VORES TØRRELOFT

Reklame: Når en assistent flytter ind

6. december 2018

Reklame for Harman Kardon

Vi har fået et lille nyt talende “familiemedlem“; en  Citation One højtaler fra Harman Kardon og det har været noget af en oplevelse, af flere årsager. Altså en god oplevelse vel og mærke!

For Allan har det store omdrejningspunktet været den suveræne lydkvalitet, hvor det for mig, hovedsageligt har været designet og det faktum, at den ser elegant ud, uden at gøre et alt for stort væsen af sig.

Højtaleren har også været vores første bekendtskab med Google Assistent! Alle højtalere i Citation-serien har den nemlig indbygget, hvilket vil sige, at højtalerne reagerer på verbale kommandoer og er intelligent. Vores højtaler er altså hands-free og kan genkende op til 6 forskellige stemmer. Det har Allan selvfølgelig fået lidt sjovt ud af – men mere om det senere 🙂

Kort fortalt er det en temmelig futuristisk oplevelse at komme hjem, træde ind i entreen og i mens man tager jakken af lige spørge “Tørreloftet” (sådan føles det) hvad klokken er, efterfulgt af kommandoen: “Ok Google, afspil min “Welcome Home” playliste.

For en god ordens skyld: Google Assistent er en personlig assistent, der bygger på kunstig intelligens. Den er fornyeligt blevet introduceret på dansk og er konstant under udvikling. Desto mere man bruger sin Google Assistent, desto klogere bliver den. Fra at kunne besvare spørgsmål, give de seneste nyheder, afspille Spotify, iTunes, give en vejrudsigt, lave indkøbslister, sætte alarmer, tjekke trafik, afstande, oversætte,  fortæller jokes og meget mere.

Jeg må lidt krybe til korset og indrømme, at jeg altså ikke kendte til Harman Kardon før jeg fornyeligt så Tv reklamen. Men det er der også en god forklaring på, for selvom om Harman Kardon har eksisteret i over 65 år og har præsenteret det ultimative indenfor kvalitets lyd i operahuse verdenen over, såvel som i biografer og i biler. Så er Harmen Kardon altså helt ny på det danske marked. Så jeg er altså undskyldt 🙂

Twerler til Florence & The Machine – always will.

MEN HVORDAN ER LYDEN SÅ ?

Allan ved som musiker ufatteligt meget om lyd. Jeg kender ingen som ham, der kan bemærke og kommentere på lydkvaliteter med termer, jeg end ikke kan genkalde. Og han synes virkelig, at Citation One har en flot lyd! Jeg, derimod bemærker effekten af lyd; hvordan lyd kan være alt absorberende og fængslende i øjeblikke. Så jeg vil ikke fortælle jer en masse teknisk omkring Citations Ones lyd, for min viden er ærlig talt begrænset! Jeg vil nøjes med at sige, at højtaleren virkelig leverer strålende og levende lydoplevelser, som jeg ikke kan sætte en finger på. Og så kan den snildt spille vores store stuer op.

Citation-serie kan nemt mixes og matches, så man får en multi-rums funktion. Man kan altså spille det samme på alle højtalere eller noget forskelligt.

DET DER MED AT SNAKKE MED HJEMMET OG VÆRE HANDS-FREE

Alle “samtaler” med din Citation One starter enten med “Hey Google” eller “Ok Google“. Det er med andre ord sådan du får højtalerens “opmærksomhed”, så den ved at du vil fortælle den noget. De første par gange, syntes jeg det var en smule akavet at tale ud i luften. Så jeg fnes og jeg fnes! Men det er altså hurtigt blevt en nem måde, at styre musikken på, uden at jeg egentligt synes at det er en overflødig funktion. Forleden da jeg stod med hænderne begravet i opvasken, der kunne jeg lige komme med en sang request, uden at skulle have fat i min telefon. Ligeledes kunne jeg skrue op. Lidt smart!

Min holdning er klart at man skal erhverve sig en Citation højtaler på gund af den uovertrufne lyd. Fordi man ønsker sig sublim kvalitet og et produkt der vil holde mange mange år ud i fremtiden. Men det er altså ingen hemmelig, at Hands-free systemet og Google Assistent også tilføjer højtaleren en ny dimension som jeg i små hverdags situationer, synes er spændende at udforske og integrere.

