KØBENHAVN

Annonce: TIP- Gratis Event i Weekenden

18. maj 2017

Annonce for Danish Design Week

jkjj

Vi bor stadig lidt i flyttekasser og i løse skuffer – alt godt fra den bæredygtige “pose” her 🙂

Denne weekend står i aftenvagternes tegn – både fredag, lørdag og søndag skal der løbes rundt på hospitalets gange, imens der panikkes en smule over at Sundhedsplatformen launches lørdag morgen (vores nye udskældte dokumentationsprogram). Men inden jeg på lørdag møder ind til hvad jeg lidt forventer godt kan blive en lidt udfordrende vagt, skal depoterne lades op med hygge & grøn livsstils inspiration, sammen med kærestemanden.

Jeg tænker at vi starter dagen med at nuppe morgenmad i solen på The Union Kitchen, efterfulgt af en session “næsen presset op af KLASSIK Møbelkunsts butiksvinduer“, en kaffe på Kyssetrappen og så videre til et weekendmarked som jeg er super spændt på, og som ALLE faktisk kan deltage i ganske gratis denne weekend (20-21 maj).

Det store Marked, som er en del af Danish Design Festival hedder Design X Change og sætter fokus på Bæredygtighed – et emne jeg jo er hamrende begejstret for, hvis man følger lidt med herinde 🖤. Location er Design Museum Danmarks smukke have i Bredgade 58 – et museum som virkelig har fået et image-make-over og nu huser en masse spændende udstillinger, for de designinteresserede! Udover en misundelsesværdig dansk design samling, en hyggelig café og designshop – så har de også det fineste lille designbibliotek. Det hele kan også opleves gratis denne weekend, hvilket jeg virkelig vil anbefale 😉

Sidespring.. tilbage til markedet…

Design X Change  stiller som nævnt skarpt på “bæredygtighed” og forsøger at bringe den grønne og miljøvenlige tilgang til livet ned i øjenhøjde. Kort sagt bestræber den sig på at give indblik i nogle af de små tiltag og forskelle vi som borgere kan gøre i hverdagen, med kæmpe betydning for miljøet fremadrettet. Og forhåbenligt få spredt budskabet om at det ikke er dyrt at leve grønt.

Jeg synes det er dødinteressant med den stigende fokus på bæredygtighed vi her i Danmark kan bryste os af, særligt indenfor design. Vigtig er det dog at fremhæve, at bæredygtighed ikke er en “døgnflue“, det er ikke en “trend” – det er en nødvendighed!

På markedet vil en lang række danske virksomheder være repræsenteret, ligesom der vil være iværksættere og ildsjæle, der arbejder med at gentænke, udvikle og forlænge levetiden af bæredygtigt design.

Af workshops som jeg personligt vil kigge nærmere på: Plantekasse workshoppen, hvor man kan bygge sin egen kasse af genbrugstræ – YES træ & planter = WIN! Man kan også tage noget elektronik med som har svigtet og forsøge at få fikset det i en af deres workshops (mon vores gamle Nespresso maskine kan fixes?). Veras holder også en tøj upcycling workshop og vintageekspert Pia Storm holder en spændende omvisning, imens de seje piger der står bag det bæredygtige livsstilmagasin Sustain Yearly holder en “talk”.

Der er et virkelig spændende program både om lørdagen og søndagen. Så måske jeg tager nevøen og niecen med på søndag – da der også er flere Workshops dedikeret til de yngre.

I kan se det fulde og ret spændende program med både “talks”, Workshops og omvisninger her.

Markedet foregår i tidsrummet  kl.10-17 begge dage.

Håber at se jer derinde i den smukke have og glem ikke at udnytte den gratis entré til resten af Design Museum Danmark.

skaermbillede-2017-05-18-kl-19-13-29

    Leave a Reply