HVERDAG OPSKRIFTER

Amerikanske Ricotta Pandekager

11. oktober 2015

 photo CCC4648D-A0A5-4AFE-99E2-366B550E84F7_zpsgu3ju2rk.jpg

 photo E4267257-2BB2-4CE1-A691-7D6235175A0E_zpst5khgvii.jpg

 photo 0E659B58-AA0F-4F1B-8770-0164535F168A_zpssadvpzmx.jpg

I sidste uge lavede vi ricotta pandekager, inspireret af dem man får serveret på skønne 5 Leaves i Brooklyn New York. Restauranten der ligger i Greenpoint, er uden tvivl en af mine favoritter og den undgik heller ikke et flere besøg af en sulten undertegnede denne gang.
Udover at hele menukortet er fantastisk ( Jeg taler af erfaring – jeg har næsten været igennem det :P), så er indretningen på restauranten fantastisk lækker, rå og afslappet. Og så har de verdens hyggeligste toilet! Jeg ved alvorlig talt ikke, hvor mange gange jeg har stået og taget billeder derinde, vitterligt uden hensyn til toiletkøen.

Orginalen serveres med en kæmpe kugle Honeybomb-smør på toppen. Men, da jeg på ingen måder bryder mig om den, så udgår den altså i denne opskrift. Jeg kunne dog være fristet til at smide en kugle vanilje is på, en anden gang 🙂

Ingredienser:

 • 4 æg
 • 140 gram mel
 • 1,5 teske bagepulver
 • 2 teske Vaniliesukker
 • 3 dl mælk
 • knivspidssalt
 • 250 gram Ricotta ( Irma & Super Brugsen forhandler).
 • smør til at stege dem i
 • Frugt til pynt – det er virkelig lækkert med banan & jordbær.
 • Ahorn sirup til at drukne pandekagerne i.

Fremgangsmåde:

Bland ricotta, mælk og 4 æggeblommer sammen. Si mel, salt, bagepulver og vanilie ned i massen. Pisk de 4 æggehvider stive, med en elpisker og vend forsigt æggehviderne i dejen.
Kom 3 spsk.  af dejen på en varm pande med smør og fordel de (pas på med at pandekagen ikke bliver for tynd). Pandekagen skal steges på lav varme, så den kan nå at hæve og samtidig bliver færdigtilberedt indeni.

Stabel 3 stk. ovenpå hinanden og server med frugt og sirup.

Enjoy 😉

Madopskrifter er ikke det der fylder mest på en boligblog, så de eneste andre jeg kan henviser jer til er min opskrifter på Croque Madame & Cantuccini  – men de er til gengæld også vantittig gode og lige til at gå til 🙂

 • Reply
  Marie 3.tv
  11. oktober 2015 at 10:37

  Mmmm, de ser lækre ud!! Dem vil jeg lave en af de næste dage. Jeg vil prøve at tilføje lidt lime, da vi på Sarabeth’ på madison ave. fik nogle virkelig gode Ricotta lime pancakes.

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   11. oktober 2015 at 11:10

   Uh det virkelig også lækkert med det i – det må jeg også prøve når jeg har fået mine smagsløg igen 😀

Leave a Reply