VORES TØRRELOFT

Reklame: 5 indretningstip & 7 Planter til drømme badeværelset

15. september 2017

Reklame for Ifö

ifo

annonceifo

Tilbage i maj måned var jeg på badeværelses-udflugt i Albertslund. Formålet med min udflugt var, at skabe mit personlige drømmebadeværelse i et af IFÖ’s fine og inspirerende badeværelsesmiljøer. Det var en smal smal sag at få lov til at dimse-amok i så pæne omgivelser! Jeg husker den eneste udfordring som værende at skulle udvælge et af de mange miljøer i showroomet. Det var ikke sådan liiiige og der var derfor dømt “ubeslutsomhed” på højde med en der rent faktisk skulle købe “det helt rigtige” badeværelse med hjem.

Vi skal ikke have nyt badeværelse, da vi har andre prioriteter, såsom de kedelige gulvlister som vi stadig mangler i det meste af lejligheden, efter vi fik nyt gulv.

Men valget faldt i hvert fald, efter lang tids susen frem og tilbage mellem 2 miljøer; på en IFÖ Spira Art vask med et mat grafitgrå underskab fra serien “IFÖ Sense – stilrigtigt, minimalistisk og vældig ” Skandi”. Serien er da også inspireret af den skandinaviske natur, hvilket gjorde det nemt med ganske få elementer at få skabt en afslappet organisk spa-stemning.

if2Særligt nød jeg at fylde i skufferne og hvorfor jeg gjorde lige præcis dét, kan I læse om her – I kender nok allesammen den følelse, fra et eller andet sted i hjemmet…ifif2

if

1 / Sørg for at have så lidt som muligt stående fremme på eller ved vasken. Jeg ved ikke om det kun er hos os, at alting bliver hurtigt beskidt at kigge på. Damp, støv og håndklæde fnuller danner ligesom et tyndt lag “film” på alt der ikke er lukket nede i skuffer eller skabe! Et rengøringsvenligt badeværelse er som udgangpunkt et must. Men man kan gøre det noget nemmere for sig selv, ved ikke at have 100 produkter stående fremme. Og så får man altså tørret alting over lidt oftere, når arbejdet på forhånd synes mere overkommeligt. I IFÖs serier er der tænkt på det hele ift. rengøringsvenlighed. Håndvasken har for eksempel bløde linjer og der er ingen skarpe hjørner hvor snavs samles. Desuden er vasken belagt med IFÖs specielle rengøringsvenlige glasur IFÖ Cleane, som også gør opgaven noget nemmere.

2 / Et badeværelse skal være velduftende – altid! Jeg er som besat af det, så jeg skifter jævntligt ud med duftolier, sojalys, duftpinde eller mistere. Nogle af mine duftfavoritter er alle Rituals duftpinde, Diptyque baies og Room Spray No. 92 fra Marie-Stella-Maris.

3 / Planter på badeværelset giver en hyggelig junglevibe. Og så er de grønne blade med til at skabe en hyggelig kontrast i de ofte meget hvide badeværelser.  Se hvilke planter som egner sig bedst på mørke badeværelser længere nede i postet.

4 / Opbevaring, der opfylder alle ens behov. Herhjemme behøves ikke synderligt meget opbevaring, da vi ikke bruger så mange forskellige produkter. Som tidligere nævnt her på bloggen, går vi ud fra princippet om “buy good, buy less”. MEN mere opbevaringsplads til f.eks. håndklæder, hårtørrer og barbergrej ville være virkelig fantastisk. Så jeg drømmer virkelig om de dybe organiserede skuffer, som IFÖ Sense skabet har.

5 /  Et drømmebadeværelse er et kemi-frit badeværelse. Spar på de skrappe rengøringsmidler – det skåner miljøet. Læs mere om IFÖ og miljøet længere nede i postet.

if8-2Det jeg synes er lidt smart er at alle IFÖ‘s møbelserier kan kombineres på en måde, der opfylder ethvert behov – en form for mix & match, som sikrer at man kan få lige nøjagtigt det som passer til ens badeværelsesstørrelse og designdrømme.

 

ifif

Ligesom i virkeligheden, har mit drømmebadeværelse en masse planter. Vi er så heldige at have et lyst badeværelse med naturligt lys, fra et stort vindue. I er efterhånden rigtig mange der har spurgt mig om, hvilke planter der egner sig bedst til mørke badeværelser, da badeværelser uden vindue snarere er reglen end undtagelsen. Og der er faktisk nogle planter som klarer sig bedre i mørke rum, end andre. Ingen plante kan dog vokse og udvikle sig uden som minimum indirekte sollys. Derfor har mit råd været til dem der ikke har naturligt sollys på badeværelset, at erhverve sig planter som skal have inddirekte sollys og evt. købe 2 af hver og lade dem cirkulere mellem det mørke badeværelse og et rum hvor der er inddirekte sollys, ca. hver 2. måned. Ingen planter er døde på det råd, (så vidt jeg ved). Men stil for alt i verdenen ikke planten der har stået i mørke, direkte ud i sollys i den velmenende tanke at den skal “suge lidt lys” – det er potentielt plantemord 😉

Mange trope planter har det fantastisk i det lidt mere fugtige miljø der er på badeværelser og hvis man tænker sig lidt om, så befinder mange tropeplanter sig jo netop i bunden af regnskoven, i mørket af store træer.

ZZ-planten” som i virkeligeheden har det umulige navn ” Zamioculcas Zamiifolia” er nok den nemmeste plante at have i et mørkt rum. Den er nærmest udødelig! “Svigermors Skarpe Tunge” (Sansevieria trifasciata) er også svær at slå ihjel, ligesom Dracaena Massangeana og Monstera Deliciosa, samt Philodendron Xanadu også er udmærkede på det mørke badeværelse. Fredsliljer (Spathiphyllums) klarer sig også umådeligt godt i mørke rum og den er enormt tilgivende hvis man glemmer den for en stund. Af hængeplanter er  “Guldranken” (Epipremnum Aureum) klart den som er nemmest at holde i mørkere rum. Jeg har selv 3 herhjemme og særligt den ene vokser lifligt i en krog, hvor der aldrig er sollys.

ififif

if5Det væghængte IFÖ Spira toilet matcher min grønne filosofi, idet designet direkte medfører et mindre forbrug af forurenende kemikalier i grundvandet. Desuden skyller Spira toiletterne med et meget mindre vandspil end mange andre toiletter – win!

Et badekar er fortsat på min ønskeseddel, specielt efter jeg fandt ud af hvor lidt det faktisk koster at erhverve sig sådan et. I kan her se priser og størrelser, samt øvrige badekar på eks. fødder her. At fylde et badekar kræver meget mere vand end et brusebad. Men der er jo heller ingen der siger at man skal tage karbad HVER dag. Man kan måske “spare” lidt op til det i ugens løb 🙂

ifif1

 • Reply
  venterpaavin
  17. september 2017 at 10:34

  Jeg er en sucker for pæne emballager – synes det gør så stor en forskel (:

 • Reply
  Kim Jensen
  19. november 2017 at 16:28

  Det er godt nok nogle flotte billeder du har taget af badeværelset.
  Jeg kan godt lide at du valgt minimalistiske fliser.
  Har du 2 forskellige fliser på badeværelse?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   20. november 2017 at 16:58

   Hey…billederne er fra IFÖ showroom i Albertlund – som jeg så har stylet. Så jeg er dig virkelig svar skyldig mhp. de fliser.
   Men tak Kim 😀

Leave a Reply