ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER VORES TØRRELOFT

Live Small, Dream Big – når drømmen bliver til virkelighed

23. juli 2019

Drømme kan blive til virkelighed og en af mine er lige blevet det. Shit det lyder super corny! Jeg kan selv høre det! Men det er jeg også lige nu; gennemsyret af cornyhed i bar’ taknemmelighed. For min drøm er ovenikøbet blevet toppet med et twist, som jeg ikke lige selv havde set komme, før jeg ved et tilfælde opdagede det på Instagram!

For et lille års tid siden, fik jeg en lang besked fra Brent der står bag populære Tiny House på Instagram. Han spurgte umådeligt høfligt om jeg kunne være interesseret i, at mit billede af “Den flydende hytte i Sverige“, med Allan stående på dækket, kom i en Coffee Table Book! Bogen skulle indeholde en masse billeder og fortællinger om små hytter verdenen over. Og så skulle bogen udgives på forlaget Penguin i både USA og i Europa ( et kæmpe forlag!)

Men var det en fake mail?

Det lød lidt for godt til at være sandt!

Jeg var længe skeptisk! Selv da jeg skulle Skype med Brent, frygtede jeg lidt at der ville trone en eller anden creepy fellah frem, med en helt anden agenda. Min fantasi fejlede intet! Anyways, Brent var Brent og han var altså langt fra Creepy. Han var virkelig rar – all good!

Altså jeg er jo bare hobby fotograf. En passioneret hobby fotograf, uden crazy udstyr eller andet sådan rigtig vildt gear (I kan læse om mit kamera her). Så at få mit billede i en bog, det både syntes og synes jeg stadig, er ret vildt! Og så endda i en bog, som jeg uden tvivl selv vil købe og bladre drømmende igennem! Mit billede og mit navn – i en bog. Det var helt uvirkeligt fint!

Efter mange mails og en kontrakt med meget indskærpede rammer for hvordan billedet må bruges – gav jeg Brent lov til at bruge billedet. Jeg får ikke noget for det. Ingen royalties eller noget. Der er muligvis mange fotografer der vil himle ved den tanke. Men hånden på hjertet, så har jeg det så fint med det og det er det vigtigste. Jeg har et minde for livet og lige den her mulighed, hverken turde eller tør jeg tro på opstår igen.

Men så skete der noget uventet

Nu kommer jeg til chokket, som opstod da jeg ved et totalt tilfælde skrollede igennem billeder på Instagram og pludselig genkendte mit eget billede – hyttebilledet!

Mit billede er ikke kun endt i bogen, det er også kommet på forsiden af bogen!!! En ægte forside! Det er simpelthen for sindsygt! Jeg måtte ind og tjekke flere gange på @Tinyhouse, hvor billedet af prøvetrykket lå. Jeg spammede Brent i hans inbox, velvidende at han nok sov, da det var nat i USA. Efter et par nervepirrende timer, hvor jeg næsten ikke turde tro på det (fordi der også var et billede med en anden version af bogen – altså med et andet cover), svarede Brent endelig! Det var skisme sandt! Det europæiske forlag havde været fuldstændig begejstrede for mit billede, imens at forlaget i USA var gået med et andet. Så fra at være fuldstændig pladask benovet, stolt og ydmyg over at være featured i bogen (hvilket jeg stadig også er), så kommer mit billede til at ligge til fuld skue rundt i Europas boghandlere og hjemme i folks hjem! Yikes! Mit billede blandt alle de dygtige fotografer der også har givet deres bidrag til bogen! Jeg er stadig helt igennem målløs og jeg tror ikke helt på det, før jeg selv står med bogen.

Hvad endnu sjovere er, at miniature Allan kommer til at ligge hjemme i folks stuer. Drømmen om at være forsidemodel, som han aldrig før har haft, er nu pludselig meget vigtig! Han bliver aldrig den samme igen hahaaa! Diva-nykkan!

Tiny House – Live Small, Dream Big som bogen er endt med at hedde, er en 250-siders moppedreng, der indeholder alt det jeg holder af; små hytter og natur. Jeg glæder mig sådan til at modtage den og til at blive inspireret af andre skønne hytter og mennesker. Bogen kan forudbestilles på Amazon og koster knapt 120 kr. i hardcover versionen, hvilket jeg egentlig synes er ret billigt! Bogen udkommer d. 15 august… så bestil bestil bestil! Jeg er sikker på at den super smuk og vil pynte langt de fleste steder :p

Jeg har købt ikke mindre en 5 eksemplare! Så er der plads til at vælte kaffen i et par år. I know me!

I kan se størrelsen på bogen her (billede 4).

Om bogen står der så fint skrevet på Amazon:

finding escape, inspiration and a window into a freer, simpler, happier kind of life.

Bogen er forresten ikke rosa – den er helt hvid. Jeg ved ikke hvorfor den ser sådan ud inde på Amazon.

 • Reply
  Stine
  23. juli 2019 at 18:36

  Et massivt tillykke!Okey, det er temmelig blæret at have en coffeetable book liggende med ens eget billede på forsiden ✌?❤️

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   23. juli 2019 at 18:41

   TUSIND TAK for din søde besked 😀
   Det er lidt vildt og også lidt nørdet. Men et perfekt “produkt” for en som mig, der elsker interiør, hytter og fotografering 😛

 • Reply
  Trine
  23. juli 2019 at 20:07

  Så sejt og fortjent! Min kæreste og jeg besøgte Naturbyn for et par uger siden, og tænker det også er god og velfortjent reklame for Thomas der har den ?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   23. juli 2019 at 20:16

   Tusind tak 😀
   Det er lige præcis det. Thomas er simpelthen noget af det rareste 🙂
   Vi har været der 4 gange nu og der er altid noget helt specielt <3
   Den eneste ulempe kan bare gå hen og blive, at det selvfølgelig kan blive svært at komme til at booke hytten i fremtiden - hahaaa. Men jeg under ham det så meget <3 😀

 • Reply
  Marianne
  23. juli 2019 at 20:22

  Du er en så dygtig fotograf, der forstår at få det smukkeste frem.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   23. juli 2019 at 21:17

   Tak for den søde søde kommentar Marianne <3

Leave a Reply