OPSKRIFTER

Småkager med farverige blomster & ingefærglasur

22. september 2019

For ikke så lang tid siden faldt jeg over et billede på Instagram af nogle virkelig fine småkager, med tørrede blomster bagt ind i toppen. Det er altså ikke mig, der kan tage æren for ideen bag de her småkager. Men jeg kan altså ikke finde billedet igen, så sig endelig til, hvis I ved hvem ophavsmanden er, så ideen kan blive krediteret den rigtige vej 🙂

Med det forsvundne billede fulgte der heller ingen opskrift med, så nu har jeg kastet mig ud i at freestyle min egen opskrift, hvilket faktisk er lykkedes mig helt ok, hvis jeg selv skal sige det.

Ift. til smagen, så vil jeg lige skynde mig at sige at blomsterne ikke afgiver smag og det gør dilden heller ikke rigtig. Citrontimianen og Ingefærmynten giver derimod en mild og virkelig lækker smagsoplevelse – især citrontimianen smager himmelsk!

Jeg besluttede mig for, at lave småkagerne på en Vaniljesmåkage-dej, men man kan for så vidt bruge hvilken som helst småkage opskrift. Jeg tror faktisk, at det ville være super lækkert med en gammeldags Vaniljekransopskrift! Min eneste regret i denne opskrift var, at jeg ikke kom en ægte vaniljestang i!

INGREDIENSER TIL DEJEN

30-35 stk med en diameter på 7 cm

 • 220 g smør
 • 200 g sukker
 • 400 g mel
 • 2 æg
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 3 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang

INGREDIENSER TIL PYNTEN

 • Flormelis
 • 10 g Ingefær
 • Spiselige og sprøjtefrie blomster : Violer & Georginer
 • Kryddderurter: Dild, Skovsyre, Ingefærmynte, Citrontimian

FREMGANGSMÅDE

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Bland de tørre ingredienser i og ælt til sidst dejen til 3 små klumper. Sæt på køl i ca. 1 time.

I mens dejen køler nippes blomsterblade af, som så ligges i pres mellem 2 stykker køkkenrulle og bøger. Dild og Citron-timian kan ikke anbefales at ligges i pres, da de er nemmere at arbejde med, hvis man ikke gør. Dilden klippes først af, når det skal bruges, da det hurtig bliver slatten og svær at ligge pænt på dejen. Citron-Timian bliver grimt når det kvases, så man kan med fordel give grenene nogle lette tryk inden de kommes på dejen.

Rul dejen ud og brug en udstikker til forsigtigt at overflademarkere småkagerne på dejen, så du ved hvor du skal pynte. Når du er færdig med at pynte, rul da forsigtigt med kagerullen 1-2 gange mere henover den pyntede dej, så blomster & urter får et svagt tryk ned i en dejen. Udstik nu småkagerne helt og fjern den overskydende dej (smid den på køl med det samme, så du har et restbadge).

Småkagerne bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem! De skal kun lige være en lille bitte smule gyldne i kanten. Man kan med fordel dækker småkagerne til med et stykke bagepapir for at undgå, at blomsterne bliver alt for svedige.

Lad småkagerne køle af på bagepladen inden du flytter dem til yderligere afkøling på rist. De er nemlig super bløde når de kommer ud af ovne.

Forbered en glassur og pres med en hvidløgpresser ingefærensaften. Tilsæt forsigtigt saften efter smag. Dyp de helt afkølede småkager i glasuren og lad dem tørre på risten. Pynt evt. glasuren med friske blomsterblade.

HER KAN DU KØBE SPISELIGE BLOMSTER

Jeg købte mine violer som hele planter hos Stalks & Roots i Torvehallerne (3 planter for 80 kr.) i håb om, at jeg kan få dem til at skyde igen en dag. Men lige så god jeg er til at passe grønne planter, lige så dårlig er jeg til at håndtere planter med blomster. Men nu giver jeg det et stærkt forsøg – pøj pøj Juila!
De sprøjtefrie og CO2 neutrale Georginer og krydderurter købte jeg samme sted .

De økologiske krydderurter er fra Christen Olsen og de kan købes en del steder efterhånden. Krydderurterne kommer i en lille Terracotta krukke, der ligger op til at man skal passe på krydderurten og ikke bare kassere den, når den for en stund, ikke har mere at “byde på”. Det kan jeg lide <3

Forleden spurgte jeg på Instagram, hvor man kan købe spiseblomster og krydderurte – der var stor enighed om; MENU, NEMLIG.com, Specialkøbmanden i Hvidovre & INCO (kræver CVR) – eller også så spørg de blomsterhandler 😀

 • Reply
  kamilla
  22. september 2019 at 10:23

  Det er de yndigste småkager jeg nogensinde har set ?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. september 2019 at 10:26

   Uden at komme til at lyde alt for opblæst, så kunne jeg altså ikke være mere enig 😀
   De er simpelthen så fine <3

 • Reply
  Karin
  22. september 2019 at 13:02

  WOW …kunstværker ?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. september 2019 at 13:49

   De er endt så heldigt ud, at jeg selv er overrasket hahaaa 😀

 • Reply
  Michelle
  23. september 2019 at 17:50

  WOW WOW de er jo så flotte!
  Jeg er helt pladask for dem du har pyntet med urter!
  God ide med ingefær! Det skal prøves 😀

 • Reply
  Bino
  8. oktober 2019 at 8:14

  De er SÅ fine!

 • Reply
  Jonas
  18. oktober 2019 at 9:30

  Det er en rigtig sej måde at bage småkager på, det ser rigtig flot ud – og jeg er sikker på de smagte rigtigt godt.

 • Reply
  Misha
  24. oktober 2019 at 9:55

  Hvor er de dejlige og fine, dem må familien prøve. Tak for en god opskrift og en fantastisk blog.

 • Reply
  Karina
  24. august 2020 at 21:15

  Wauw !! Dækker glasuren ikke blomsterne (går ud fra det er det hvide på nogle af billederne) ? Eller hvordan fungerer det … ?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   28. august 2020 at 7:22

   Blomsterne er spiselige “rå”, så man kan pynte lidt oven på glasuren 😀

Leave a Reply