VORES TØRRELOFT

Reklame: Behøver jeg en emhætte? Og en ny hylde i køkkenet.

27. november 2016

Reklame for Ellos. Indeholder affiliate links.

Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset

For 3 uger siden fik jeg den impulsive tanke, at jeg godt turde kaste mig ud i at pille min emhætte og mit vægskab ned og sætte en hulens masse subwayfliser op. Og det viste sig at være den bedste idé jeg længe havde haft! Al’ min frygt for at fliseopsætning skulle blive en udfordrende omgang blev bragt til skamme og vi har nu verdens fineste væg. Jeg skylder en DIY… og det skal I nok få 😉

Vores kulfiber emhætte er jeg faktisk ikke særlig sikker på at jeg vil have op igen. Altså SKAL man have en emhætte? Vi har et lille køkken med gode udluftningsmuligheder og vi er kun 2 mennesker? Er der nogen af jer der IKKE har emhætte? Savner I den? Jeg nænner simpelthen ikke har bore huller i min nye flisevæg da jeg er panisk for at fortryde… Jeg ved godt at det er helt fjollet, men den er simpelthen så pæn og “urørt”. En lofthængt emhætte kunne måske være løsningen – men dem jeg lige er faldet over ser noget spacey ud! Og er der noget jeg ikke er begejstret for så er det elektronik der ligner noget fra et rumskib.

Min ambivalens over at skulle lave huller i vores nye flisevæg har også medført lidt mindre opbevaringsplads i køkkenet, da jeg ikke vil have skabet op igen. Men egentlig kun en smule mindre opbevaringsplads. Fordi i samme omgang som vi satte fliserne op, gik vi igang med at sortere i vores køkkenskuffer. Nøj, hvor havde vi meget vi ikke brugte. Vi sendte lynhurtig en en masse billeder til venner og familie og hørte om de lige stod og manglede noget af det vi overvejede at sælge på næstkommende loppemarked hernede på Ravnsborggade – og sådan blev en del afsat. Det var virkelig rart at få ryddet ud og nu skal jeg ikke lege Tetris i alle de dybe skuffer, når bare jeg vil have et rivejern op. Et af 2017 forsæt må være at få gjort det i alle rum og vores 2 loftrum.

For at få en lille smule opbevaringsplads på væggen har jeg fået hængt denne hylde op fra ELLOS. Den hænger på døren ud til loftet og mange vil nok mene at det er edder upraktisk at have en hylde på en dør der åbnes i ny og næ. Men det er altså virkelig i “ny og næ” – måske 1 gang om ugen 🙂 Og intet er faldet ud af den endnu. Hylden fås også i hvid – hvor vores er kobber brun.

Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset
Processed with VSCO with a9 preset

 • Reply
  Sofie
  27. november 2016 at 19:32

  Vi har ingen emhætte men kæmpe vinduer i køkkenet. Men undtagelse af når vi steger bacon olign så savner jeg det ikke. Nogle ting kan godt gøre hele køkkengulvet lidt småfedtet – men ellers er udluftning nok for os 😊

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:10

   Vi har to skråvinduer lige bag ved og vi steger sjældent.
   Fedtet gulv er måske ikke lige sagen, men dog ikke den værste “bivirkning” ved manglende emhætte. Gratis olie behandling af gulv agtig ? 🙂

 • Reply
  Kathrine
  27. november 2016 at 19:37

  Hvor er den holder til dine kaffefiltre fra? Den er rigtig fin!

 • Reply
  Louise
  27. november 2016 at 19:40

  Hvor er coffee makeren fra? 🙂 Den ligner lidt den fra Forét – og så alligevel ikke helt.

 • Reply
  Anja
  27. november 2016 at 19:41

  Jeg bor i en lille 1’er – dog med køkken i seperat rum men uden emhætte. Laver jeg stærkere mad kan det godt være lidt “kras” uden emhette men det er mest der, jeg tænker over det. Måske jeg bare har vænnet mig til at der er lidt røg engang imellem 🙂 til gengæld kan jeg sagtens forstå din modvilje mod at lave huller!

