ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Reklame: 48 Timer i Göteborg

2. maj 2018

Reklame for Visit Sweden

visitgoteborg

Forrige weekend tilbragte Allan og jeg i fuldstændige eventyrlige Göteborg, hvor vi, i de 48 timer (og lidt til) vi havde byen, fik så mange fine oplevelser at jeg slet ikke ved hvor jeg skal starte. Jeg vil dog forsøge at “efter-berette” vores weekend getaway, så kronologisk så muligt, men med nogle få modifikationer, da tiden, set i bakspejlet, kunne have været udnyttet ENDNU bedre, selvom jeg synes vi gjorde det til guldmedalje! For trods for flittig planlægning under togturen derop, så er det altså bare nogle gange sjovere at gå 2 km til venstre, selvom planen dikterede, at man skulle have været drejet til højre. Get away and get lost! Det er altså lidt hyggeligt ikke altid at vide hvad der kommer omkring det næste hjørne!

Göteborg er helt perfekt til en forlænget kæresteweekend. Det tager ganske kort til at komme der til og så er det en storby, der har charme som en lille by. Det er vi altså gode til her i Skandinavien. Det med byplanlægning! Jeg forstår så udemærket udlandets begejstring for vores hyggelige byliv og arkitektur! Og på det område står Göteborg altså stærkt! Byen har nemlig oceaner af fine bygninger, charmerende gader og stræder og et væld af hyggelige barer og restauranter, samt en masse muligheder for kulturoplevelser og shopping.

Jeg har i bunden af postet samlet en masser restauranter og barer, som jeg blev tippet til under rejsen, men som vi ikke kunne nå. Mange af dem ser virkelig gode ud!

Weekenden var vi inviteret på af Visit Sweden Denmark, men kun to ting lå fast; den første frokost og middagen på dag to. Det er fantastisk at få så frie tøjler til at gå på opdagelse og give jer Göteborg fra mit Point of View! Så jeg håber I finder guiden nyttig og lad mig endelig vide om der er noget der bør tilføjes, da jeg tænker at guiden kan være dynamisk og at tips i kommentarfeltet kan være nyttige for alle der bevæger sig op til byen med de mange sporvogne. Hvis nogen af jer overvejer at følge vores “back to nature road trip”, som vi lavede sidste år, så går turen altså også forbi Göteborg 😉

REJSEN

Vi steg på toget fredag morgen med kursen mod Malmö, hvor vi lige akkurat kunne nå at tanke kaffe og morgenbrød. Vi vidste nemlig ikke at hurtigtoget, vi skulle skifte til, havde en hel vogn med en café/kiosk. Det opdagede jeg først lige inden vi skulle af toget. Det er vi jo ikke ligefrem vant til hjemmefra. Men nu ved I det! Skulle I få lyst til sandwich, snacks, kaffe eller et glas hvidvin!
Det tog en smule mere end 2 timer før vi landede på Göteborg Central Station. Effektivt! Hvis man gerne vil undgå at skifte tog i Malmö (børnefamilier eller lignende) så kan man også tage toget direkte fra København. Dog er det ikke med et hurtigtog, men med Øresundstoget. Rejsen bliver faktisk heller ikke meget længere af den grund; cirka 3,5 timer tager den. Vil man have det endnu mere luksus, så kan man faktisk også flyve direkte fra Kastrup Lufthavn og nårh ja man kan da også sejle! Der er simpelthen ingen undskyldning for ikke at besøge den lille metropolis, fordi man kan komme der til på alle tænkelige måder.

HOTELLET

Vi var indkvarteret på Sveriges tredje ældste hotel; Hotel Eggers, der bogstaveligt talt ligger side om side med Central Stationen, hvilket var ekstremt belejligt. Hotellet har udsigt til Drottningtorget og de myldrenede sporvogne og så fortjener det altså en lille salgstale, fordi det var simpelthen så direkte bedårende; som en lille tidslomme, hvor fløjel, kvaster, vilde tapeter og dramatiske farver eksploderede i et boudoiresque Eldorado. Ih hvor jeg “Næh’ede” mig igennem hotellet og den lille grønne vinterstue der ligger i forlængelse af baren. Her snublede jeg selvfølgelig kort efter ankomst foran alle andre gæster. Man kan heller ikke have mig med nogen steder.

visit-sweden-1-8

vs36Som taget ud af et “The Great Gatsby” moment.

