VORES TØRRELOFT

Reklame: Et kunstnerisk bord for to – med ED Ellen DeGeneres Crafted By Royal Doulton

8. august 2017

Reklame for Royal Dulton

9b46829e-ab76-44d4-a9dc-f42a7d88a2bf

img_8555reklameforI søndags fejrede jeg, at der kun er én arbejdsuge tilbage, inden jeg langt om længe har sommerferie. På søndag kl. 23:00 låser jeg min sygeplejenål inde i mit skab i hele 3 uger og triller hjem i seng uden at stille vækkeuret. Det bliver så rart, så fantastisk rart! Også selv om mit indre vækkeur, har mig oppe klokken 05:30 alligevel.
Fejringen resulterede i, at jeg konfronterede min marengs-angst og fik fremtryllet noget der både lignede og smagte som vellykkede Pavlova’er, med hjemmelavet saltet karamelsovs og blåbær. Der endte også et par blåbær i vores frokostsalat, hvilket smagte skønt. Jeg er vist lige lovlig inspireret af vores kommende ferie i det svenske, hvor vi lige præcis når at få blåbærs-pluknings-sæsonen med.

Men selv om I selvfølgelig får opskriften på de nemme pavlova’er og den lige så nemme saltede karamelsovs (i bunden af postet), så er hovedelementet i indlægget ikke det, men det fine stel det hele er serveret på.

img_8605

img_8622

img_8623Stellet er fra engelske Royal Doulton, der nu lanceres for første gang i Danmark. Trods sine mange år på bagen (est. 1815) er Royal Doulton et forholdsvis ukendt brand i Danmark. I udlandet har Royal Doulton i mange år været toneangivende særligt indenfor borddækning, men også indenfor øvrigt livsstilsdesign. Nu er turen kommet til os herhjemme; da udvalgte Imerco butikker nu fører Royal Doulton produkter tilpasset vores nordiske æstetik.

Jeg blev faktisk en smule overrasket, da jeg fandt ud af hvilket samarbejde stellet udspringer af. Jeg tror de færreste vil kunne gætte det. Jeg kan faktisk ikke sige kollektionens navn uden at afsløre hvem der står bag. Kollektionen hedder: ED Ellen Degeneres crafted by Royal Doulton og selve stellet hedderCharcoal Grey“. Så jah, det er Tv-værten/multitalentet Ellen DeGeneres, som jeg ikke tror behøver en yderligere præsentation.
Jeg holder mig sædvanligvis lidt væk fra “Celebrity produkter”, da jeg ofte synes det er præget af en ultrakommerciel “taggy-hed”. Og så henvender det sig ofte til fans. Jeg ville f.eks aldrig købe stellet af den grund alene, at hun stod bag designet. Selvom jeg virkelig synes hun har nogle fantastiske værdier og er en ret elskværdig personlighed (Altså jeg kneb en tåre med hende da hun fik overrakt  “The Presidential Medal of Freedom” af Obama 🙈). MEN jeg vil gerne købe stellet fordi det virkelig ER fint og fordi Royal Doulton netop er kendt for deres kvalitet og omhyggeligt udvalgte designsamarbejder. Så ingen regel uden undtagelser.

img_8563

img_8569Der er også en grund til at jeg synes at stellet passer fint på vores bord. Ellen har nemlig designet “Charcoal Grey Lines” med inspiration fra naturen og planteriget. Og man skal jo ikke sige “planter” to gange til mig! På den måde er jeg ret nem 🙂

De organiske linjer, de rige teksturer og den råhvide bundglassur er en fin kontrakst på vores bord. Favoritterne er uden tvivl frokosttallerken, der har det fineste mønster (den herunder) og skålen, der er ideel til vores efterhånden mange grønne “Bowl” anretninger.

img_8557Stellet er designet neutralt til at kunne mikse og matche med andre stel, hvilket gør det utroligt alsidigt – for eksempelvis det andet stel serien som har navnet “Cobalt Blue Chevron“. Denne serie har referencer til antikke batikprint og tekstiler.

img_8559Elmer der bare altid gerne vil være med:)

img_8624

img_8562Kollektionen rummer også en lang række rummelige krus. Alle produkter kan nu købes hos udvalgte Imerco butikker i hele Danmark samt online.

img_8564Teksturen er virkelig til at kunne mærke, når man kører fingrene henover. Kunstnerisk og simpel håndværk, der både tåler opvaskermaskine og mikroovn.

img_8565Ovenristede rugbrødsstykker  i oliven olie og havsalt er vanvittigt nemt og lækkert på salaten.

 

pavlova

img_8566

img_8567

Saltet Karamel Sauce

 • 60 gram smør
 • 1,4 deciliter Fløde
 • 200 gram sukker
 • 2-3 tsk. havsalt (smages til).

Smelt sukker i en gryde. Når sukkeret er smeltet og ensartet, fjern det da fra varmekilden. Tilsæt smør i små tern under omrøring. Sæt gryden tilbage på varmekilden imens fløden tilsættes under omrøring. Når saucen er jævn og glat tilsæt salten og gryden fjernes fjernes fra varmekilden.

Mine Pavlova (Giver 4 stk).

 • 2 æggehvider
 • 200 gram sukker
 • 1 tske hvidvinsedikke

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Vend hvidvinsedikken forsigtigt i massen og placer nogle små klatter på bagepapiret, svarende til den ønskede størrelse. Forvarm ovnen til 125 grader. Bag dem i ca. 1 t. 20 min. og lad dem køle af inden de fjernes fra bagepapiret. Tilsæt flødeskum (jeg kom lidt vaniljekorn i) og pynt med bær og karamelsovsen.

img_8333

 • Reply
  Nicoline Bruun
  6. september 2017 at 11:40

  Hejsa! 😉
  Waouw, det ser godt ud.
  Det fine køkkenbord er vildt elegant og flot? Hvor er det fra?
  Mange hilsner fra Nicoline

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   7. september 2017 at 7:27

   Tusind tak Nicoline 🙂
   Det er fra en serie med genbrugstræ som ILVA førte nogle år siden. Serien hed “Lormont” og kan med lidt helt opstøves på DBA 😀

Leave a Reply