ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER SKØNHED

Reklame:Klar til en anderledes sommer

24. april 2020

Reklame for Matas Natur:

Når planerne ændres….

Vi har været sådan i vildrede over vores sommer-roadtrip i Norge med min familie. Skal vi blive ved med at håbe eller skal vi udskyde? Det er vel nok et dilemma som mange står i, i øjeblikket.

Hele optakten til sommeren har for de fleste af os været noget anderledes, end den plejer. Og vi har mere eller mindre, nok alle indset, at det nok ikke kun bliver ved optakten. Sommerferien må for nogen af os planlægges om. Og det er ikke nødvendigvis skidt. Jeg fornemmer i hvert fald en summen herhjemme, blandt kollegaer og venner, som ikke længere er overordnet pessimistisk, men langt mere forventningsfuld og spændt. Spændte på en anderledes sommer.

Vi har måtte aflyse vores roadtrip. Vi havde ellers booket vel nok den mest perfekte tur i både voksen og børnehøjde – og nogle helt fantastiske hytter rundt i Norge. Men vi kommer til at have for langt hjem til Danmark, hvis vi bliver syge. Ikke fordi vi ikke kan få sygehushjælp i Norge, men det vil bare ikke være i orden at risikere, at belaste deres sygehusvæsen eller smitte andre/blive smittet på vores rundrejse. For vi skulle nemlig tage os en hel del omkring. Der kan selvfølgelig nå at ske meget endnu. Vi ved jo heller ikke om grænsen overhovedet åbner, så jeg vil ikke tage håbet fra nogen. Vi kan bare ikke vente længere, hvis vi også skal nå at have de fleste af vores penge retur.

Så hvad skal vi så? For noget aktivt skal vi da, udover forhåbentligt at arbejde i sommerhuset.

Vi har rastløse ben så det batter!!!

Mine bud på en sommerferie i naturen

Allan og jeg har stadig en lille forhåbning om at bestige Kebnekaise, som er Sveriges højeste bjerg til juli (I kan læse om vores planlagte tur her). Men vi har også talt om at gå på Kungsleden, vandre i Abisko eller Sarek Nationalpark. Alt hvad vi kan finde på, med minimal kontakt til andre mennesker. Bare os med vores telt og vores rygsække.

Hvis vi ikke kan komme til Kebnekaise eller i sommerhus, har vi snakket en del om at tage på vandre- og shelterture herhjemme og udforske den danske natur. Noget vi ikke har været specielt gode til, fordi vi erkendt er til lidt mere barsk terræn. Så vi har meget at udforske. Jah, faktisk stort set det ganske land, har vi til gode til fods.

Ruter vi gerne vil gå i Danmark

Camønoen er nok en af de ruter, sammen med Hærvejen, Gendarmstien, som de fleste har hørt om. Og med god grund for de ser virkelig fantastisk smukke ud – dansk natur når det er finest. Møn har jeg kun aflagt besøg en enkelt gang, men det er bestemt noget jeg ville elske at opleve med rygsæk. Ruten byder på shelter og teltpladser hele vejen.

Bornholms kyststi er også en rute og et landskab som ser helt fantastisk ud. Jeg har ikke været på bornholm siden 1997 og Allan har aldrig nogensinde været på solskinsøen, så det ville også være oplagt. Men alligevel noget vi må kigge på, når vi når til den tids anbefalinger.

Øhavsstien langs det Sydfynske øhav ser også ud til at være en super smuk rute. Og så er der Vestkyststien, Nordkyststien, Himmerlandsstien, Fjordstien, Vadehavsstien og…. jamen jeg kunne blive ved. Danmark er jo fyldt med vandreruter og kom endelig gerne med foreslag til flere ruter.

Nå må vi bare vente og se hvad der kan lade sig gøre, når vi når til Juli.

Tips til sommeren på der danske vandreruter

 • Hos Naturstyrelsen kan man hente turfoldere fra mere end 125 områder i Danmark.
 • I App’en Shelter, får man overblik over Shelters i DK.
 • På denne Oversigt hos Naturstyrelsen, finder I kort over skove med “fri teltning”.

Forberedelse til vandreferien

Jeg har nævnt det en del gange; man behøver en masse crazy udstyr for at få en god vandre- og telttur. Men beskyttelse mod vores skiftende vejrforhold herhjemme, er altid en god ide at sørge for. Turen i regnvejr kan sagtens blive fantastisk så længe man selv og ens udstyr bliver holdt tørt.

Jeg har tidligere lavet en gearliste til telt/vandreferien i Norden, den kan I læse her. Og jeg har lige opdateret den med vores seneste grej 🙂

Jeg kan bedst lidt vandruter, som tager mig igennem forskellig slags natur; skov, kyster og marker. Bjerge kan jeg nok ikke lige få tryllet frem herhjemme. Men måske en tur til Himmelbjerget, kan tage noget af min trang til “højder”, hvis Kebnekaise også må udskyde (ironi kan forkomme).

Udover at gøre rygsækken klar, kan man også gøre sig mange små forberedelse i dagligdagen, frem til vandreferien. Noget der for mig også er med til booste forventningsglæden.

Man kan f.eks. træne at gå med rygsæk og vægt. Men også træne fødder. Jeg har nogle problematikker med især min ene fod og et par svage ankler, som kan give anledning til smerter efter mange km med rygsæk. Så jeg prøver virkelig at gøre en indsats og huske mig selv på en nogenlunde daglig omgang “fod-ankel-træning”.

