ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Et kig indenfor i Danmarks første trætop hotel – Løvtag

14. juli 2019

Endelig har vi fået et “Trætop hotel” Danmark, som helt fair and square kan snige sig op på siden af de smukke trætop oplevelser vi så ofte har haft i vores nabolande Sverige og Norge. Altså vi har ikke selv været der, men jeg har pænt spurgt ejerne om tilladelse til at dele deres billeder, af pure jubel over at vi nu herhjemme også kan være med på, at give den oplevelse det er at bo i træerne! Og måske der er nogle af jer, der står og mangler et lille natur escape udover det sædvanlige her i det danske? Jeg vil i hvert fald vove og påstå at det her, er et fint bud.

En lille skov ved Als Odde i Jylland, er der hvor Danmark har fået sit første trætop hotel – eller i hvert fald det første trætop hotel, som jeg har kendskab til! Men, lad mig endelig vide hvis der er andre, som jeg på mystisk vis har overset. Trætop hotellet hedder Løvtag og kommer til at bestå af 9 hytter, hvoraf den første allerede står klar og kan bookes.

Hytterne er eksklusive og ret karakteristisk for Danmark, er de selvfølgelig arkitekttegnede – det lyder måske lidt negativt, men det er bestemt ikke sådan ment. For selvom jeg personligt er mere til de “mere autentiske” og primitive trætophytter, så kan de her arkitekttegnede noget andet, som jeg også er virkelig fascineret af. Det er den lyksalige kombination af at være outdoor freak og bolignørd der spiller ind her; jeg er edder svær at gøre utilfreds når det hele går i symbiose.

Af andre arkitekttegnede hytter som jeg også synes er super interessante er f.eks. PAN i Norge (Vi overvejer at booke en nat hos dem på vej til Senja her i august) og Tree Hotel i Sverige, hvor kreativiteten på alle måder har fået frit løb! Se f.eks hytterne “The Birds Nest” og “The UFO” – jeg elsker dem for deres totale weirdness!

Løvtag i Himmerland

Hytterne er tegnet af arkitekten Sigurd Larsen og de kommer alle til at bestå af et åbent stueplan med fire sovepladser, køkken, bad, toilet og en tagterrasse i trækronen ca. otte meter over jorden. Den hytte der står klar, er bygget omkring et stort gammelt fyrretræ, som går igennem både stue og tagterrasse – det er simpelthen så smukt integreret.

Den smukkeste detalje med det “indbyggede træ” og prøv lige at se køkkenbordpladen.
At sove med træerne…

Jeg har aldrig befundet mig i den del af Danmark, men området omkring Løvtag, skulle eftersigende være helt perfekt til cykel- og vandreture. Og så er der jo Mariager fjord, som blandt andet er kendt for sine gode fiskemuligheder. Meget andet ved jeg ikke omkring denne del af landet – men jeg udelukker da ikke at min Vestjyske mand, bør tage mig under armen og viser mig hvad hans fastland har at byde på en dag. Det var måske også på tide efter snart 11 år 😛

Tagterassen…

For mere inspiration til træhytter og trætophuse i Sverige og Norge kan i danne jer et nogenlunde overblik her. Jeg mangler stadig at beskrivelser fra en del hytter i Norge her på bloggen. Men om ikke andet finder i the missing ones her #Copenhagenwildernessonadventure

    Leave a Reply