VORES TØRRELOFT

Hjemmelavede rå køkkenhylder i Kalmar træ

30. juni 2017

dfc63fed-a45a-4f94-9ac7-d93dcf07cb9cPå en og samme weekend fik både malet gangen, lavet 2 Art Deco inspirerede lamper og lavet 4 hylder til den lille gang der skyder op til vores køkken og 10.000 andre småting på Tørreloftet, som i det store og hele, står fuldstændig ubemærket hen, at vi har brugt tid på.

Den lille gang har altid være fuldstændig formålsløs, da den både er smal og skør i udformningen og så er den  mørk! I mange år har den blot huset en mørkegrøn væg, med et billede, der har set en del udskiftning. Kender I ikke det, når der er noget man i bund og grund ikke er tilfreds med, så prøver man nogen gange lidt halvhjertet at gøre et minimum for at få “løftet” kedeligheden? Man ved godt at det kunne være bedre, men man gider ikke anstrengelsen – og så er en ny plakat en nem måde at tilføje “skampletten” et pift i et par uger. For der går nemlig ikke meget mere, før man har vænnet sig til den nye plakat, og man igen ikke bemærker den.

Men nu efter alt for mange års irritation og lidt dovenskab, har vi endelig fået gjort den smule ved gangen der skulle til. Vi har fået hængt de hylder op, som giver gangen et formål og samtidig giver fornemmelsen af at vores køkken er blevet lidt større.


Jeg har længe været inspireret af hele stilbevægelsen “Organic Modern” – en stilretning der fusionerer møbelkunst fra 50-70’erne, planter, keramik og kunst/tekstiler, naturmateriale og natur/jord farver. De åbne hylder i naturtræ, fyldt med diverse keramik er ret karakteristisk for stilen og jeg synes det ser SÅ smukt ud.  Så jeg glæder mig til at få “indrettet dem”, hvilket må lade vente på sig fordi vi har givet det meste af vores stel væk, da tanken er at vi vil have et nyt og “lokalt” et (ikke at vi har fundet det endnu).

skaermbillede-2017-06-29-kl-06-31-23I kan se hvad jeg er inspireret af på Pinterest – klik på pinboardet her oppe over.

ecb0196e-41b4-4ed7-bcd9-b81c02ac5018

e8fb8075-d209-45bd-9552-6b8ba33b6608

d68a621d-65a2-40ff-8504-d795eea5d424I Silvan købte vi 2 Kalmar brædder og 12 sorte hyldeknægte (15 x 12,5 cm.), skruer, rawplugs og en semi blank træ-lak havde vi i forvejen og da vi godt vidste at hylderne max skulle måle 90 cm., lånte vi en sav i Silvan og savede dem over, så de blev lidt mere handy at have med hjem i en taxa. Vi havde nemlig igen glemt, at det i lige denne SILVAN på Nørrebro, er muligt at booke en rummelig ladcykel, til at transportere varerne hjem i. Det er altså smart, miljøvenligt og ikke mindst gratis ?.

Det tog lidt tid at finde 2 brædder der mindede om hinanden i udtryk, farve og dybde – ikke at de skulle være helt ens. Det er jo en del af charmen at træet ikke er skåret til, men fortsat har sin naturlige form.

I hyldeknægts afdelingen kom der en medarbejder over og spurgte om vi havde brug for hjælp. Men første indskydelse var “nej tak” – men han var kæk (og på forkant), så han tog en hyldeknægt frem og testede vores “knægt-viden” – eller mangel på selvsamme! Han spurgte os hvilken del af hyldeknægten man monterer på væggen; den lange eller den korte del. Kærestemanden og jeg var enige… det skulle den korte del da! Hahaha…vi tog fejl! Det skal den lange del altså! Hvilket forklarer hvorfor mine hylder i min gamle lejlighed begyndte at hælde hahaha.

Vores logik sagde os at den lange del da skulle støtte hylden og at den korte del skulle monteres på væggen, så der ikke var så meget af den, som ville være synlig på væggen – I D I O T E R ?. Vi udsatte min søster og hendes kæreste for samme “test” da de også skulle have samme hylder op. Heldigvis tænkte de det samme hahaha. Det ligger åbenbart til at familien at være lidt mindre begavet på dette område.

Da hylderne var savet til fik de alle en omgang sandpapir og 2 lag  lak på begge sider. Lakken er nemmest at give når hylden er hængt op.

Projektet har kostet under 300 kr. i materialer, hvilket jeg egentligt synes er lille investering for noget der har vist sig at have så stor værdi 🙂

f2a59cef-0324-40a8-b302-9bac6039f844Tip: da brædderne er ujævne er det vigtigt at hyldeknægtene bliver monteret korrekt, ellers kommer hylden til at være umulig at få op. Det løses ved at lægge hylden langs en lige væg og sørge for at hyldeknægten er placeret således at den ligger smasket op af væggen. Marker hullerne med en blyant og monter knægtene på hylderne. Og så er det ellers op på væggen med dem.

For en god ordens skyld, vil jeg lige nævne at indlægget IKKE er sponsoreret af SILVAN. Jeg har fornyeligt lavet kampagner for SILVAN – men denne er altså ikke en del af  det. Jeg handler bare altid i SILVAN når noget skal bygges eller fixes – sådan har det altid været 🙂

 

 • Reply
  Sara
  30. juni 2017 at 10:47

  Flotte hylder. – Jeg er vild med uglekopperne. Hvor har du dem fra?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   30. juni 2017 at 13:57

   Tusind tak 🙂
   De er fra Urban Outfitters – dog lidt tid siden at de er købt 🙁

 • Reply
  Monica
  6. juli 2017 at 17:29

  Fantastiske hylder!

Leave a Reply