HVERDAG

GLIMT #11

16. august 2017

img_9148I søndags kl. 23:11 fik jeg ferie. Jeg løb ud fra min arbejdsplads – lige dele symbolsk, lige dele dramatisk. Men egentlig mest fordi jeg gerne ville nå metroen, så jeg ikke skulle stå unødige 4 min. på platformen (jeg synes Sundby Metrostation er piv uhyggelig når det er mørkt og øde ?).

Det har været en kæmpe lang sommer på arbejdsfronten. Jeg har fået skruet ned for “farten” de sidste par uger og det har hjulpet – især på søvnen, som lige pludselig blev noget min krop ikke følte den havde tid til. Jeg er habituelt og grundlæggende lidt små-distræt anlagt, men jeg får altid ordnet hvad jeg skal til “UG”. Men distrætheden nåede alligevel nye højder. I forrige uge stod jeg f.eks.  nede i vores opgang og ville åbne postkassen inden jeg steg op på cyklen, for at tage på arbejde. Da jeg skulle til at gribe efter postkassens indhold med min venstre hånd, opdagede jeg at jeg havde en beskidt kaffekop i hånden. Jeg ved ærlig talt ikke hvor den kom fra den kop! Virkelig – det er mig et mysterium! Sådan nogle underlige episoder har der været en del af. Jeg/ vi har grint af det, men i bund og grund er det jo ikke ligefrem et “friskhedstegn”. Kortidshukommelsen har generelt drillet en del og jeg bør jo videre bedre, når nu jeg netop arbejder i akut psykiatrien!  Men jeg er jo bare et menneske… som altid liiiiige kan lidt mere og lidt mere.

Det har egentlig ikke været kombinationen af mine jobs der har været hård. Det har grundlæggende været sygeplejerskejobbet, som har været en lidt hård banan ?. En i forvejen skrøbelig nomering i vores sundhedsvæsen og faktum at vagtplanen er bygget op på en god procentdel vikarer om sommeren, gør alting lidt mere omstændigt. Og det er altså ikke fordi vikarerne er inkompetente! Men det er altså bare noget andet at være på arbejde med mine faste kollegaer, hvor arbejdsgange, tilgange og prioriteringerne er de samme. Hvor kendskaben til hinandens spidskompetencer kan betyden alverden i en given situation og hvor blikke kan aflæses og handles på, på et splitsekund! Det er så vigtige faktorer når man arbejder med så syge mennesker…at man kender de ressourcer man har omkring sig. Den lukkede intensive psykiatri kan være et barskt miljø at arbejde i. Men det er også meget godt, som jeg slet ikke kan forestille mig at skulle undvære at skulle bidrage til. Så selvom jeg elsker at jeg først træder ind på min arbejdsplads om 3 uger, så glæder jeg mig også til at komme tilbage…men altså først om 3 uger 🙂

Nu skal der slappes af, lades depoter op og jeg skal lave alt det jeg holder af: hygge med familien, tage billeder en masse, tage på vandreture, drikke cava og bare tuldre (jeg er så VILD med det ord… er det ikke bare et fint ord ?!).

Men nok om arbejde…nu til “Glimt”, som ikke har set dagens lys i over 1 år. Og jeg ved egentlig ikke hvorfor…det er mig også et mysterium !?

Ugen bevidner om en masse vin, burger og afslapning  inden vores vilde “Back to Nature”  Road Trip  starter! Manner jeg glæder mig, så meget at jeg tæller “gange jeg skal sove” inden vi skal afsted!

img_9242Vi har nydt naturvine på Gaarden & Gaden  til en flad 50’er stykket. Der er Happy Hour fra kl.16-18 alle hverdage  (hjemmesiden stater dog et andet tidsrum). Caféen er i hvert fald en lille perle, der sætter økologi og bæredygtighed i højsæddet – og så er det bare hyggeligt at sidde ud til travle Nørrebrogade og den gule mur, ved de lyserøde borde og sludre i sommersolen.

img_9228Reklame link: Ellos nye Vintage Kollektion bliver leveret med den fineste indpakning og kort.

img_9316Burger på Café Taxa er altid en god ide. Jeg levner ALDRIG deres basilikum mayo og jeg spiser også gerne Allans…og min mors 🙂

img_9338Vi har langt om længe fået afleveret alle vores tomme Kiehl’s emballager i Magasin til genbrug. I alt 19 stk. af favoritten Ultra Facial Cream, som både er min og kærestemandens  unisex hud-redning og har været det i mange år. Den er simpelthen så god, fordi den er fed uden at fedte – og så fugter den som alle cremer altså burde 🙂
Kiehl’s har et “recycle reward” program, som indløser stempler når man afleverer emballagen. Så vi fik indkasseret deres gode Crème de Corps og lidt andre gode ting, for at tænke på miljøet – lækkert!

img_9192Jeg har de sidste par nydt at stå op og lave absolut ingenting. Tænde for kaffemaskinen, sætte en plade på og gå rundt og nusse planter. Erstat det med med Te og Radio…så er jeg min mormor – jeg elsker det ❤️.

