HVERDAG VORES TØRRELOFT

Lav fotobøger i Coffee-table book look

27. januar 2019
Fotobog m. støvomslag lavet hos Artifact Uprising.
Photocredit: Artifact Uprising

Jeg har så længe villet lave dette post, omhandlende fotobøger, fordi jeg synes det er så vigtigt, at man får set tilbage på alt det man lever. I disse digitale tider, hvor minder automatisk bliver genereret på vores medier (hvilket jeg egentlig også synes er hyggeligt), så er det dejligt at man har noget, som man kun har med sig selv og sine nærmeste. Jeg har først fornyeligt selv fået gjort lidt ved det og det har simplethen været det mest glædeskabende lille tiltag. Næste gang vil jeg nok bare vælge en anden “foto trykker”.

Memories take us back. Dreams take us forward.

Til jul gav jeg hele min familie den samme fotobog med billeder fra vores mange ødegårdsture i Sverige. Vi havde igen aftalt kun at give hinanden oplevelser. Det tolkede jeg temmelig loose, så jeg besluttede mig for at give “minder”. Det går jo teknisk set også ind under levede oplevelser, så jeg følte ikke rigtig at jeg brød aftalen. Needles to say, så blev alle lige så glade og rørte, som man ser det i de corny 90’er lignende Tv reklamer. Hvorfor er fotobogs reklamer og hjemmesider egentlig altid så taggy med discountfarver og uinspirerende fonts? Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg har kun fundet ét brand der gør det til en lækker oplevelse at lave fotobøger – mere om dét om lidt.

Min første fotobog

PIXUM var det sted jeg valgte at få trykt mine første fotobøger. Men mange nævner at CEWE har bedre fotokvalitet. Det kan jeg af gode grunde hverken af- eller bekræfte, da jeg jo kun har min Pixum bog, som jeg virkelig er super tilfreds med.
Årsagen til at jeg valgte at lægge mine penge hos Pixum, var ren logistik, da vi var tæt på jul og jeg havde brug for en leverandør, der kunne garantere leveringen, selv om jeg var lidt af en snegl. Det skal nemlig lige siges at det tager lang tid at lave en fotobog, når man er til den perfektionistiske side. Virkelig lang tid!

Jeg valgte en stor fotobog i højformat, med hardcover og med luksus papir i ekstramat. Jeg endte på 66 sider og med at betale 731,25 kr. pr. bog inkl. forsendelse. Det er ikke billigt at lave fotobøger. Det kan vi godt være enige om. Specielt ikke når man skal have et par stykker. Dog er der penge at spare, hvis man vælger et mindre antal sider, hvis man ændrer papirskvalitet og hvis man evt. fravælger hardback versionen.

Den fotobog jeg vælger næste gang

Artifact Uprising laver de SMUKKESTE stofindbundne bøger og alt muligt andet fotorelateret, som jeg godt gad fifle lidt med! Og så har de virkelig meget inspiration at hente i deres ide katalog – selv hvis man vil lave en fotobog hos en anden udbyder. Amerikanere er altså lidt bedre til det med at være højtidelige.

On the downside bliver bøgerne lavet i USA, men Artifact Uprising sender til Danmark med UPS International. Jeg har regnet lidt på prisen, da jeg har planer om at lave en stor fotobog på 100 sider fra vores Roadtrip i Norge. Så det vil jeg lige dele med jer, da I nok er en håndfuld, der også synes at deres bøger er helt vildt flotte! Og sikke en farvepalette de har!

Jeg har regnet beløbet ud fra, at der ifølge SKAT ikke er told på bøger. Dog skal man være opmærksom på, at man stadig skal betale moms og importgebyr.

Jeg bliver inspireret til at lave en “Elmer’s World”.
Photocredit: Artifact Uprising

Le petit calcul

Hvis man vælger en af deres hardcover bøger, i 8,5×11 niches, med støvomslag, med samme antal sider som min Pixum bog (66 s.), trykt på genbrugspapir og inkluderet fragt, moms og importgebyr, så ender prisen på ca. 1303 kr.
Jeg har dog som nævnt planer om at lave en 100 siders bog fra vores roadtrip. Den størrelses bog kommer til at koste omkring 1499 kr. alt inkl.

Det er rigtig mange penge at bruge på en fotobog, I know. Men det er en prioritet, ligesom så meget andet. Men det er også rigtig mange billeder der kan være i en bog på 100 sider. Og så er det en bog, jeg kan tage med mig resten af mit liv og som jeg 100 % ved, at jeg vil værdsætte – hver dag, i store som i små stunder. Og Ih, hvor jeg glæder mig til at gå i gang. Men først skal flere tusinde billeder gennemses og farveredigeres, så de har nogenlunde samme farveskala. Perfektionist til fingerspidserne, I told you! Vi har en meget meget flot fotobog til sommer haha!!!

*Obs forbehold for ændringer i priser osv.

Photocredit: Artifact Uprising

Hos Artifact Uprising kan man vælge fotobøger med folietryk eller man kan vælge “full” eller “half” støvcover. Og det er netop støvcoveret, der giver det der Coffee-table book look, som jeg så godt kan lide. Og så er jeg vild med, at man kan bestille ekstra støv covers, i tilfælde af at det medfølgende bliver grimt med tiden.

