VORES TØRRELOFT

Guide til opsætning af Plante-lampe-stang over spisebord

21. januar 2018

zipp-1-10Jeg har til morgen skrollet og skrollet tilbage i min Instagramfeed, for at se hvornår vores rustne skraldefund af en jernstang med planter og lamper kom op at hænge over vores spisebord. Vi skal faktisk helt tilbage til starten af 2014! I 4 år har den altså hængt over vores spisebord og sørget for hyggestemning og plantevibes. I 4 år har I spurgt til en ophængnings guide og lige så længe har jeg valgt ikke lave den, fordi jeg selv synes at ophængningen er så edder logisk, at en DIY ville være overflødig. De fleste af jer har også fuldt ud forstået, hvad jeg har ment, når jeg med ord i feeden har forklaret hvordan ophængningen er forgået. Men men men, det er jo rart med et visuel nogle gange, så hermed en lille guide til ophægningen og lidt inspiration til “pytning” af den til slut i postet 🙂

Det allervigtigste, når det kommer til ophængningen af jernstangen eller hvad man nu end beslutter at anvende er, at den IKKE falder ned! Hvorfor – er selvsagt. Der skal altså bruges nogle rawplugs der kan holde en masse vægt.
Dem vi fik anbefalet at bruge hed vidst Piranha Rawplugs – en gips rawplug med særlig bæreevne, har jeg ladet mig fortæller af blogger og Handywoman nummer 1: Stine fra Chicken & Stilettos. Der er en grund til at de hedder som de gør, fordi de bider sig virkelig fast. Dem vi har brugt, mindes jeg kan holde op til 40 kilo (de fås i forskellige vægtklasser).

jernstang-1-3De to vanvittige rawplugs monteres i en afstand, således at den stang man bruger i hvertfald er 10 cm længere i hver ende. Dette for at sikre, at stangen ved uheld ikke bliver skubbet ud af de snore den skal hænge fra. Når de to rawplugs er monteret, kan man skrue de to skruer ud som man har brugt til at skrue rawplug’en ind med (selve Piranha hylsteret bliver siddende i loftet). Skruen erstattes med en “øje-krog” (aner ikke hvad den hedder haha), der kan købes seperat. Øje-krogen er den man skal trække den snor igennem, som jernstangen hviler på.

Det ser ikke fantastisk pænt ud på billedet, hvilket skyldes at vi fik spartlet spisestuen op sidste sommer og glemte at fortælle maleren at de vanvittige rawplugs ikke skulle dækkes til. Vi fandt dem dog hurtigt igen takket være en magnet – life hack! Vi har bare ikke fået kradset pudset pænt af endnu. Men kommer tid kommer sted 🙂

jSom snor har vi brugt dobbelt seljgarn. Træk snoren gennem hvert øje og bind enderne sammen, så du ender op med en “halskæde” i hvert øje. Træk jernstangen igennem hver “halskæde” og så er du faktisk færdig med selve ophængningen – nu er det pyntetid!

jernstang-1-2Vi har to af de gamle Værkstedslamper i Emalje til at hænge ned fra stangen. Lamperne er overhovedet ikke sat fast på nogen måde. Ledningerne er blot snoet rundt om stangen med en enkelt knude, indtil de møder hinanden i en samlemuffe på midten. Derfra trækkes der strøm til loftet (den hvide ledning).
I takt med at planterne vokser, bliver ledningerne dækket til -medmindre man som jeg er kommet til at negligere dem en smule.

Vi har selvfølgelig valgt en sort ledning til selve “snoningerne” og en hvid ledning fra samlemuffen op til loftet, så de blender lidt mere ind.

elloschristmas-1I julen var ophænget pyntet med en lyskæde.
Mere inspiration til ophængspynt:

Se dette post, hvor vi havde en Chunky lyskæde til at hænge fra ophænget (jeg tror jeg skal have fundet den frem igen – ih det så hyggeligt ud!)

Eller her da jeg havde hængt glaskrukker med lys og planter fra ophænget.

 

 • Reply
  Charlotte
  22. januar 2018 at 17:15

  Så fint og hyggeligt! Hvilken plante er det?

 • Reply
  Linda
  19. februar 2018 at 15:06

  Jeg spørger nok dumt, men hvor er plantens rødder og hvor bliver den vandet henne ???

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   20. februar 2018 at 9:23

   Hahaha – bare spørg 😀
   Jamen de sidder da i jorden – i potterne de er plantet 🙂 Det et pottet beregning til ophængning,så man kan vande dem helt almindeligt 😀

 • Reply
  Sofie
  18. august 2020 at 23:00

  Hvad er plantens navn som du har brugt ?

Leave a Reply