En anden ting man kan sørge for er, at bruge vandreferie-optakten på at gå nye vandrestøvler til. Jeg har hørt flere vejledere i friluftsbutikkerne sige, at vandrestøvler først er gået til efter cirka 100 km. Man kan selvfølgelig ikke slå det op på lige det gyldne tal, men det er i hvert fald genkendeligt fra nye sko generelt; de er ikke altid super komfortable i starten og kan gnave.

At have vandrestøvler på i timevis i skiftende terræn, over flere dage, kan være hårdt mod fødderne – både fysisk og hvad skal man kaldet det…jah; “visuelt”. Hej vabler! Så derfor har jeg altid skiftesko med; typisk Birkenstocks eller et par sneaks. Det er desuden også meget mere praktisk, at have sko på i lejren, som er nemme at komme i/ud af. Vabler er dog kun typisk noget jeg får når jeg går stejlt ned af (fjelde).

En anden en lille ting som jeg er startet på her i april og som måske også bliver nødvendigt efter sommerens vandreture, har været at give mine fødder lidt mere opmærksomhed, ved at gøre dem klar til sommerens sandal-flash. For selv om sommeren ikke bliver som planlagt, så skal fødderne dælme luftes. Så én gang om ugen, har jeg givet dem en 3-trins behandling fra Matas Natur.

Alle Matas Natur produkter er Svanemærket og med Blå Krans. Derudover er alle nyheder veganske og med økologisk indhold.

Produkter der lever op til høje krav

Det her er mit første samarbejde med Matas Natur. Et mærke som jeg har omtalt i flere omgange og en konceptbutik som jeg tillige elsker at besøge i Købmagergade, fordi de netop har fokus på skønhedsprodukter der enten er certificerede, indeholder økologiske og naturlige ingredienser, er veganske eller særligt bæredygtige.
Herhjemme har vi begge længe brugt Matas Naturs uparfumerede shampoo og balsam og vi er så glade for deres solcremer. Så tips givet videre, hvis man er til ren selvforkælelse.

3 trin til sommerklar fødder

Min fødder var ikke voldsomt plejekrævende, men mine hæle var dog lidt kedelige at se på, efter en vinter med fart på i løbesko på jobbet (jeg er sygeplejerske til hverdag). Det tog ca. 2-3 behandlinger før de var tilbage til “babystadiet”, så nu er det bare at vedligeholde med jævne mellemrum og holde huden smidig.

 1. Jeg starter med et fodbad, hvor jeg tilsætter cirka 4 spsk. Matas Natur Fodbadesalt til ca. 5 liter varmt vand. Efter cirka 15 minutter med fødderne i baljen, er huden blødgjort og jeg kan ved behov bruge en pimpesten/fodfil. Fødderne føles så ufattelige bløde efterfølgende.
 2. … og har man brug for lidt ekstra, kan man benytte Fod og Håndscrub’en, fra samme serie, der nænsomt exfolierer huden. Allan har flere gange haft fingrene i den, da hans hænder, som ikke er lige så hårdføre som mine, i disse håndvasktider, har været rug på overfladen.
 3. Til sidst afslutter jeg mit lille regime med Matas Natur fodcreme, som jeg nogle aftener også har brugt inden sengetid. Den efterlader fødderne bløde og smidige uden at klistre og altså lige til at hoppe i sandalen.

Fodcremen der er guld værd og et par rastløse ben

Blødhed på dåse

Det er ikke den her slags “fod-træning” jeg refererer til længere oppe 😀

 • Reply
  Gitte
  30. april 2020 at 16:29

  Der findes også “Camino Haderslev Næs”. Går gennem by, land, skov og strand. Med diverse shelters undervejs til at overnatte i, alt sammen i skønne Sønderjylland ?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   30. april 2020 at 17:26

   Tusind tak for tippet! Det vil vi kigge nærmere på.
   Jeg har faktisk aldrig været i Sønderjylland 😮

 • Reply
  Louise
  30. april 2020 at 19:23

  Kender du spor.dk? Det er en oversigt over små vandrestier i hele Danmark. Måske ikke så relevant for garvede vandrerer som jer. Men et lille hyggeligt tip til andre der gerne vil ud at gå i naturen 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. maj 2020 at 5:38

   Nej, det gjorde jeg ikke. Fin side va’ 😀
   Vi har virkelig kun haft næsen peget mod Sverige og Norge, så det er meget lidt vi har kendskab til herhjemme.
   Så nu jeg lærer lige pludselig så meget om vores lille land og de muligheder der er.
   Så tusind tak for at dele ud 😀 <3

 • Reply
  Jannie Rimmer
  30. april 2020 at 22:57

  Hvis I er til små dagsture, så kan jeg helt sikkert anbefale Tinnet Krat med Rørbæk sø. Og noget helt specielt er også Syv års søerne ved Vejle.

  Jeg har billeder fra begge steder på min profil??

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. maj 2020 at 5:32

   Jeg var lige inde og kigge på din IG. Nej, hvor ser der bare fantastisk ud ved Syv års søerne!
   Tusind tak for det tip 😀 <3

 • Reply
  Marie Matzen
  1. maj 2020 at 8:37

  Glæd dig til at vandre i Danmark! Det er ikke bjerge, men det kan noget helt andet. Udinaturen’s kort over lejr- og shelterpladser er det mest udførlige jeg har fundet: https://udinaturen.dk/map-page
  Sheltere er tit optaget, især om sommeren, men hvis man har telt er det jo ikke noget problem, så kan man gå efter primitive lejrpladser og områder med fri teltning. Det bliver fedt! <3

Leave a Reply