HVERDAG

Reklame: Sandkassens eneste sande pirat og et svært brillevalg

30. oktober 2019

REKLAME FOR SMARTEYES

De seneste par dage har jeg kastet mig ud i mit største selfiefest til dato, for jeg skal nemlig have nye briller. Og det må siges at have været en temmelig uvant situation! Jeg plejer jo for det meste at stå bag kameraet eller stå “med ryggen” til det og kigge udover en flok bjerge, en skov eller lignende (det har I nok bemærket, hvis I har været forbi min Instagram :p). Men nu er det er jo sådan, at briller sidder bedst i ansigtet og ikke i nakken. Så nu har jeg over et par dage ladet mig fotografere i fire nøje udvalgte brillestel, for at komme mig selv nærmere et endeligt par eller to.

Klap for øjet og en løftet pegefinger

Jeg har gået med briller lige så længe jeg husker det!
Som 4-årig var jeg sandkassens eneste sande pirat! Med en medfødt bygningsfejl (i øjet, ik’ os’) og et dovent øje, var jeg tidligt henlagt til fornøjelsen af en klisterklap for det ene øje og jah, briller!
Men min mor sørgede altid for de sejeste briller til mig! Hvis nogle af jer var med i brilleklubben i slut 80’erne, så husker I måske også de briller, hvor man kunne skifte farve, ved at klikke sådan nogle løse ringe på brillen? De var så forbandet smarte! Røde briller den ene dag, lyserøde den næste! Der var ikke et øje tørt!

Det var egentlig ikke fordi jeg blev mobbet, men jeg kunne bare ikke lide at have briller på – som så mange andre børn, vil jeg tro! Jeg valgte f.eks bevidst at lege vildt, så jeg kunne blive fritaget for at have dem på i frikvartererne! Det var hårdt arbejde hahaaa og jeg fik mange løftede pegefingre fra voksne om vigtigtheden af at beholde mine briller på! Jeg glemmer aldrig dengang en lærervikar spidst fortalte mig, at jeg ville blive blind, hvis jeg ikke beholdte dem på! Det er vidst, hvad man kalder langsigtet konsekvenspædagogik! Jeg kom i hvert fald hjem med gråd og hyl overbevist om, at jeg ville blive blind, inden jeg var var fyldt 18! Det kunne min mor heldigvis hurtigt få afkræftet. Men for en stund tog jeg alligevel brillerne lidt mere alvorligt – også når jeg var uden voksent opsyn 🙂

Spoler vi lige godt 30 år frem, har jeg gennem årene egentlig også har været lidt dårlig til at gå med min brille. I korte perioder har jeg dog været ok god til det – f.eks. da jeg var under uddannelse. Jeg tror det bunder i, at jeg i det daglige ikke rigtig bemærker, hvor dårligt mit syn er på mit ene øje. Det gør jeg faktisk kun, når jeg skal lægge makeup på mit bedste øje. Mit højre øje kompenserer rigtig meget for det venstre, noget jeg igen fik bekræftet under min seneste synstest. Så optikeren foreslog, at jeg dagligt træner øjenmuskulaturen, med blyantricket; I ved den, hvor man følger blyanten helt ind til næsen, så man bliver skeløjet.
Jeg bemærker også lidt til mit brillebehov, når jeg sidder foran computeren. Der spænder jeg omkring øjnene og rynker bryn og det er uanset om det er herhjemme i blog øjemed eller på arbejdet i Sundhedsplatformen (Well, de fleste af os ser jo anstrengte ud, når vi har med SP at gøre). Hovedpine og et anspændt look er i hvert fald hverken rart eller flatterende. Ingen gider ligne en sur sygeplejerske. Så nu vil jeg øve mig i at gå med briller noget mere.

Slut med at kigge på prismærket – når prisen er ens på alle hylder

En af årsagerne til at jeg valgte samarbejdet med Smarteyes er selvfølgelig, at de har virkelig mange flotte og ikke mindst forskellige brillestel – alle skandinavisk designet. Og så synes jeg, at det er nemt og sympatisk, at alle deres stel koster det samme. Man kan altså vælge lige præcis det stel man ønsker, uden at man behøver kigge på prismærket og gå på kompromis med sin egen stil. Alt er altså inkluderet i prisen: tynde glas, antirefleks behandlede glas, hærdning og bredt læsefelt.

Brilleshopping made super easy!

De 4 briller jeg står og skal vælge imellem

Jeg bestilte min synstest hos Smarteyes på Amagerbrogade. Lige den forretning ligger belejligt tæt på Amagerbro Metrostation.

