekstiler, dimser og tiden til at blive inspireret 🙂 skal bare igang NU!

Igår bestilte jeg sort læderfarve til mine kamelfarvede Wegner sofaer, som jeg er kommet til at købe ( jer som følger mig på Instagram har set dem: overspringshandlinger). Glæder mig til at lave en “DIY” på farvning af læder og istandsættelse af egetræ, med respekt for det lækre håndværk. Dét og mange andre projekter ligger og lurer… så “hej” fra mig, nu er jeg tilbage igen 😉

Håber at alle snart er ved at være eksamensfrie og kan nyde sommeren 😉

 

 • Reply
  Trine
  29. juni 2014 at 22:50

  Ih, hvor er jeg glad på dine vegne. Tillykke tillykke. Jeg kan desværre kende alt for meget af mig selv i dit studiestress og var en meget lettet sygeplejerske for ca. 1 1/2 års siden. Glæder mig til at følge med i dine spændende projekter

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   30. juni 2014 at 6:47

   Tusind tak, Lettet er lige præcis sådan jeg har det. Glæder mig også selv til at se, hvad der kommer ud af flere måneders “tilbageholdenhed” 😛

 • Reply
  Rebecca
  1. juli 2014 at 13:46

  KÆMPE tillykke. Det er da fantastisk 🙂 Er også glad for at du endelig er tilbage på bloggen!

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   1. juli 2014 at 19:25

   ih tak det varmer altså at få af vide 😀

 • Reply
  Michelle
  3. juni 2018 at 14:24

  Ved godt, det er længe siden du skrev din bachelor, men er det muligt du stadig ligger inde med den og at man kan få lov at læse den? 😄

 • Reply
  Chanel
  24. januar 2020 at 23:21

  Hej Juila. Jeg ved godt dette er et gammelt indlæg, men er det muligt, du stadig ligger inde med din bachelor og du vil dele den? Jeg skal netop igang med min egen bachelor på sygeplejeuddannelsen, så det ville være fedt at læse en opgave, der har fået så meget ros!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   25. januar 2020 at 9:12

   Hejsa… 😀

   Der findes et arkiv med bachelors, som i kan få adgang til via Metropol.Du kan søge på den derinde den hedder noget a la “The patient perspective in evidence-based nursing practice – the inclusion of the patients perspective in relation to delirium”. Hvis du ikke kan finde der, så skriv igen. Så må jeg se om jeg kan finde den…jeg har ikke den siden den gang 😀

Leave a Reply