HVERDAG WONDERINGS, DREAMS & READS

Søndags-listen # 1

4. december 2018

Bike & Bloom Blomster fra manden i forbindelse med det længste weekend i mit liv: de evigt foragtede nattevagter. Buketten holdt i 9 dage, det gjorde den også sidst . Bike and Bloom er en socialøkonomisk virksomhed der tilbyder flygtninge- og invandre en vej ind på det danske arbejdsmarked – én buket ad gangen <3

Hermed lidt drømmer, links og tanker fra ugen der gik

Jeg drømmer om at rejse rundt i Nord Norge i en Artic Camper. Vi stødte på flere af disse smarte Campers, på vores tur rundt i syd Norge i sensommeren. Hvis man ikke får kriller i maven af at se denne lille Artic Camper video optaget på Lofoten, så forstår jeg det ikke.

Allan sendte mig det sjoveste link forleden: hold op det er pragtfuldt! Jeg griner stadig over koen og bjørnen! Jah, faktisk dem alle sammen 🙂

Jeg er vild med australske PAMPA smukke produkter og univers.  Alle de gyldne farver gør  mig glad i låget 🙂

Hvis du liiiige står og mangler et sted at holde nytår, så har jeg samlet 5 unikke steder at holde nytår i Norden. Stederne er selvfølgelig i naturen og med de vildeste udsigter! Det kan også være at der stadig er plads hos Camp Alta i Lapland, hvor vi holdte nytår sidste år! Jeg har forresten, næsten et helt år efter Del 1 udkom, endelig fået skrevet til Del 2 ! Det var den vildeste nytår i vores liv og jeg anbefaler hele rejsen ( på 4 dage)  på det varmeste – og ikke kun til Nytår!

Er jeg den eneste der får tårer i øjnene over DUMBO traileren ? Og over norske Aurora’s smukke stemme i Soundtracket “Baby Mine“?

Aurora spiller forresten i Vega d.19 Januar! Hun er helt sin egen, krydret med en snert Björk, Oh Land og Sia. Hun er desværre gået hen og blevet meget elektronisk, til min smag. Så det er mest hendes gamle musik jeg er vild med. Mit favoritnumre tæller bl.a:  Little Boy in the Grass, Runaway og Running with the wolves.

Jeg ønsker mig virkelig denne smukke WANDERLUST bog, så jeg de kommende vinteraftener, kan siddet hyllet ind i tæpper og finde inspiration til 2019’s  hikes. Jeg spottede den da jeg var forbi fine YUME i Nordhavn, for at hente min fra-mig-til-mig fødselsdagsgave; en håndlavet vase fra LRNCE. Jeg har ikke været i Nordhavn i mange år, hold nu op en udvikling! Det ligner næsten et helt andet land! YUME er desuden en fantastisk interiør og livsstilsbutik, som kun forhandler bæredygtige produkter.

Jeg har altid syntes at lyden af hårtørrer er sindsygt afslappende! Andre der har sådan…please sig der er 🙂  Måske fordi det minder lidt om “White Noise”, som eftersigende har en beroligende effekt. Jeg bruger White Noise, når vi  flyver. Det giver mig ro og hjælper med at lukke (andet) støj ude. Jeg HADER nemlig ørepropper og bruge dem kun i ekstreme tilfælde: dvs. efter en nattevagt, hvilket i sig selv er ekstremt! (jeg er sygeplejerske).

Urgent vs Important –  jeg kunne ikke være mere enig i hans betragtning.

Måske I missede det i sidste uge? Men denne blog, som I kender den, lukker. I kan i dette post, læse om hvad der skal se 🙂

Har I nogensinde overvejet at en Live stream at et tog  der kører gennem snedækkede Norge, kan være afslappende? Hvis ikke, så har I nu mulighed for at teste det 🙂

En artikel som jeg synes er værd at læse er “Eco-fashion’s Animal Rights Delusion.
Artiklen er skrevet af Alden Wicker, som er journalist og står bag den evigt inspirerende blog om bæredygtighed “EcoCult“. Artiklen sætter fakta på mode industrien og den verserende veganersnak der om ikke at bruge uld, læder og silke. Fordi hvad gør de veganske alternativer egentlig ved vores miljø? Har PETA fat i den lange ende eller kan deres videoer være skyld i, at snakken omkring de kompromiser, som reel bæredygtighed kræver, ikke bliver taget op? Og kan man overhoved sætte lighedstegn mellem veganisme og bæredygtighed? Ecocult er desuden super spændende at følge på Instagram og hendes Stories giver altid anlæg til inspiration, viden og eftertanke. Og så bliver jeg personligt star-struck, når hun liker eller kommenterer på mit indhold 😛

Jeg er Ugens Instagrammer ovre hos Boligmagasinet og jeg har i den forbindelse besvaret et par spørgsmål , bl.a. omkring nogle kommende hjemmeprojekter.

Jeg er øjeblikket ved at lære at tale med en robot herhjemme. Det har været ret underholdende. Mere om det snart!

 • Reply
  Trine Jørgensen
  10. december 2018 at 23:40

  Inspireret af dig skal min kæreste og jeg 4 dage til svensk lapland henover nytår i år 😊 glæder mig SÅ meget! Er der noget du specielt kan anbefale at tage med eller et godt råd man måske ikke lige har tænkt over? Vh Trine

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   11. december 2018 at 13:12

   Ej hvor fantastisk! Det bliver jo så vild en oplevelse!
   Flyver i til Kiruna ? Hvor skal I bo ?

   Jeg vil sige lej en bil i lufthavnen, så I kan komme ud og køre i den smukke natur, i de få timer det er lyst. Chancerne for at se rensdyr, hvis i kører mod Jokkmokk og Polarcirklen en stor!
   Hundeslædetur – evt. bare en kort nu hvor i har børn med. Book en tur dagslys, selvom vores mørketur, virkelig var fin.
   Gå ikke ned på uld!
   Download App’en “My Aurora Forecast”.

 • Reply
  Trine
  11. december 2018 at 14:19

  Tusind tak for det hurtige svar! Vi har dog ikke børn med 😂 men ja vi skal flyve til Kiruna, så skal vi bo den første nat i byen, da vi kommer sent. 2. Nat skal vi bo i noget der hedder actic gourmet cabin, dyrt men ser for vildt ud, tjek det ud! De sidste to nætter og til nytår skal vi bo i noget dee hedder Aurora Camp kurravaa, da der ikke var plads i Camp Alta, håber det bliver godt 🤞🏼 Vi har bestilt en dags hundeslædetur, overvejer snescooter tur nytårs aften 🤔

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   11. december 2018 at 20:47

   Hahaha…Jeg blandede 2 forskellige kommentare sammen i mit hoved hahaha….det med børn var på et andet post! Flot distræte !
   Men hvor ser det hyggeligt ud altså! Er der Sauna en af de steder ?

   Hvor er i heldige med heldagstur! Så får i både lys og “mørket” med! Det bliver det fineste!Bare ikke smid vanterne a la mig, hvis du har læst del 2 af Laplands rejsen.

   Jeg vil klart anbefale snescooter! Især turen der tager afsted fra Camp Alta.Den køre igennem de smukkester landskaber! Og så er det altså sjovt at fræse afsted og opleve landskabet på den måde!

 • Reply
  Campervan
  8. august 2019 at 8:55

  Dreams Come True or How to Visit Norway When You Are On a Budget … Perhaps we wanted to see fjords, mountains, northern lights, white nights or maybe

Leave a Reply