visit-sweden-1-4 Var vores værelse ikke bare overdådigt? Jeg smugkiggede på de andre værelser på hjemmesiden inden vi tog afsted og der er nogle af værelserne der er langt mere ekstravagante! Men jeg var altså knusforelsket i “det røde værelse” og så glad for at det var det vi fik anvist. (Værelset er nummer 256, hvis der er nogen der skulle være interesserede). Et lille “obs”; hvis man er meget generet af “bystøj”, så bed om et værelse der ikke vender ud mod torvet, da sporvognene godt kan larme lidt i de tidlige morgentimer. Allan sov fra det og jeg var jo allerede oppe, som det A-menneske jeg nu er. Så vi var ikke generede. Men ellers ligger der ørepropper på værelserne.

vsHavde jeg haft stiletter og en Flapper kjole med, havde jeg sat Edit Piaf på Spotify og sippet whiskey, som epokens frigjorte kvinder (næsten) gjorde i den røde drøm af en velour sofa!

visit-sweden-1En overdådig morgenmadsbuffet er inkluderet i opholdet på Hotel Eggers og den serveres i den store Restaurant & bar, der i ét trækker tankerne hen på Paris, Titanic og som nævnt “The Great Gatsby”!

TIPS TIL TUREN

Rejsekort

Selvom Göteborg ikke er kæmpe stor, så kan det virkelig anbefales at købe et rejsekort, da byens hyggelige sporvogne bringer en nemt og bekvemt omkring i byen. Rejsekortet kan ligeledes anvedes i byens vandbusser, som man også kommer til at sejle et par ture med, hvis man følger min guide. Et 3-dages kort, koster omregnet ca. 135 kr. og kan hentes på app’en Västtrafik To Go.

Tilbud på oplevelser i byen

Gothenburg Pass giver adgang til mange kulturelle oplevelser og forlystelser i byen. Vi fik ikke udnyttet vores 3 dages pas helt,  fordi mange af de ting vi ville, først starter op her i sommermånederne. Men vi fik i hvert fald to fine oplevelser ud af det, som jeg fortæller om senere i postet.
Passet giver f.eks. adgang til forlystelsesparken Liseberg som åbner i slutningen af april. Busture rundt i byen, kanalrundfarter, en guidet sejltur ud i Göteborgs smukke skærgård (den ville vi så gerne) og meget mere. Det kan i hvert fald rent økonomisk betale sig at erhverve sig, hvis man gerne vil opleve 3-4 af de ting passet givet adgang til.

visit-sweden-1-30Da vi havde checket ind skinnede solen, himlen var blå og sulten havde meldt sig. Her gik vi igennem byen, ned til et af de mange hyggelige kanalområder som Göteborg byder på. Her ventede os en frokost i solen på Barabicu, tæt på et par andre restauranter, hvor folk også havde stimet sig sammen i solen. Göteborg skulle være kendt for at være en by, hvor borgerne benytter sig meget af at spise frokost ude. Det kunne mærkes! Der var skisme run på, men servicen var heldigvis effektiv.

Barabicu

Restauranten er indrettet i en rå, industriel New Yorker vibe stil. Jeg var selvsagt begejstret for atmosfæren og maden der trækker spor til det nord- og sydamerikanske køkken, var så god. Grillet kød er deres force, serveret med ærlige svenske råvarer.

visit-sweden-1-9En perfekt cocktail krog

Barabicus bar skulle også være en af byens bedste og jeg kan levende forestille mig, at det store lokale og de udendørs pladser er et trækplaster i eftermiddagsolen. Da vi kom, var der proppet og med ét var frokosten ovre og alle var væk.. undtagen os turister der gerne ville blive hængende lidt længere 🙂

visit-sweden-1-10

visit-sweden-8

Fiskekyrka & den engelske Kirke

Da vi havde spist gik vik rundt om hjørnet til Fiskekirken. Bygningen fra 1879 ligner til forveksling en norsk stavkirke. Her tilbedes der dog fisk, idet bygningen huser et lille fiskemarked. I Fiskekirken kan man både købe frisk fisk med hjem og nyde noget af den friske fangst on location i de 2 små restauranter. Bygningen er utrolig smuk udefra, men den skuffer ærlig talt lidt inden i. Men så kan man jo bare sætte sig udenfor og nyde sine købte specialiteter i stedet – fordi der var der i hvert fald skønt!