Jeg har samlet lidt flere sjove eksempler fra vores hverdag med Hands-free og Google Assistent, længere ned i postet 🙂

Som billederne afslører, så troede jeg i starten at jeg skulle stå helt tæt på højtaleren! Det behøver man altså slet ikke. Man kan sagtens tale i normalt stemmeleje fra den anden ende af rummet eller lidt højere fra et tilstødende rum.

Mit ansigtudtryk de første par gange Google Assistent reagerede på mine kommandoer

Små hverdags scenarier med hands-free og Google Assistent 

Min telefon ringer imens jeg hører lidt høj musik : “Hey Google; STOP“. Musikken stopper øjeblikkeligt.

Jeg stod i køkkenet og skulle lune brød: “Hey Google, indstil alarm til 12 minutter”. En alarm går 12 minutter efter.

Jeg sad i sofaen og lyttede til musik, imens jeg var ved at forberede et Instagram post. Men jeg havde fuldstændig glemt hvad en “skænk” hed på engelsk. I stedet for at finde min translate app frem, sagde jeg til min højtaler; “Hey Google, hvad hedder en skænk på engelsk“? Google svarer på 2 sekunder: Sidebord!  Ih, jeg håber der kommer en synonym ordbog også!

Jeg stod forleden og bagte og jeg var ikke helt morgenskarp: “Hey Google hvor meget er 3o cl i dl”. Google svarede prompte!

“Hey Google, spil min playliste “Tunes for The Wilderness”.

“Hey Google, sæt noget jazz på”

Jeg kastede mig rundt for at pakke min taske inden arbejde; “Hey Google bliver det regn i dag“? Google svarerede “nej” og gav mig vejrudsigten.

Allan overvejede om han skal have lygter med, da han står i entreen: “Hey Google, hvornår bliver det mørkt i dag“. Google svarer: Solen går ned kl. 15.40.

Ok Google; Skru op på lydstyrke 80

Ok Google, skrue ned

Ok Google skru lidt mere ned

Mig der sidder i spisestuen og skriver mails: “Hey Google afspil P3

Hvad jeg vil sige 10 gange om dagen, hvis jeg havde en Android: “Hey Google, Find min Telefon“, hvorpå Google ringer telefonen op. Heldigvis burde Iphone funktionen burde være lige på trapperne.

Sidder du med et større regnestykke, kan man sige noget hen af: “Hey Google, hvad er 3241+4382+43/3 “?

Hey Google, hvor mange dage er der til juleaften“: 18 dage. Tak Google!

Hey Google, hvornår åbner bageren“? Google vælger automatisk dem der ligger tættest på hvor du bor.

Allan og jeg taler om der mon er lige så koldt i Lapland, som sidste år. “Hey Google, hvad er temperaturen i Kittilä“. Google svarerede da selvfølgelig.

Allan: “Hey Google, hvordan bliver min dag i dag ?” Google svarer: Godmorgen Baron (jah, det har han indkodet), klokken er 6:40, vejret bliver sådan og sådan og du har i dag 3 møder (via Google kalender). Her har du de seneste nyheder….

Vi har sammensat en lille “Welcome Home” playliste. Allan synes tydeligvis at mine forslag er dårlige – jeg kender der det ironiske grin! Hahaa! Vi endte i øvrigt med at konstatere, at vi må have en playliste til et hvert humør man kan komme hjem i! One for the good days and for one for the bad ones!

Hele denne oplevelse med Harman Kardon og Google Home, har nu gjort at vi nu er gået hen blevet ret nysgerrige på hele Google Home løsningen. Man kan f.eks købe LED pærer, som på kommando kan tænde, slukke og dæmpes. Ligeledes kan man tænde og slukke for lyset via app’en, når man er ude. Genialt ift. tyverisikring, men også ved forglemmelse, hvis man er kommet for hurtigt ud af døren. Det er altså lidt smart, synes vi. Vi får se, hvad vi får mod på i fremtiden 🙂

 • Reply
  P
  6. december 2018 at 23:55

  Spændende :).Hvordan virker den ellers med iOS-udstyr? Kan den f.eks. læse min iPhone kalender, eller spille fra mit iTunes-bibliotek liggende lokalt på min iMac?

  Jeg er i øvrigt ret sikker på at de fleste af de der smart-pærer (som f.eks. Philips Hue eller IKEA TRÅDFRI) kan opsættes med Google Home. Oldschool indtast-i-søgebar Google siger i hvert fald det virker. Det tænker jeg selv jeg ville bruge meget.

  P.s. Ingen rabatkode fra Harman Kardon?

Leave a Reply