Da synstesten var overstået, gik jeg ellers i gang med at “plukke” briller i butikken og den virkelig søde optiker fangede hurtigt, hvilken stil jeg var til! Hun fik effektivt samlet briller ind, som jeg havde overset, inklusiv nogle lidt “modigere briller”, som jeg faktisk var ret glad for at blive udfordret på.

Jeg føler mig så forbandet kejtet, når jeg står og spejler mig foran andre. Men her var balancen mellem vejledning og alenetid foran spejlet helt harmonisk, for sådan en besværlig en som mig. Det blev i hvert fald bemærket og værdsat! Det var en virkelig god oplevelse.

Nåh men ca. 17 par blev kogt ned til 6 par og så var jeg klar til at tage hjem med mit lille prøveudvalg, som har resulteret i en billedkavalkade – af mig. Det skal jeg lige vænne mig til, omend det var en sjov opgave.

I kan få 30 % rabat på en brille frem til d. 1/12, hvis I bruger koden “Copenhagenwilderness30” Koden skrives i feltet “Eventuel Kampagnekode”, når I booker en synsprøve i en af deres butikker i Danmark. OBS: rabatkoden kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.


I må endelig gerne give jeres besyv med! Jeg synes det vil være sjovt at høre, hvilket par I synes klæder mig bedst! Jeg har også lånt et par “modige briller” med hjem, som jeg faktisk synes er drøn flotte. Men jeg kender mig selv nok til at vide, at de nok vil blive til skuffe-briller. Så dem har jeg alligevel ikke ladet indgå blandt mine potentielle keepers. Men I kan se dem i bunden af postet. De har den fineste 70’s vibe!

Brille 1 (Den tunge): er på mange måder modsætningen til “den lette” briller herunder. Non Violence er en kollektion der finansielt støtter NGO’en “Projekt Non-Violence” – en organisation der lærer unge mennesker at løse konflikter fredeligt.
Model: H337


Brille 2 (The Cat Eye): er fra kollektionen Naturel Nomad, som generelt er en kollektion jeg har forelsket mig lidt i. Hele kollektionen er inspireret af 70’erne og er lanceret i en farvepalette af varme og jordnære farver. Lige dette par i sort/guld kunne jeg sagtens forestille mig også at få sat solbrilleglas i.
Model: C226


Brille 3 (den lette): Stilrig & minimalistisk unisex brille og en af mine store favoritter. Stellet er også fra Non Violence kollektionen.
Model: M467


Brille 4 (Cat eye look 2): Brillen er fra kollektionen Urbanist og er super klassisk og elegant.
Model: C210


Smarteyes har også en mere bæredygtig kollektion, som jeg havde set mig lun på hjemmefra – Elements hedder den og er fremstillet i et bionedbrydeligt produkt. Brillerne er drønflotte, men desværre passede de ikke mit ansigt,. En skuffebrille er ikke særlig bæredygtig, ligegyldig hvor bæredygtigt den er produceret.

De modige briller – Hello 70’s

En af de ting Smarteyes er lidt på forkant med er de farvede brilleglas – hello 70’s! Jeg får de vildeste associationer til min mors ungdomsbilleder med stram rullekrave og fløjelstrompetbukser!

Brillen til højre: Er fra Club Collection og hedder Model H475

Brillen til venstre: Er fra kollektionen Panto og hedder LANE

Husk at I er virkelig meget velkomne til at skrive, hvilken der er jeres favorit. Jeg tænker umiddelbart, at jeg viser mit endelig valg på Instagram en af dagene. Selvom jeg har et par klare favoritter, så synes jeg faktisk at det er en ret svær beslutning.

Husk at I kan bruge min rabatkode “Copenhagenwildernes30″ for at få 30 % rabat, til og med d. 1/12. (Jeg tjener ikke noget på at I bruger koden og tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter).

 • Reply
  Marianne
  30. oktober 2019 at 20:53

  Nr 1 & 4 er vildt flotte på dig! Jeg krydser fingre for at jeg snart kan få mig nogle læse briller…. Briller er fine accessories, men nej nok ikke hvis man er barn på legepladsen ?

 • Reply
  karen Møller
  4. november 2019 at 0:50

  Nr. 1 af dem du har på, ikke dem der ligger på bordet.
  Hornbriller, ret store og brede, men fremhæver dit ansigt vild godt

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   12. november 2019 at 12:44

   TAK KAREN…DET ENDTE PRÆCIS OGSÅ MED DEN BRILLE <3

 • Reply
  Pia Trans
  4. november 2019 at 7:27

  Den tunge! Men jeg er generelt vild med briller som kan ses, og bruger selv en meget voldsom sag – selvom jeg er lige så dårlig som dit unge jeg til at tage briller på…

Leave a Reply