Lige rundt om endnu et hjørne finder man en rigtig kirke; den engelske gotisk inspirerede kirke; Saint Andrew’s Church. Derfra gik vi mod det hyggelige og trendy område omkring Magasinsgatan.

visit-sweden-1-11

Interiør shopping, Fika & Foodtrucks omkring Magasingatan & Vallgatan

I flere år har Artilleriet været på min interiør bucketliste og jer der fulgte med under mit sidste besøg i Göteborg ved, at jeg ærgerede mig fælt over at deres butikker ikke nåede at åbne inden vi skulle videre til Smögen og Dalsland! Artilleriet er noget af det fineste og lige rundt om hjørnet i den samme bygning ligger Artilleriets anden butik “The Kitchen”. Jeg hader lidt at skrive det: men det er altså bare Instagram worthy stylinger man bliver udsat for her! Så hav både jeres telefoner og dankort klar!
Noget jeg ville ønske jeg kunne “vise” jer, er den mystiske og helt vidunderlige duft der er i deres interiørbutik! Den er så lækker, at jeg endte med at købe nogle lidt pricy røgelsespinde, blot for at få noget af duften med hjem. De to butikkerne er et must! Interiørglad eller ej, så vil man bemærke det helt særlige “je ne sais quoi” og blive inspireret.

visit-sweden-1-37

vs-1Artillieret ligger ud til en gård der fungerer som parkeringsplads, men også som hang out spot for gårdens caféer og foodtrucks. Vi ærgerede os virkelig over at vi var så mætte, ellers havde vi galfet lidt mad i os fra Jinx Food Truck, der efter sigende serverer killer Asiatisk street food!

visit-sweden-1-14

visit-sweden-14

vs3

Artilleriet  & The Kitchen

vs44

I gården ligger vintagen forretningen Miss Ragtime, men også Grandpa, der udover et nøje udvalg af svensk designer tøj, også har et fint lille udvalg af interiør. Det er bestemt en butik at gå på opdagelse i. Og gå ikke glip af cafée Da Matteo – den ligger lige ved siden af Artilleriet (der ligger faktisk hele 2 Da Matteo’er i gården). Omgivelserne her er rustikke og de serverer virkelig FANTASTISK kaffe og helt fænomenalt bagværk. I baglokalet ligger deres lille kafferisteri, hvor man også kan tage plads.

Fra risteriet leder en trætrappe op til en dør, hvorfra man træder ud i den skønnneste lille baggård, fyldt med planter. Her kan man i hemmelighed spise sit bagværk ved et af bordene og bagefter gå på opdagelse i denne skønne interiør og plantebutik “Floramor & krukatös“. Det er altså et lille paradis! Vi aflagde butikken et besøg på afrejsedagen, hvilket var helt perfekt da jeg endte med at købe planter med hjem. Udvalget i forretningen er nemlig helt fantastisk og noget mere eksotisk end min lokale plantepushers og selve butikken kunne jeg altså uden at tøve flytte ind i!

Lige ud til “GÅRDEN” ligger også Norrgavel, her finder man Svensk design og håndværk.

GRANDPA

visit-sweden-16

FLORAMOR & KRUKATÖS

visit-sweden-1-29

vs35Fine Floramor der faktisk er ejet af en dansker.

visit-sweden-2-8Magisk!

vs37

Bevæger man sig af Vallgatan, som krydses af Magasinsgatan møder man 3 interiørbutikker der ligger trip trap træsko.

Vallgatan 12  kan det hele: Café i underetagen og tøj, interiør og beauty på første salen. Butikken har virkelig fint udvalg af ALT! Det lyder måske kaotisk, at man har så meget forskelligt samlet på en etage, men hele første salen er inspirerende med virkelig nøje udvalgt design. Caféen havde vi rent fysisk ikke plads til at lade prøvesmage, men deres sunde Bowls & wraps så virkelig lækre og farverige ud!

visit-sweden-18

Granit  Er en svensk interiørkæde, som mestrer “Nordisk Minimalisme”! Lækkert design, til få penge og så har de virkelig meget fint til især kontor og køkkenet! Jah, faktisk har de alt :p

visit-sweden-19

Designtorget

Lige over for Granit ligger Designtorget og de har specialiseret sig i Skandinavisk Design – så her finder man en stor portion dansk design, men også flere ukendte brands for mit vedkommende. Billeder fik jeg ikke taget.

visit-sweden-1-27I nærheden af Vallgaten og Magasingatan kan man udforske området omkring Domkirken, med de mange highstreet shops eller den lille hyggelige passage: Viktoriapassagen. Derinde ligger blandt andet en Da Matteo filial og en lille fin pop interiør butik, som jeg simpelt ikke kan finde ud af hvad hedder. Men det er ved noget med “Craft !?”. Hvis du ved dét, så lad mig vide det 😀

vs33

En smuttur på Favoritten

Efter at have shoppet på nogenlunde forsvarlig vis gik vi til Grönsagstorget og tog en sporvogn til Järntorget for at aflægge favoritten “Kafé Magasinet” et visit. Vi havde virkelig glædet os til et gensyn med deres fantastiske pizza’er og gode stemning. Og vi blev bestemt heller ikke skuffede! Dette sted er altså et MUST when in Göteborg!