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:16

   Har du lagt mærke til om der ligger meget stegefedt rundt omkring ? Hvis min pæne pæne væg blev fedtet ind i et gult lag fedt har jeg ikke vundet så meget haha..

   Vi fik fornyeligt skiftet 3 fliser ud på badeværelser i forbindelse med at vi fik skiftet bruser. Muremanden skiftede nemt 3 fliser ud ( jeg aner ikke hvordan han gjorde uden at ødelægge nabofliserne) – men det kan altså lade sig gøre. Men man kan jo se forskel farven efter noget tid…. NOOOOOOOOO!

 • Reply
  Karoline
  27. november 2016 at 19:48

  Drop den emhætte. Jeg har selv en lille lejlighed her i København og det vil simpelthen ikke se pænt ud med emhætten, da det er et åbent køkken. Jeg steger MEGET LIDT, så det kommer selvfølgelig an på det. Jeg savner den ikke i hvertfald. Tværtimod elsker jeg, at jeg ikke skal se på den.

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:18

   Hahahaha lige præcis med det sidste :)! Vi steger heller ikke særlig ofte og jeg tror det hænger meget sammen med hvor fedtet man oplever ens køkken bliver, udfra hvad jeg sådan lige kan se hvad folk skriver her og på IG.

 • Reply
  Stine
  27. november 2016 at 19:54

  Jeg har levet i ca. 6 år uden emhætte, før jeg fik nyt køkken. Et af mine krav var netop en emhætte og er så glad for at have fået en. Jeg havde også gas før og er der noget man skal have emhætte til, så er det gas.

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:21

   Vi har gas! Det havde jeg ikke lige tænkt over kunne være indicerende 😮
   Er det en med “rigtig sug” eller med kulfiber du nu er glad for ?

 • Reply
  Stephanie
  27. november 2016 at 20:01

  I mit køkken er heller ingen emhætte og det fungerer så fint – det er et lille køkken med kogeplade lige ved et stort dobbelt-vindue, så hvis der en sjælden gang laves osende/lugte mad, åbner vi jo bare vinduet og det er helt perfekt. Jeg kan nemlig heller ikke nænne at sætte en emhætte op, som enten skal hænge fra siden eller i loftet (det hele er så pænt og hvidt uden), og den ville i øvrigt tage en stor del af en god udsigt. Uden en emhætte er der også mindre plads for mados at sætte sig;-), for selv med en emhætte kan det jo ikke helt undgås:-))

  I øvrigt er hylden virkelig fin! Hvor har du fundet din kaffefilter-holder?:-)

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:25

   Lige præcis og især nu hvor vi ikke har haft den oppe i 3 uger, lægger jeg virkelig meget mærke til hvor meget luft der pludselig er i køkkenet. Den er muligvis ikke lige så ren den luft (høh…) men vores lille køkken føles så meget større.

   Tusind tak. Den har jeg fundet på Etsy – jeg linker til den her: http://copenhagenwilderness.com/2016/10/hvad-jeg-koebte-kl-515-i-morges/ 🙂

 • Reply
  Gitte Manskov Hersom
  27. november 2016 at 20:56

  Vi har ikke emhætte. Selvom vi har ret gode udluftningsmuligheder, så er der lægger der sig stadig “fedt” på alle overflader og vægge/lofter hver gang jeg har tilberedt aftensmad. En lille bitte smule, men det betyder at jeg ofte skal tørre alle overflader af, inkl. skåle, olieflasker og alt muligt andet som står fremme. Jeg SAVNER en emhætte.

