ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Reklame: Let the adventure begin – Lidt om vores rejsetasker

30. august 2019

Reklame for Victorinox

Backpack: Almont Active Lightweigt i Sort.

Lige nu befinder jeg mig ombord på mit livs anden mest bølgede færgeoverfart på vej fra Moskenes, på Lofoten øerne, til fastlandet og Bodø. Fire meter høje bølger og en søgang, der gør det svært for de fleste at valse elegant afsted i lige baner. Men efter en noget vild færgeoverfart fra Hirtshals til Langesund for et par uger siden, så er den lektie lært! Søsygepillen er købt og ”administreret”, som vi på sygeplejefagligt sprog så teknisk kalder en indtaget pille (bare minus registreringen).

Inden afrejsen til Norge skrev jeg et post omkring det basisudstyr, som jeg synes er godt at have med på hikes og telturer. Udgangspunktet er selvfølgelig det gear vi selv har. Nu er jeg nået til at skrive et lille post omhandlede de rejsetasker vi har valgt at tage med på roadtrip’en, og hvordan vi ligesom har organiseret os i bilen.

MAD TIL 3 UGER

Alt mad undtagen friske varer, som frugt, grønt og brød købte vi hjemmefra og organiserede det i kasser i bilen. Madvarer er noget billigere i Danmark og desuden er jeg overbevist om, at vi med at have købt og tænkt fremadrettet også har forebygget en masse impulskøb og vi derved har sparet penge. Meget af maden har været produkter, der kan holde sig uden for køl og i en kølig bil/telt: Bønnepostejer, andre plantebaserede produkter, konserves, risretter, supper, pastaretter og tortilla. Vi har selvfølgelig også haft en del frysetørret mad med til vores hikes. Real Turmat og Adventure Food er vores favoritter.

Da vi er i Norge på et tidspunkt med afbrændingsforbud, har vi måtte tænke bort fra bålmad, som ellers er favoritten. Måltiderne har vi derfor skulle tilberede på Trangia eller på varmt vand (det frysetørrede). Vi har derfor også haft en 12L dunk med vand med på hele turen, hvilket gjorde os langt mindre afhængige af restepladser mm.

JEG LÆRER DET ALDRIG

Vi har valgt at tage lidt forskellige tasker med på vores roadtrip, da vi skal så meget forskelligt – lige fra hytteture, hoteller, korte vandreture og længere vandreture. Vi synes det er rart at kunne tilpasse os omgivelserne og aktiviteterne.
Vi har erkendt pakket meget mere end nødvendigt (meget), men vi har pladsen i mine svigerforældres bil, så det har vi udnyttet fuldt ud. Vi behøver altså ikke at “vende underbukser”, hvilket jo er total luksus. Alligevel ender jeg altid med at bruge meget det samme tøj og ikke bruge noget nær 40% af det jeg har med. Jeg har for det meste haft mine trekkingbukser og mine løbebukser – de samme t-shirts har også kørt i rul. Og selvom jeg har fået et par fine kommentarer på Instagram for at ”se godt ud i vildmarken”, så er jeg altså virkelig glad for, at der ikke er duft-effekter på det medie! For I skulle bare vide hahahaa 😛

DEN STORE BAGAGE

Vi har bl.a. valgt at tage vores store Vx Touring Expandable Duffels fra Victorinox med. De har virkelig været vores pålidelige rejsemakkere rundt i Skandinavien hele denne sommer.
Vi har den store antracit grå duffel Duffel og den helt sorte Vx Touring Expandable Duffel.

Vores Duffels er robuste, lette og pålidelige – de kører altså virkelig godt! Og så er vi bare ret glade for det lidt mere sporty bløde look, som altså stadig gør det muligt at organisere indholdet. VX Touring serien er nemlig framet, selvom den ser “blød” ud. Til trods for framingen, så kan kapaciteten udvides til hvad der synes uendeligt.

VX Touring Expandable Duffel og computerrygsækken fra samme serie. Den kom lige med under armen op af en skrænt til vores lille hytte i Stokkvågen. Tasken er lige akkurart smal nok til at jeg kan bære den sådan.

Vores Duffels udgør i bilen vores ”base” eller tøjdepot på de dage, hvor vi skal ud og vandre. Og så har vi haft en Ikeapose til vasketøj og en skraldespand.

Vores rullende garderober i henholdvis Norge og Sverige. å

Vi har også en mindre VX Touring Duffel; en 2-in-1 backpack & Duffel. Ligesom de to store Duffels er der plads til at udvide kapaciteten betragteligt. Den feature som jeg er mest begejstret for er, at man udover at kunne trille den, som en almindelig kuffert, også kan tage den på ryggen! Duflen har nemlig skulderstropper, der kan lynes frem ved behov. Vi har ikke lige den taske med til Norge, men vi havde den f.eks. med til Småland, hvor vi skiftede meget mellem at opholde hos i bymiljø og ude i naturen. Det ene øjeblik trillede vi rundt i Västervik og i det næste skulle vi ned af en skrænt, for at nå vores kano, så vi kunne padle ud på den ø, hvor vi skulle overnatte. Der var det altså ret smart, at Allan lige kunne tage den på ryggen.

Vi har selvfølgelig også taget vores vandrerygsække med, som begge er på 65 L. For ligegyldig hvor godt kørende vores Duffels er, så kommer de ikke op på en Norsk Fjeldtop. Her er det vigtigt at man tager ind i en Friluftsforretning og prøver sig frem ift. komfort, størrelse mm. De primære forskelle på vandrerygsække til mænd og kvinder er skulderstropperne, hoftebæltet og ryglængden.

Vores lille Vx Touring 2-in-1 Duffel.

DE MINDRE TURRYGSÆKKE

Udover vores store rygsække har vi også et par mindre med, herunder vores Altmont Active Lightweight Backpack på 25 L til dagsturene og en Vx Touring computerrygsæk, hvor der også er plads til mit kamera, GoPro, Harddisk, Batterier og Drone, Lidt snacks, vand og overtøj.

Almont Active Lightweight Expandable Backpack i farven “Dark Teal” – er min favorit og så elsker jeg farvekombinationen.

    Leave a Reply