Lige for at vende tilbage til det med “sporvogne”; det var for mit vedkommende min aller første gang i sådan en! Og jeg er begejstret! Særligt for de helt gamle, hvor man næsten skal tvinge dørene op for at komme ind. Man har det meget muligt ikke sådan, når det er hverdag. Men ih, tænk hvis sporvognen stadig kørte nede på Nørrebrogade! Det er ubeskriveligt hyggeligt og en helt anden oplevelse end at køre i bus. Frank Jensen…sæt i gang !

vs2Sporvogns cruisin’

Vi startede dog ikke med at sætte os direkte på favoritten, men på Olssons vin, der deler Orangeri med Kafé Magasinet. Der var proppet med mennesker og stemningen var i top! Vi fandt heldigvis hurtigt et bord og jeg fandt lige så hurtigt en syrlig favoritdrink og så blev der ellers tilbragt timer i hyggesnakkens tegn, inden vi blev rigtig sultne. Da det blev tid til aftensmad bestilte vi Pizza fra Kafé Magasinet og jeg fik IGEN mit livs bedste Pizza på denne plet! Én pizza der til forveksling ligner en kæmpe blinis, men som bestemt ikke smager sådan! Altså kommer I her – så køber I den! BASTA!

vs6Summer vibes og farver

visit-sweden-1Kafé Magasinet var proppet til bristepunktet og ligeledes var gårdhaverne. Men det lykkedes mig at knipse et par billeder dagen efter, hvor vi også kom forbi til en lille kaffe pause. Her sad der kun folk udenfor. Er der ikke skønt ?

vs5Da vi havde spist vores Pizza’er, satte vi os ud i den anden gårdhave, som Favoritten deler med “Tacos & Tequila“. Og jeg kan love jer for, at der var dømt sommeraften og mexico stemning her! Det var helt perfekt! Hvis vi ikke havde været så mætte, så havde vi uden at tøve bestilt deres Tacos, fordi de så helt eminente ud!

Overordnet set er det eneste ærgerlige omkring vores weekendtur, at vi ikke havde dage og plads nok i vores maver, til at prøve alle de skønne restauranter som byen byder på! Men jeg har som nævnet samlet nogle af de bedste barer og restauranter i bunden af postet. Let me know om de er lige så gode som de ser ud! I finder dem til sidst i postet.

visit-sweden-1-18Ganske kort fra Kafé Magasinet ligger Haga Bions Café. Stedet besøget vi sidste år og det er virkelig en hyggeligt plet, særligt om sommeren, hvor pladsen er fyldt med mennesker, der drikker øl og spiser vegansk fra køkkenet! Vi var dog en smule trætte, så vi hoppede på en sporvogn i retning mod hotellet. På vejen hjem kom vi dog forbi Hotel Pigalle, som er et vildt Parisisk Boudoir inspireret boutique hotel! Altså hvis vores hotel er ekstravagent, så er det her lige trinnet over. Holy Moly det er gennemført!

Pigalles rooftopbar og Restaurant Atelier er et stort tilløbstykke, men efter en runde deroppe valgte vi at sætte os i Bar Amuse i underetagen, hvor jeg fik mig den største godnat gin drink i mands minde, hvorpå vi tulrede de få meter hjem i seng.

visit-sweden-1-15Rooftop view fra Pigalle.

Lørdag 

Lørdag morgen stod vi op og spiste en overdådig morgenmad på hotellet før vi satte kursen mod Haga. Vi gik turen langs med kanalen, forbi det store Teater og op igennem Kungsparken, for så at støde på en lille hyggelig café, der gav os øjeblikkelig kaffetrang. Caféen hed Mahogany Park og er en del af Studio HPKSM, der har indgang fra den anden side af bygningen. Studio HPKSM er både en restaurant, et eventsted og bar! Og deres mad ser altså virkelig god ud! Bl.a. skulle de serverer nogle killer vafler til brunch.

visit-sweden-1-3En solrig lørdag og jeg tror vi var de eneste mennesker på dette stykke af ruten.

visit-sweden-1-4Man skal virkelig huske at kigge op på de smukke bygninger i Göteborg.

visit-sweden-1-5Mahogany Park har  kaffen i orden.

vs7Vi ankom ligesom biksen åbnede, men der gik ikke længe før stedet var fyldt.

visit-sweden-1-20Efter en virkelig god kop kaffe gik vi videre til Haga, der er den gamle bydel tæt ved “Skansen Kronan“. Hvis man gerne vil have en fin udsigt over byen…så er det hér man skal gå op!

