VORES TØRRELOFT

Når projektet ikke glider…må man skaffe penge !

4. april 2017

vaeg-kopi

Nåh, men det ene projekt tager det andet her på Tørreloftet. Nye gulve blev til nye døre (vi valgte disse fra Swedoor), som bliver til “nye vægge”. Sidst nævnte tænkte vi faktisk bare ville blive et hyggeprojekt over et par uger. I ved… sådan noget med at gå og drikke rødvin og skralde/dampe gammel tapet af efter arbejde, imens man lytter til Billie Holiday på fuld skrue på pladespilleren? Og når det så langt om længe var gjort, ville vi se modigt frem til et gensyn med parforholds-testeren: filt/tapet.

Jah…

…den plan har vi droppet 🙁

Fordi da dørkarme og al’ øvrig dør var blevet fjernet kunne vi se, at der var noget galt med vores gipsvægge. Brunt papir/karton kom til syne de steder hvor tapeten havde givet efter, da dørkarme blev brækket af.  Vi kunne nu se, at der var tapetseret direkte på gipsvæggen. Jeg sendte lidt desperat en nødhjælps-instastorie og spurgte om der var nogen der vidste om man så kunne fjerne tapeten uden at flå hele barrieren på gipsvæggen af. Vi havde/har absolut ingen som helst forstand på det! I var mange der svarede og hjertens tak for det, fordi min nysgerrighed og behov for svar, dér en torsdag aften var stor! Jeg blev altså desværre ikke økonomisk beroliget, men jeg fik da svar! Svar, som dagen efter blev bekræftet af en kyndig maler! I er så kloge der ude !!!! Det er lidt ligesom i “Hvem vil være Millionær”, når man “spørger publikum” – de har altid ret 😀

 

f034f0b2-f8f3-4c48-a4a2-6eab578e4105

Nåh, men der var der jo ikke noget at gøre ved det! Så vi har måtte vi forholde os til de 3 muligheder der nu var: droppe projektet, sætte nye gipsplader op eller spartle uden på dem og genskabe en struktur uden “luftbobler” osv.

Tænke tænke tænke… sommerferie eller ny vægge?! Farvel Roadtrip USA Vol. 2 ? LUKSUS Dilemma… jeg ved det!

Det er snart 8 år siden at vi købte vores gamle dejlige lejlighed, som rent ud sagt var blevet istandsat af nogle være sjuskede håndværkere tilbage i 2007. Men den gang gik vi ikke op i sjusken og vi tænkte bare “herregud”; bulet tapet, tapet der var kørt henover hjørner uden at skære det til (medfører krøllet tapet, hvor der med tiden samler sig luft under, hvilket gør tapeten “sprød” så den flækker), tapet der havde samlinger så brede, at det var svært at tro på, tapet der var kørt ovenpå fodlisterne uden tilskæring, skæve  kabelbakker i hjørnerne og døre der ikke rigtig kunne lukke – det kunne vi sagtens leve med og i øvrigt havde vi fået banket lejligheden et godt stykke ned under 1 million. Det var lige gyldigt det hele! Tørreloftet skulle bare være vores og så blev det vores! Skavankerne var charmerende og det er de egentlig stadig, hvorfor jeg er ret forhippet på at bibeholde noget af det. Og det bringer mig til et spørgsmål, som jeg igen lidt håber at få råd til – hvis nogen af jer sidder inde med erfaringen…

Sagen er den, at vores maler ikke synes at vi skal have filt på nogle af vores vægge, da han så er nødsaget til at lave vores rundede, skæve hjørner i lejligheden knivskarpe. Herunder vores 4 dine skorstene der “buler” ind i stuen. Det synes vores maler vil være synd, da de skarpe linjer vil få Tørreloftet til at miste sin upolerede charme. Og jeg kan KUN give ham ret og han var faktisk hyret på stedet, men den kommentar <3

Så mit spørgsmål er: har nogen af jer der KUN har spartlet, grundet og malede vægge nogensinde fortrudt den løsning ? Savner i filten?

