ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Bjælkehytten i Sydsverige & en guide til aktiviteter og oplevelser i området

6. november 2019

Forrige weekend tog vi på en ganske impulsiv forlænget weekend, i det syd svenske med min familie. Jeg ved overhovedet ikke, om man kan kalde 10 dage for impulsivt. Det føltes i hvert fald sådan, da vi alle sammen fik det til at gå op med vores respektive arbejde.

At finde en hyggelig hytte var ligesom hele omdrejningspunktet for turen; et sted hvor vi kunne hygge foran en brændeovn, lave bålmad, være tæt på naturen, sanke og spille brætspil/Quizkampen til langt ud på natten. Vi var heldige at finde og leje den mest fantastiske hytte, der bogstaveligt talt fik lagt min indbakke ned på Instagram. Så derfor tænkte jeg, at jeg ville lave et lille permanent post med link til hytten og med et par tips til området.

Hytten lejes via Airbnb : Bjælkehytten i Sydsverige

Vi var 5 voksne og 3 børn afsted og der var plads til alle i de 3 soveværelser. Hytten er sådan en vaskeægte død-charmerende norsk bjælkehytte, der dufter helt vidunderligt af træ og brændeovn!
For os var det jo nærmest en poetisk fuldtræffer; Norge og Sverige forenet, lige op af den skønneste nåleskov, med det blødeste og grønneste mos i skovbunden. Jeg ELSKER når jeg kan få lidt af mine to favorit lande. Lidt ligesom da vi i sommers tog på en en-dags hike gennem Trestiklan Nationalpark i Vestsverige. Ruten tog os ind på Norsk jord til en DNT hytte, hvor man kan overnatte. En anbefalingsværdig tur, gennem en fantastisk smuk skov, der har det hele; storslået fauna, søer og klipper. I kan læse om hiken her (FIY: Postet er lavet i samarbejde med Visit Sweden og er derfor “Reklame”)

Jeg har ikke spurgt ejerne om jeg må lave et blogpost, så jeg vil ikke komme med oplysninger om placering eller øvrigt. De spørgsmål må rettes til ejerne via Airbnb. Men, det jeg kan sige er i hvert fald, at hytten var helt perfekt for os, den havde det vi skulle bruge, der var et fint lille køkken, en dejlig brændeovn, bålplads og kun 2 naboer, som jeg forestiller mig man slet ikke bemærker om sommeren, når alt er frodigt. Det er i min optik et ægte sommerhus, sådan et vi selv viiiiiiiiirkelig går og drømmer om.

Haven går direkte ind i den skønneste nåleskov.
Bålpladsen i haven, hvor det blev sunget og spillet guitar.

Vi lavede bål hver dag og trænede båltænding med tændstål, sammen med børnene.

Tæt på huset inde i skoven står der 2 træer og krammer… ægte treehugging

Oplevelser & Aktiviteter i området

 1. Ro i Kano eller i kajak på Kanotcentralen i Stockamöllan.
 2. Tage en af de mange vandreruter i Söderåsen Nationalpark. Husk Naturlegepladsen for de mindre børn ved hovedindgangen. I kan se alle ruterne på dette kort. En lille smuk rute langs med vandløbet fra mine billeder er den der er markeret med skiftevis blå & gule prikker.
 3. Picnik ved en af de mange bordbænkesæt i Söderåsen eller ved en af bålpladserne. Særligt oppe ved Koppahatten i Söderåsen er der skønt og man kan køre hele vejen derop. Der er også en café ved Skäralid indgangen
 4. Overnat i telt eller i en af de to Shelters ved Klåverödsdammen. Området byder på mange fine trails. I kan se dem på kortet her. Nede i højre hjørne på kortet, kan i se dammen, hvor Allan og jeg campede den sidste nat. Der kommer snart et blogpost op omkring det skønne sted.
 5. Spis vafler hos Lotta på Åsen. Vi var der en grå dag og det var så hyggeligt. Jeg kan lige forestille mig en sommerdag i haven. Prøv deres jordbærsaft. Den er helt vidunderlig.
 6. Tag på genbrugsjagt. Find den første og den bedste biks, der ligger typisk altid en brochure med oversigt over områdets forretninger og deres åbningstider. Vi så i hvert fald den samme folder flere steder.
 7. Besøg Skåne Djurpark – de skulle angiveligt også have en fantastisk trætop klatrepark
 8. Find vandfaldet eller stenhulen i Söderåsen Nationalpark
 9. Tag ud og rid i Söderåsen med Söderåsens Turridning
 10. Gå en tur i Hjorthagen Wrams Gunnarstorp – i indhegningen der består af en 3 km stenmur fra 1500-taller findes Sverige ældste bestand af ca.90 rådyr. (se billede af den gamle port længere ned)
 11. Book evt. en nat i en Mongolsk Jurt. Vi boede 2 nætter i en sidste år og det var en helt fantastisk oplevelse. I kan læse om oplevelsen her (FIY: Postet er lavet i samarbejde med Visit Sweden og derfor “Reklame”)
En gammelt busskur og prøv lige at se lampen og den tågede baggrund…ammen altså!
Hjorthagen Wrams Gunnarstorp, inde bag den gamle stenmur ligger et naturreservat med mange rådyr.
Dette forladte tog står på järnvägsgaten i Ljungbyhed, hvis man fortsætter lidt forbi Rönneådalens Sport & Fritid, hvor man kan leje kanoer.
Udsigten fra toppen af Söderåsen. Man kan kører hele vejen derop, hvis vandreturen derop ikke lige er sagen.
Man kan gå hele vejen rundt om Skärdammen med barnevogn. Det er caféen og visitor centeret, man kan se i det fjerne.
Blå gul rute….

Skärdammen.

Ikke langt fra udsigtposten i træ ved Koppahatten, kommer man til dette fantastiske spot.
Samme udsigtspost sidste sommer…

Vaffelfest hos Lotta på Åsen

Klåverödsdammen…jeg får snarest strikket et post sammen med hvor vi præcis lå mm.

  Leave a Reply