I Haga findes en lille hyggelig gågade (Haga Nygata) med små specialbutikker, der helt bestemt er en lille slentretur værd.

visit-sweden-1-6Glem ikke at kigge op…

visit-sweden-1-7Velkommen til Haga

På Haga Nygata, satte vi os på Café Husaren, hvor vi delte Göteborgs største og mest berømte kanelbulle: den såkaldte Hagabulle. Herefter forsatte vi slentreturen ned gennem gaden, hvor vi både fik kigget på interiør, træsko, antik og flere kager.

vs9Kæmpe kokostoppe, BountyBrownies, Lakridslagkage, Lemon Bars, Daddelkugler med ingefær og citron, Nutella Snitter – det er blot et lille udsnit af de kager de serverer på Husaren! Og hvorfor er det at det altid klør, ligesom man har fået klistrede kagefingre?!

vs10Se lige hvor stor den er!!!! Noget større end mit hoved… og mit hoved er alt andet end lille – jeg siger det bare 🙂

visit-sweden-1-9Gågade udstilling hos Fåfängen Antik.

vs11

Vi var også lige inde og lure i interiørbutikken Market 29

vs13For enden af Haga Nygata gjorde vi et lille pitstop på Kafé Magasinet inden vi tog sporvognen ned til havnen for så at tage vandbussen til Röda Sten Konsthall, der ligger bydelen Marjona. På sejlturen var der mulighed for at sidde “på taget” af den lille færge og blive blæst godt igennem i solskinnet og se Göteborg fra “kysten”.

visit-sweden-1-39

vs46Röda Sten Konsthall er en gammel kedelbygning, der i 90’erne blev reddet fra nedrivning af en NGO og omdannet til en udstillings og kreativ aktivitetsvenue. Den nyrenoverede bygning ligger under den smukke Älvborgsbron, der lidt ligner noget direkte ud af San Francisco. I kunsthallen så vi to fine udstillinger med vores Gothenburg Pass, før vi i kunsthallens café drak et glas vin med sol i ansigtet.

Sulten meldte sig minsandten igen og så vi tog vandbussen over til øen Hissinge, hvor Lindholmen Street Food skulle aflægges et besøg.

vs14Hvis jeg husker rigtigt, så ligger der en café på en af de både, som jeg står og spejder over på! Vi havde desværre lidt fart på da vi troede vi kunne nå vandbussen i horisonten. Det kunne vi så overhovedet ikke og jeg glemte at gå tilbage og kigge på skiltet.

vs17

Jer der følger mig ved, at jeg har en vis forkærlighed til rå og industrielle bygninger. Så kunsthallen i sig selv var en fin fin oplevelse, som jeg fik indrettet cirka et dusin gange! Altså se lige den smukke trappe i hjørnet!

Vi så udstillingerne “Inner Earth” af Delcy Morelos og “Diorama” af Annika Dahlsten & Markku Laakso. Begge smukke og tankevækkende! I særdeles Diorama, som udspringer af Sameren Markku’s forfædre der blev udstillet i Zoologiske haver i Tyskland, da der var  stor interesse for “menneske udstillinger”.

vs21Älvsborgsbron set fra den store udstillingssal og fra vandbussens stoppested.

visit-sweden-1-16Lindholm Street Food har kun åbent lørdage i tidsrummet 12-17, hvilket er virkeligt ærgerligt, da der er ret hyggeligt derude! Så det skal man lige være opmærksom på, når man planlægger. Men da det er rimeligt nyt, kan det jo være at de får udvidet deres åbningstider over sommeren. Det er ikke et kæmpe stort Street Food, men det er hyggeligt og vi vil alene tage derud igen, blot for at få deres surdejs pizzaer og velvoksne glas prosecco! OH my food Lindholmen Pizza’en smagte himmelsk! En følger tippede mig til den og nu lader jeg tippet gå videre! Det lyder måske lidt apart med pære pizza med gedeost, valnødder og honing… men det fungerer, endnu bedre end i en salat!

visit-sweden-1-15Vi smuttede ca. 15 min. inden de skulle til at lukke, som var omkring det tidspunkt dette billedet blevet taget. Her var det endnu ikke  gået op for os at de lukkede så tidligt.

vs25Lindholmen Street Food fungerer ved at man køber kuponer til 60 SEK, hvilket svarer til en halv portion mad, afhængig af hvor sulten man er. Vi købte så vi havde to kuponer hver, hvilket var helt nok for os. Drikkevarer køber man kontant eller med kort.