Det skal lige siges at vores lofter får filt,  da de har det med at slå revner og det kan filten dække over, hvis der skulle komme nye af slagsen

Nåh….men…

…om vi kommer på Roadtrip, det vides endnu ikke! Måske hvis vi får lejet vores lejlighed ud via Airbnb i et par uger.

Men det kræver jo så Tørreloftet står færdig! Det er vel grænser for hvor “rustik” man kan udleje den 😛

I kan her  følge med i vores øvrige boligprojekter 🙂

 • Reply
  I
  4. april 2017 at 11:49

  Vi har ikke filt i vores køkken og spisestue. Vi er så glæde for det. Og så er det nemt at fikse huller fra søm 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   4. april 2017 at 12:05

   Tak for svar!!! Det overbevise mig om at vi både vælger den pæneste og billigste løsning 😀

 • Reply
  Sarah
  4. april 2017 at 12:37

  Vores gamle hus fra 1912 har fået nye gipslofter, og både lofter og vægge er fuldspartlet af maler. Jeg fortryder overhovedet ikke at vi ikke satte filt eller tapet op!
  Det lyder måske kedeligt til et gammelt og skævt hus, men det er blevet smukt og klassisk! Det er så nemt at lappe huller i væggen. Bare en klat spartelmasse og sandpapir. Vupti!
  Forestiller mig grimme huller i filten ved lapning? ‘

 • Reply
  Sofie
  4. april 2017 at 12:46

  Hej,
  Vi har fået spartlet en trappevæg der går igennem alle tre etager i huset. ssammenlignet med de vægge der er spartlet og filtet kan man slet ikke se forskel. Dog er det revner nogle få steder allerede, men det kan lige så meget skyldea det er træ der giver sig.
  Så look mæssigt ser jeg ingen forskel, men alt efter hvor meget i forventer væggene kan give sig så forvent sprækker.
  Held og lykke!

  Bh. Sofie

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   4. april 2017 at 14:57

   Tak, fordi du skrev! Jeg var nemlig spændt på det med revner. Det er jo netop så forskelligt fra bolig til bolig, hvor meget bygningen giver sig ift. materialer og den “grund” den står på. Vores bygning er fra 1860’erne og står på et moseområde…så vi synker lidt jævnligt :p. hmm men jeg tænker at spartelvæg må være okey nem at lappe…sådan uden rigtig at vide det haha. Det hele vores projekt er bare et stort eksperiment 😛

 • Reply
  Martine
  4. april 2017 at 14:56

  Herhjemme har vi faktisk gang i selv samme projekt, vi går i disse dage og skaber maling og gammel glasfiber af, og det er et større arbejde ind forventet. Men vi har besluttet at sætte glasfibervæv op med en lille smule struktur, da vores vægge først og fremmest er fra 1938 og småporøse og det er en sjuskebuks der har renoveret lejligheden sidst. Vi er bange for at der kommer for mange fejl og ujævnheder i væggene som vi bliver trætte af med alt det arbejde vi har lagt, hvis vi bare spartler eller spartler og hænger filt op. I Harald Nyborg kan man få noget glasfibervæv der hedder cover it, som angiveligt skulle kunne skjule en god del ujævnheder og samtidig er tæt på glat i strukturen. Held og lykke med projektet

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   5. april 2017 at 13:28

   Hvor er i seje at I gør det selv 😀 ! Hvor mange kvadratmeter er i ude i ?
   Vores lejlighed er simpelthen så skør, med underlige indfald fra tag og skunk, så vi tør slet ikke kaste os ud i det.
   Ret “umodigt” ift. hvad vi ellers tør kaste os i haha….