img_9339På Road Trippen er vi en hel uge uden strøm, foruden den vi kan få fra bilen. Som I kan se på mængden af strømbanke er panikken total hahaha ?. Ej, det er faktisk mest mit kamera, jeg er bange for kommer til at mangle strøm! Jeg har fornyeligt købt mig et Olympus Pen F og jeg glemmer hele tiden at slukke det, så batteriet går dødt. Det må ikke ske, med alle de naturskønne områder vi kommer forbi. Så nu har jeg garderet mig mod mig selv.

img_9163Slentretur i Nyhavn med kærestemanden. Jeg synes det er så fascinerende at kigge på turister der er fascinerede… men jeg kan godt forstå dem. Vi har det altså fint her i København.

img_9211I går hentede vi så mange pakker at kærestemanden var overbevist om at vi måtte trække ladcyklen hjem. Jeg var dog stædig og fik lavet lavet “Tetris” med mig selv + 7 pakker. I dør af grin når I ser hvor små de ting er, som var i pakkerne! Så meget unødig flamingo og bobbelplast 🙁

img_92104. sal….

img_9080 Cava & Vin i Torvehallerne før kl. 12.  F E R I E

img_9178Ugens første burger blev indtaget på Café Gavlen her i mit nabolag. Jeg var så træt der kl.17 at jeg gik direkte hjem i seng og sov i 3 timer. Det sker ellers aldrig…

img_8887Sidste søndag bagte vi Mini Pavlova’er med saltet karamel. Opskriften finder i her.

img_8895Jeg fangede et hul uden kunder på Big Apple – der er altså hyggeligt dernede i kælderen, som kan udlejes til fest/bryllup…lige klods op af Kongens Have.

img_8894Slentretur i Nyboder med musik i ørerne – tidslommen…

img_9035Lørdag stod det på Kundsthåndværkermarked i indre by.

img_8662Jeg fandt dén! Drømme cowboyjakken som jeg ikke vidste at jeg drømte om… I & Other Stories.

img_8837Isvafler hos Østerberg er næsten blevet en ugentlig tradition. I sidste uge havde jeg sat stævne med min mor, nevø og niece – som vi hentede efter skole og børnehave. Der findes altså bare ikke noget bedre end at blive løbet i møde af de to og blive mast i bar kram! Mit hjerte eksploderer – hver gang! Vi satte os alle på fortovet, på rad og række i solen og nød is med smag af  “saltet karamel, kokos og ribs”. Desværre havde de ikke deres gode ingefær is. Lov mig at I prøver den, hvis I kommer forbi! Den er simpelthen så god!

img_8776Statens Museum for Kunst imponerer mig altid sådan. Den er så “brutal” og ligner noget der burde står i Paris eller New York. Men smukt…det er det!

img_8770Min favorit sæson er på trapperne, så jeg har købt mig en efterårsjakke fra Envii – jeg tror jeg kommer til at bo i den 🙂

img_8775

 • Reply
  Ditte
  16. august 2017 at 10:15

  Åh pas på dig selv altså, det er virkelig en hård hverdag. Var selv i psykiatrien i to år, inden jeg tog en pause fra sygeplejefaget.. En pause hvor jeg stadig ikke er vendt tilbage 🙂
  (Ved ikke om kommentaren bliver dobbelt nu – den havde lige problemer med at loade)

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. august 2017 at 10:42

   Jeg vidste slet ikke du var sygeplejerske 😃!! Eller gjorde jeg…det kan jeg ikke huske… a propos 🙈😝
   Men det er en hård hverdag, som man godt kan mærke på sjælen. Men jeg elsker det virkelig højt.Jeg tror bare det er lidt ekstra svært at børste den hårde retorik og de barske skæbner af sig, når man ikke lige selv er på sit højeste game – så tager man tingene med hjem…mange flere end ellers.Fordi jeg nægter at tro man kan børste ALTING af sig, som de “erfarne” så gerne vil minde os om, så vi “ikke brænder ud” – BULLSHIT! Jeg har altid sagt at jeg stopper i faget/specialet den dag, hvor jeg bliver en så hård banan at intet rør mig. Nu er det bare om at genfinde balancen og den håber/regner jeg med at genfinde når det igen bliver “hverdag” og når verdens bedste teams igen er samlet. Jeg kan fejre 3 år i psykiatrien på min ferie, og jeg vil så forbandet gerne tage mange mange flere år. Til næste år tager jeg bare sommerferien MEGET tidligere…jeg tror det er planen 😂

 • Reply
  Simone
  16. august 2017 at 13:23

  Dine billeder er så smukt redigeret! Hvilket program bruger du, til at redigere dine fine billeder? 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. august 2017 at 14:53

   Tusind tusind tak. Det er meget forskelligt faktisk 🙂 Nogle gange VSCO og Afterlight, andre gange Photoshop eller Lightroom 😀

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  16. august 2017 at 17:14

  Jeg elsker dig og din blog! Men for pokker hvor jeg hader dit nye “gamle” filter på billederne Hø Hø

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. august 2017 at 17:44

   Hahaha…jeg elsker det. Det bringer mig tilbage til “Hipstermatic” app’en eller hvad den nu hed 😂. Det er nok bare en fase… SÅ HOLD UD ANNETTE 😂

 • Reply
  Kathrine
  17. august 2017 at 9:56

  Dine billeder er så sindsyg smukke, og din redigering sidder lige i skabet <3. Tak for smukke og gode billeder, altid!

  Hav en dejlig torsdag.
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Leave a Reply