Lindholmen har et stort potentiale, man skal bare lade være med at sammenligne det med vores elskede og savnede Copenhagen Street Food – fordi det er slet ikke det samme koncept Og det prøver det heller ikke at være! Så nyd den gode mad og stemningen, særligt til sommer vores flere foodtrucks indtager området udenfor.

vs23Jeg fik en yderst delikat slider fra Boho Bar Foodtruck og Allan fik stegte ris og en Pizza Romana som han også varmt anbefaler.

vs24Meget mætte sejlede vi tilbage til fastlandet, hvorpå vi gik tur i området omkring Domkirken. I anledningen af at det var lørdag og det var begyndt at være en smule koldt, satte vi os ind på The Barn bar og fik en cocktail i den lille bitte hyggelige bar, hvor der duftede af brænde, bål og whiskey… aka “hygge” i min verden. Restauranten med samme navn, der ligger ved siden af, skulle servere nogle helt vanvittige burgers i lige så hyggelige “barn” omgivelser! I ved jeg er en sucker for den slags atmosfærer, så jeg var selvsagt begejstret og ærgerlig over at jeg ikke havde plads til en burger. Men nu skulle vi altså spise middag på en restaurant, som er anbefalet i Michelin guiden, så jeg holdte pænt igen!

visit-sweden-2-4

visit-sweden-1-19Cocktails på The Barn Bar

Middagen spiste vi på Restaurang Familjen, som Visit Sweden havde booket til os. Og jeg kan næsten med rette ord sige, at jeg aldrig selv ville have valgt det sted, alene på den baggrund: (og nu kommer jeg virkelig til at lyde som et indretningsrøvhul) at restauranten på hjemmesiden og på diverse anmeldelsessider fremstår noget charmeforladt. MEN med det sagt, så var det virkelig godt at det netop ikke var mig der stod for middagsbookningen den aften, fordi så var vi gået glip af en HELT FANTASTISK 3-retters menu! Både maden, servicen og vinen var HELT I TOP! Jeg har vitterligt ikke en finger at sætte på dét og jeg vil anbefale stedet til hver en tid! Familjen var desuden proppet til bristepunktet af Göteborgborgere… og det siger jo noget om kvaliteten, især når man har in mente at Göteborg har en kæmpe restaurant scene.

Virkelig mætte hoppede vi endnu engang på en sporvogn, der bogstaveligt talt standsede lige foran hotellet. Og godnat til Lørdag med en masse oplevelser og trætte ben.

Søndag

Søndag morgen havde vi massere af tid, da vores første punkt på oplevelseslisten først åbnede kl.10:00. Vi spiste morgenmad på hotellet kl. 7:30, hvorpå vi tog en kaffe med op på altanen, sammen med et par croissanter, velvidende at dagen igen ville byde på en masse mad!

vs51Klokken 10:00 åbnede udstillingen ”Legendary Trunks” og som titlen lidt afslører handler den om berømte Louis Vuitton kufferter, fra dengang de var “kasser” og knapt så handy. Det lyder unægtelig virkelig kedeligt; en udstilling omkring ”rejse tasker” og jeg er hverken taske-entusiast eller synderligt mærkebevidst. Men udstillingen var LANGT FRA kedelig! Meget langt faktisk! Hvis man elsker at rejse. Hvis man elsker eventyr og hvis man bare har den mindste interesse for de seneste 150 år, så går man ikke fra udstillingen uden bare at være en bitte smule rørt! Rørt over den udvikling der har været, rørt over de muligheder vi har og over det fællesskab der er i menneskets evige nysgerrighed. For som Audio stemmen på turen siger: ”Travelling is about Freedom”.

vs45Udstillingen rummer verdens største samling af historiske Louis Vuitton kufferter og de hvisker hver deres historie; lige fra en custommade trunk ejet af Ernest Hemmingway og designet til hans bøger, til Judy Garlands sko trunk, til Franklin D. Roosevelts flykuffert og til den seje opdagelsesrejsende Louise Arner Boyds trunk; der bl.a. var den første kvinde til at flyve over Nordpolen! Udstillingen skal opleves og jeg forstår hvorfor Marie Claire og Vogue har hyldet den!

Udstillingen er interessant. Især i en tid, hvor vi pakker mere og mere, fordi vi er bange for at undvære og fordi mange ting efterhånden fylder mindre og mindre. Det giver lidt stof eftertanke og understøtter noget som Allan og jeg arbejder intenst på herhjemme: at eje mindre, men at eje godt og ansvarligt! Med det sagt, så ligger det vidst lige til højrebenet at få nævnt at Göteborg i 2016 & 2017 vandt titlen som verdens mest bæredygtige by! Det er da rimelig godt gået!!!