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:28

   Øv det lyder ikke særlig besnærende.Vi har pt levet uden en i 3 uger, men vi har ikke lavet så forfærdelig meget mad i den periode…og vi har slet ikke stegt. Måske vi skal kaste os ud i lidt bacon og andre fedtede ting og se hvor meget eller hvor lidt vores vinduer “tager” 😛 Hvis man kunne få en billig løsning med en der kom ned fra et hulrum i loftet, når man skulle bruge den 😀

 • Reply
  Memsen
  27. november 2016 at 21:10

  Ser rigtig fint ud, men….. køkken uden emhætte er meget upraktisk – alting bliver MEGET fedtet :-I Har prøvet både lejlighed og hus uden emhætte!!

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   28. november 2016 at 7:30

   Jah, det er i mange der siger – så der er nok noget om det. Jeg prøver bare at finde ud af om det også kan handle lidt om hvor meget man steger eller om det generelt bare er alt madlavning der sætter sig. Har du et indtryk om der er forskel på “strøm” og gas ? Hvis du tilfældigvis har prøvet begge dele ? :=

 • Reply
  Marie
  28. november 2016 at 8:57

  vi fik nyt køkken for snart 6 år siden og fik ikke en emhætte op da vi ikke lige kunne finde en til vores budget og skråt loft. Vi lufter ud når der laves mad og ja der lugter jo lidt når man steger, det værst da jeg forleden skulle stege fiskefileter…! men ellers hjælper det at lufte ud (har vinduer lige ved køkkenet). Men altså, der er kommet lidt fedtlag på lamperne ved køkkenet og oven øverst på skabene. Men det skal jo alligevel gøres rent engang imellem. Vi har hvidt træloft, og det er stadig hvidt og pænt efter snart 6 år uden at blive malet.

 • Reply
  Sara
  29. november 2016 at 10:56

  Jeg har boet i flere lejligheder uden emhætte. Det var ikke så slemt i den lejlighed med el-komfur, men det var ganske frygteligt i den lejlighed med gas-komfur – det var lidt som om at ALT blev småfedtet og fik sådan en “hinde” på som var så svær bare lige at vaske væk. Lige nu har jeg induktion – og er stadig glad for en emhætte, men hvis jeg nogensinde flytter i en lejlighed med gas-komfur igen, så bliver det uden tvivl et krav at der er emhætte. Det andet dur simpelthen ikke. 🙂

 • Reply
  L
  11. december 2016 at 20:51

  Man skal have et stænklåg, hvis man ikke har en emhætte: http://www.skiftselv.dk/koekkengrej/galzone-staenkelaag-202-staal-18-0-staal/

 • Reply
  Ditte
  20. december 2016 at 12:42

  Hæng den emhætte op!
  For jeres egen skyld.
  Jeg har gaskomfur og ingen emhætte i et lille køkken (dog med et stort vindue). Hvis jeg laver mad, skal jeg huske at lukke døren til køkkenet og åbne vinduet, for at lugten ikke trænger ud i resten af lejligheden.
  Det er jo ikke kun komfuret, den suger for – det er også ovnen.
  Jeg har hylder over komfuret. Der stod engang kogebøger derpå, men da de begyndte at blive ødelagt af fedtet, fjernede jeg dem. Jeg ved ikke om de bliver pæne igen.
  Alt andet bliver også ret ulækkert.

 • Reply
  Dorthe Christine
  10. marts 2017 at 9:38

  Hejsa,
  Jeg har for ikke så længe siden fjernet min emhætte og sat hylder op. Du kan se det her: http://vintageliv.dk/?p=199
  Jeg har dog induktion og ikke gas.. men jeg synes ikke, det er slemt. Jeg gør da lidt mere rent, men stiller kun ting på hylderne, som bliver brugt ofte.
  Jeg stemmer for nul emhætte…
  God arbejdslyst.
  Mange hilsner
  Dorthe Christine

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. marts 2017 at 7:05

   Det ser jo SÅ fint ud 😀
   Jeg er vild hylderne og vil også gerne have en enkelt eller to. Men nu døjer med “angsten” for at lave huller i vores nye flisevæg hahaha 😀

Leave a Reply