Hvis man har et par fotobøger derhjemme kan man også nøjes med at designe og bestille covers til dem. Og det har jeg naturligvis også regnet lidt på: Inkl. moms og importgebyr vil 3 forskellige covers koste 280 kr. pr stk. Hvilket også er temmelig dyrt! Jeg har endnu ikke undersøgt det helt til bunds. For der må da være et sted i EU, der ligesom Artifact Uprising laver støvcovers på bestilling? Om ikke andet må det være muligt at lave i Photoshop eller i Indesign, så man evt. kan sende det til print i Vesterkopi eller lignende. Hvis nogen af jer ligger inde med den slags viden eller skabeloner, så må I hjertens gerne dele det i kommentarfeltet. Og endnu bedre; hvis I har kendskab til et firma der laver samme flotte fotobøger i DK/EU. Det vil jo ikke skade mig både at spare miljøet og pengepungen!

Fotobøger med folie tryk.
Photocredit: Artifact Uprising
Det ser så fint ud det her…
Photocredit: Artifact Uprising
Så aldeles mange muligheder…
Photocredit: Artifact Uprising
Jeg får lyst til at lave photobøger ud af alle mine mange mange billder…
Photocredit: Artifact Uprising


 • Reply
  Marie
  27. januar 2019 at 16:33

  Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det? Det er jo virkelig en coffeetable book, der giver mening at have liggende fremme – en slags “se jeg har udgivet en bog” ?. Du har ret omslaget giver virkelig meget til looket. Tak for fint tip! Jeg elsker din nye blog!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   27. januar 2019 at 16:40

   Tusind tak – det er jeg så glad for 😀
   Og jah, men kan virkelig lave mange fine “Tema bøger” på “eget forlag” på den måde 😛

 • Reply
  Anne
  27. januar 2019 at 17:13

  Hvor er det virkelig brugbar viden Julia!???? Jeg har i mange år lidt on off også kigget lidt på Artifact Uprising, men det er aldrig blevet til mere. Må straks ind og kigge igen, om ikke andet til inspiration. Ja det er dyrt, men de er virkelig virkelig også flotte og ser så lækre ud i kvaliteten.
  Dejlig søndag til jer!?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   28. januar 2019 at 10:35

   IIh det er jeg glad for Anne <3
   Og lige præcis, det opvejer prisen at kvaliteten ser ud til at være virkelig høj! Og sig lige til, hvis du får et eksemplar i hænderne inden jeg gør 😀

 • Reply
  Pia Trans
  27. januar 2019 at 19:14

  Jeg har overvejet at lave min næste fotobog hos Books on Demand. Man skal selv lave ALT designarbejde, til gengæld kan man få bogen præcis som man ønsker den – og til en rimelig pris. De sender fra Tyskland, så ingen gebyrer… Jeg tror ikke de laver smudsomslag, men de laver nogen lækre hardbacks med garnhæftning.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   28. januar 2019 at 10:26

   Nu har jeg kun lige hurtigt skimtet det, men det ligner et rigtig forlag. Jeg var inde på den danske side. Måske det slet ikke er den rigtige jeg side jeg inde på ? 😛

   • Reply
    pia trans
    5. februar 2019 at 8:45

    Det er et forlag, men man kan sagtens bare bestille en enkelt bog til sig selv – det har jeg gjort flere gange. Nemt og billigt, og helt ok kvalitet!

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     5. februar 2019 at 10:26

     Spændende! Hahahaaa… når nu man drømmer om at udgive en bog, så kan man lige få følelsen lidt her 😛

 • Reply
  Emma
  27. januar 2019 at 23:19

  Jeg har også kun haft gode erfaringer med blurb.co.uk
  Deres forsider er ikke helt nær så pæne, men de sender fra UK og til ret gode priser

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   28. januar 2019 at 10:13

   Hej Emma, tusind tak for tip! Jeg har lige hurtigt skimtet hjemmesiden og de tilbyder netop støvcover (dust jacket) til deres fotobøger! Geneialt altså! TAK <3

 • Reply
  Kia
  30. januar 2019 at 14:00

  Åh, det taler til min dårlige samvittighed, da jeg også stadig mangler at lave fotobøger fra vores bryllup og vores bryllupsrejse – og nu er der snart flere rejser i horisonten… Men enig, det er verdens bedste idé til at mindes og genbesøge de bedste stunder 🙂
  Kunne du måske lokkes til at dele lidt om fotoredigering? Jeg har ikke selv en stil, men er bevidst om at det er lidt mere lækkert når billederne er ensartede og bearbejdede.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   31. januar 2019 at 11:07

   Jeg ved hvordan du har det. For jeg har det på fuldstændig samme måde! Men nu har jeg da fået taget hul på det!Små skridt hahaha…men det er også tidskrævende! Heldigvis er det også hyggeligt!
   Ift. til billedredigering, så har jeg skrevet lidt om det i dette post:https://copenhagenwilderness.dk/2018/10/07/mit-kamera-gear-lidt-om-det-redigeringsprogrammer-jeg-benytter/

   Jeg er dog sidenhen gået helt væk fra VSCO. Jeg bruger kun Ligthroom nu.Jeg forklarer lidt om programmet i postet jeg linker til. Det er super nemt at bruge, hvis man lige bruger lidt tid på at se en introvideo. Og så er det super nemt at masse-redigerer billeder (tilføje det samme look) ;D

Leave a Reply