Vi gik begge fra udstillingen med et smil på læben, oplyste og med en pludselig stor respekt for brandet Louis Vuitton – et brand jeg ærlig talt ikke vidste særlig meget om forinden!

Herfra gik turen over til Haveforeningen, hvor vi var blevet enige om at aflægge Palmehuset et besøg. Nogle af jer husker måske min udeblevne begejstring sidste år! Well, vi besluttede at besøge Palmehuset endnu engang, denne gang uden en igangværende byfest. Og ganske rigtig var Palmehuset en helt anden oplevelse uden et hav af unge der sad på bænkene og plastikstolene (de gyselige sager stod der stadig) og lyttede til musik på højtalere. Palmehuset virkede også en hel del frodigere og det var alt i alt en langt rarere oplevelse end sidste år. Så nu vil jeg gerne være en anbefaling bekendt!
visit-sweden-2-5

vs32 visit-sweden-1-26Göteborg har også en “rigtig” botanisk have, som snart nærmer sig at være et besøg værdig, nu hvor alt ENDELIG er ved at springe ud. Den ligger i udkanten byen og er en af Europas største. Der kan man anvende sit Gothenburg Pass til at komme ind i drivhusene og der kører sporvogn lige til døren.

Generelt har Göteborg rigtig mange grønne oaser, som selvfølgelig er mest attraktive om sommeren. Her kan bl.a. nævnes Slottsskogen, hvor der også ligger 3 restauranter/caféer, samt Kungsparken. Der er mange flere tips at hente på goteborg.com

vs26Morgenmad round 2

Det er ikke løgn, men vi blev pludselig sultne IGEN og stoppede på JOS Helse Café på vejen til Göteborgs Kunstmuseum. Smoothien var dog en kende optimistisk erhvervelse. Men den klarede Allan. For ligesom vi var på vej ud lød et knald! Og det var ikke mig der traditionen tro lavede pinligheder. Det var for en gangs skyld Allan! I følge ham havde skydedørene åbnet sig så usandsynligt langsomt, at hans nu vitaminboostede korpus på ingen måde havde været i stand til at bremse sig selv! Hans overkrop og ben var sluppet ud i det fri, men de langsomme døre havde bremset hans svingende arm, så smoothien var blev klasket ind i døren og ned i gulvet… and was no more!

visit-sweden-1-23

vs31Efter smoothie fadæsen valsede vi videre op til Göteborgs Kunstmuseum og tjekkede ind med vores Gothenburg pass, helt uden at vide hvad udstillingen ville byde på.

Vi havde sat halvanden time af til turen rundt og det passede ret fint, da der var nogle udstillinger vi hoppede over. Grunden til at det overhovedet tog halvanden time var, at jeg meget uventet blev overrumplet på helt nostalgisk vis. Mine bedsteforældre havde rigtig mange kunstbøger, som min søster og jeg ELSKEDE at kigge i da vi var børn. Og lige pludselig dukkede det ene genkendelige værk op efter det andet. Malerier jeg ikke havde set siden jeg nærstuderede dem i 5-12 år alderen, fra en bog der fyldte hele mit skød og søsters med. Men nu stod jeg foran dem – originalerne! Det var et helt underligt tilfælde! Mine bedsteforældre må have haft en kunstbog med Fürstenberg samlingen, som hører hjemme her i Göteborg. Det gik i hvert fald lige i tårekanalen og nu holder jeg lidt mere af Göteborg!

vs27

Blomsterplukkeren af Richard Bergh og Soltrålen af Erik Werenskjold… jeg ELSKEDE dem begge som barn <3

vs28Göteborg Kunstmuseum har desuden en række Picasso malerier, Monet, Matisse, Chagall, Rembrandt og Edvard Munch.

Fra Kunstmuseet gik vi ind til Magasingatan, hvor vi handlede lidt planter i skønne Floramor & Krukatös, inden turen gik videre ned til NORDA, hvor vi havde bord til morgenmad round 3! I kid you not!