   • Reply
    Martine
    5. april 2017 at 15:26

    Dog kun 52 kvm. Men vi er rigtig glade for at det ikke er mere. Jeg er nu også lidt nervøs for at få lagt det pænt omkring lejlighedens utrolig mange stikkontakter… Pt. Ville jeg godt nok ønske at vi havde råd til håndværkere, men det klarer 2x SU ikke når man også vil have nyt badeværelse 😉

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     6. april 2017 at 10:21

     Ej det er man godt nok noget begrænset! Jeg husker det så tydeligt!
     Badeværelse er dog noget jeg godt turde kaste mig over sammen med kærestemanden. Vi er blevet totalt “flisemodige” efter alle de fliser vi har sat op rundt omkring de sidste par måneder 🙂
     Pøj pøj med det – vores naboer har spartlet hele deres lejlighed, som er mere “Lige” end vores og det ser helt fantastisk godt ud siger kærestemanden 😀

 • Reply
  Alek
  4. april 2017 at 15:31

  Hej. Vi har istandsat vores lidt skæve lejlighed fra 1935. Vi ønskede filt på væggene, for at opnå det der lækre glatte look. Vi blev god rådgivet til at spare den tid og de penge og istedet bare male direkte på vægen, da det bl.a. mindsker risikoen for skimmel (skimmelsvamp elsker tapetklister)og hvis vægene er lidt bulede grundet sammenlægning af flere rum, kan det komme til at se lidt trist ud med filt på. Vi blandede ganske lidt ultra fint sand i vores maling, som har givet en super flot overflade! Det har kunnet mærkes på indeklimaet i lejligheden at tapet er væk og vi kunne ikke være mere glade for resultatet.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   5. april 2017 at 13:30

   Ej, et godt tip med at blande sand i malingen – det vil jeg lige huske på, når vi når til den del af det 😀

 • Reply
  Sabrina Hansen
  5. april 2017 at 20:19

  Hej med dig. Jeg er en forholdsvis ny følger af din blog, som i øvrigt er rigtig fin og særlig interessant fordi I nu er i gennem det, vi rodede med for en del år siden. Eller rettere – egentlig stadig er igennem. Altså sildebensparket først med matlak i stuen og senere olieret ( SÅ meget smukkere, som jeres med bejdse) på 1.salen. Filt eller ikke filt gjorde vi os virkelig også mange tanker omkring og heldigvis valgte vi rå vægge. Altid uden filtsamlinger, luftbobler og hvad der ellers kan opstå af særligheder. Og hvor var det bare et godt valg, for jeg har godt nok hængt mange billeder op på vores vægge og efterfulgt spartlet til igen. Senere på 1.salen forsøgte vi os med filt, hvilket resulterede i -ja luftbobler og ærgerlige samlinger. Det er altså svært helt at undgå. Nu står vores gang for tur og vi er stensikre på spartlede rå vægge igen. Det passer til et hus fra 1923 og et tørreloft. Helt sikkert. Rigtig god fornøjelse. Glæder mig til flere indlæg om jeres projekt.
  De bedste hilsner Sabrina

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   6. april 2017 at 10:14

   Hvor er glad for at høre alle jeres erfaringer, som i den grad minder om vores projekt…jah haha, “færdig” bliver man jo nok aldrig, når man bor i noget gammelt (jeg kunne dog aldrig bo i noget nyt)! Vores pengepung er lykkelig for at filten kan undgås, så jeg er så lettet over at høre at så mange ikke fortryder den “besparelse” 😀

 • Reply
  Laura
  6. april 2017 at 20:33

  Jeg har selv fuldspartlet vores soveværelse, hall og to stuer. Alle meget store rum. Det et simpelthen så nemt. Spartle x 2 , slibe, finspartle ujævnheder slibe ganske let. grunde med blåt vand og male to gange. Jeg har brugt lermaling fra levendefarver.dk. Den matte maling er så fin sammen med de spartlede vægge. Vi har også et par rum med filt. De rum hvor vi har spartlet træder historien i væggene frem. Det passer rigtig godt til ældre lejligheder og huse. Vi bor i en gammel præstegård fra 1854. Spartlede de første vægge for 3 år, jeg frygtede revnerne men de er ikke dukket op hos os. Jeg har brugt malefuge i samlingerne mellem væggene og ved de overgange inden jeg malede

Leave a Reply