Vi havde booket den sidste seating til brunch på Clarion Post Hotel, da vi havde hørt at den skulle være helt fantastisk.  Hotellet er et gammelt posthus, som jeg havde forestillet mig ville være mægtigt charmerende indvendig. Den forventning fik jeg desværre ikke indfriet fra receptionen og op til restauranten på 1.sal, men heldigvis skulle det vise sig at NORDA var vanvittig smuk og pompøs!

visit-sweden-1-33Vi sluttede af med en virkelig lækker buffet – og det kommer fra mig der egentligt overhovedet ikke er buffet typen. Først var der buffet, så kom der en lun servering, som man selv kunne vælge, hvorpå der var et overdådigt kage- og slikbord til at slutte af med.

vs43Jeg valgte en Eggs Benedict og Allan en Steak & Frites

visit-sweden-1-34Vi havde jo den sidste seating. Så jeg fik lige knipset lidt billeder da tjenerne havde dækket op til middagen.

vs41Vi sad på Norda i 2 timer, jah lige indtil vi skulle ud af døren for at tage på  kanalrundfart med “Paddan”. Desværre silede regnen ned, så vi besluttede os for at have turen til gode og så satte vi os ind på vores Hotel og fik en “farvel vin” inden vi gik over vejen, til  den smukke stationsbygning og vinkede farvel til dejlige dejlige Göteborg.

Mangler I på nogen måde information omkring byen, så tøv endelig ikke med at skrive eller smut ind på Goteborg.com de har virkelig samlet mange finde guides til byen.

visit-sweden-1-28

Desuden siger rygtet at man skal…

…spise her : Gazette (ser virkelig hyggelig ud) , Lagerhuset, Bang matbar,  Mayday (lækre bowls) og The Silverlining, Spisa Matbar, Butchers Market, Taverna Averna, Sophies Grill, Folk, NaturMellan-rummet, Toso

…drikke cocktails her: Blackbird, Pompom, Forssén & Öberg, Puta Madre

 • Reply
  Sheila Voldby
  2. maj 2018 at 18:36

  Tak for en super fin guide! Jeg har været i Göteborg et par gange, men har altid manglet en lille guide med præcis de ting du har med her. Synes tit man kan ende med, at spilde tiden på at vade rundt, fordi man ikke kender byen og de fine spots.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   2. maj 2018 at 21:10

   Ih tusind tak, hvor er du sød at skrive 😀
   Jeg bliver så helt glad når jeg får skabt noget brugbart for andre – TAK!!!!

 • Reply
  Winni
  3. maj 2018 at 9:12

  Wauw hvor ser det bare hyggeligt ud i Gøteborg – får sådan lyst til at rejse afsted med det samme 😊😃👍
  Tusinde tak for din super gode og inspirerende guide😍

 • Reply
  Claire
  7. maj 2018 at 9:34

  Fantastisk, vi skal til Gøteborg om 3 uger 🙂

  Vi tager faktisk afsted, fordi vi så din instastory, mens I var der.
  Vi skal se Volvo oceanrace
  (kapsejlads, hvor de de sejler verden rundt) sejler ind i Gøteborg. Så nu skal vi nyde byen med din guide og se de store både sejle ind..

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   7. maj 2018 at 10:52

   Ih hvor spændende, jeg har aldrig set sådan noget før! Jeg håber det bliver en fantastisk oplevelse for jer! Og når nu vi er ved “Volvo” så ligger der faktisk et Volvo museum i Göteborg 😎. Jeg håber I får nogle fine dage og at min guide er brugbar. Skriv endelig dine tips til byen i mit kommentarfelt, når du kommer retur 😀

 • Reply
  Lise
  18. maj 2018 at 12:06

  Super blogindlæg, er ved at planlægge en fødselsdag tur til min kæreste til Gøteborg, så dette var bare den helt rigtige inspiration.

  Hvordan fik I bord på Norda? Kan se det er umuligt at booke i fremtiden, og de næste 2 uger (hvor booking er mulig), er alt optaget.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   21. maj 2018 at 7:15

   Tusind tak, det er jeg så glad for at du synes 😀
   Vi bookede faktisk bordet få dage før vi tog afsted – jeg tror faktisk at det var i toget på vej derop. Men da vi kom kunne de alligevel ikke finde vores reservation. Vi fik dog et bord alligevel…måske fordi vi var den sidste seatting? Så man kan måske måske tage chancen, hvis man ikke får bord 😛 Jeg håber det lykkes ellers er der virkelig mange fine steder i byen ! Glem IKKE Kafé Magasinet!!!!!

 • Reply
  olivia
  30. april 2019 at 22:29

  Så fin guide og helt fortryllende billeder!
  Jeg skal en tur med kæresten til naturbyn (inspireret af dine smukke billeder) og vil tage en enkelt overnatning i Göteborg på vejen derop. Der er så mange fine steder, så hvilket hotel og hvilken restaurant vil du anbefale til en enkelt aften? Evt også en cafe til morgenmad 🙂

Leave a Reply